images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек

Субота, 29 вересня 2018, 07:16

Очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь в урочистих заходах, що відбулися в Центральній міській бібліотеці з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та в рамках проведення «Бібліофесту- VIII: Тернопільські читання по-особливому».

Під час урочистостей міський голова привітав та нагородив грамотами, подяками і цінними подарунками кращих бібліотечних працівників міста, а також відзначивунікальність тернопільських міських бібліотек.

«У всеукраїнських рейтингах Тернопіль з року в рік входить в десятку найбільш культурних міст України, і цьому є заслуга працівників бібліотечної системи. Міські бібліотеки Тернополя - єдині в Україні, хто володіє унікальною колекцією мистецьких рукотворних книг. Нам є що розвивати і примножувати, - зауважив Сергій Надал. - У Тернополі за останні роки робота бібліотечної системи докорінно змінилася - бібліотеки відремонтовані та комп’ютеризовані, їх відвідує молодь та реалізовуються нові проекти. Тому пріоритетне завдання міської влади сьогодні - це подальша підтримка і розвиток бібліотечної мережі».

Очільник Тернополя також відзначив цінність щорічного бібліотечного фестивалю Бібліофест, який проводиться у нашому  місті уже восьмий рік та в рамках якого відбулася презентація унікальних арт-буків «Мого народу гілочка тернова» та «Нове життя в новому місті».

 

Уряд виділив 92,3 млрд. грн. на забезпечення нової якості медичної допомоги у 2019 році

П'ятниця, 28 вересня 2018, 07:58

Уряд змінює систему охорони здоров’я, щоб кожен українець мав можливість отримати якісну і своєчасну медичну допомогу та доступне лікування. У 2019 році видатки на медицину буде збільшено до 92,3 млрд. грн.

 

1 млрд.грн. на доступне лікування хронічних захворювань

У 2017 році уряд запустив програму «Доступні ліки», за якою люди мають можливість отримати безкоштовно або з незначною доплатою понад 260 препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Отримати їх можна в кожній третій аптеці країни. Мільйони людей користуються програмою, що дає можливість лікувати ці небезпечні для життя хронічні захворювання. На даний час реалізовано 26,5 мільйонів рецептів. І в наступному році урядова програма продовжить працювати, на її фінансування в бюджеті-2019 передбачено 1 млрд.грн.

 

5,9 млрд.грн на безкоштовні ліки в лікарнях та вакцини

Вперше за багато років покращується ситуація з забезпеченням ліками та медичними засобами в лікарнях, які пацієнти мають отримувати безкоштовно. Уряд збільшив обсяг коштів на закупівлі ліків до 5,9 млрд.грн., а завдяки переходу на закупівлі через міжнародні організації вдалось подолати корупцію, що існувала в цій сфері. Було заощаджено до 39% державних коштів, що дало можливість придбати більше препаратів для забезпечення лікарень та лікування пацієнтів на стаціонарі. Зокрема, кількість ліків для лікування онкологічних захворювань вдалось закупити на 85% більше.

Вперше за сім останніх років країна повністю забезпечена вакцинами згідно національного календаря щеплень, що дозволить вберегти від небезпечних захворювань дітей та дорослих.

 

2 млрд.грн на безкоштовну діагностику

З цього року почались зміни на первинній ланці медичної допомоги – впроваджується нова система фінансування за принципом «гроші за пацієнтом». Люди обирають своїх лікарів, а держава платитиме саме тим медзакладам, де працюють лікарі, до яких людина звернулась за допомогою. Медичні заклади, які вже приєднались до реформи, отримали значно більше фінансування за новою системою, а лікарі, які в них працюють – вдвічі, а іноді й втричі більші зарплати. Сімейні лікарі зацікавлені в тому, щоб надавати якісну допомогу своїм пацієнтам.

Вже з другої половини 2019 року за направленням сімейного лікаря його пацієнти зможуть пройти безкоштовну діагностику – це найбільш необхідні дослідження та аналізи, наприклад, рентген, УЗД, ехо серця, мамографія. За направленням сімейного лікаря вони будуть для пацієнтів безкоштовними. На програму «Безкоштовна діагностика» уряд виділив 2 млрд.грн.

 

150 млн. грн. на нові кардіоцентри

Уряд продовжує розбудову мережі кардіоцентрів. За два роки було профінансовано закупівлю 26 ангіографів для оснащення кардіоцентрів. Ці центри працюють цілодобово без вихідних і в разі гострого інфаркту міокарду людина отримує допомогу в них безкоштовно (обстеження, стентування). Людина з інфарктом повинна потрапити в такий центр якнайшвидше, адже надання медичної допомоги в перші дві години після інфаркту зменшує смертність в чотири рази. Завдяки новим кардіоцентрам життя тисяч людей буде врятовано. Тому у 2019 році уряд також виділить кошти на закупівлю ще 13 ангіографів.

 

1 млрд. грн. на реформу екстреної допомоги

З наступного року уряд розпочинає реформу екстреної медичної допомоги, на що передбачено 1 млрд.грн. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю нових «швидких» з новим обладнанням, створення сучасних диспетчерських, підвищення зарплат працівникам бригад екстреної меддопомоги, які пройдуть додаткове навчання. Завдяки цьому будуть врятовані життя тисячам людей, які потребують допомоги в екстрених випадках.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України:

«Медицина – важлива сфера, яка знаходиться у важкому стані. Але ми не опустили руки і почали змінювати умови, в яких люди отримують нову якість послуг. Ще рік – і буде нова якість обслуговування людей. В проект бюджету на наступний рік закладається фінансування цілої низки медичних ініціатив, які дозволять громадянину отримати безкоштовну діагностику і провести аналізи – за направленням сімейного лікаря. Серйозні зміни чекають ланку екстреної медицини – передусім з огляду на оснащення і збільшення зарплат лікарів.»

за матеріалами департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.


oda.te.gov.ua

Питання легалізації заробітної плати у Тернопільській області — на контролі

П'ятниця, 28 вересня 2018, 06:00

Продовжується інформаційно-роз’яснювальна компанія щодо легалізації заробітної плати та трудових відносин. Представники Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області та управління Держпраці роз’яснювали роботодавцям про оформлення належним чином трудових відносин, а працюючих поінформували про ризики, пов’язані із захистом їх трудових прав та переваги офіційного працевлаштування.
Також розповіли про Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду, який дає можливість контролювати сплату страхових внесків роботодавців, та наголосили, якщо одержувати заробітну плату в конверті, то ні стаж, ні заробітна плата для обчислення пенсії враховані не будуть, і на гідну пенсію не варто сподіватись.
Під час акції громадяни отримали роз’яснювальні матеріали та буклети з корисною інформацією.

оda.te.gov.ua

 

Тернопільські студенти мають можливість отримати грант за участь у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт 2018

Четвер, 27 вересня 2018, 18:26

Студенти тернопільських Вищих навчальних закладів 2-6-го курсу будь-яких спеціальностей та форм навчання мають можливість прийняти участь у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт 2018.

Для участі у конкурсі потрібно написати наукову статтю-дослідження на тему: «Перспективи України в умовах економічної глобалізації та переходу країни на шостий технологічний устрій». Стаття може охоплювати економічну, управлінську та інші перспективні сфери, що відіграють важливу роль у розвитку країни.

Подача наукових робіт здійснюється за посиланням  https://hyperhost.ua/grant-form через онлайн форму, в якій потрібно прикріпити статтю або вказати на неї посилання. Кампанія з прийому робіт триватиме до 10 грудня включно.

Призовий фонд конкурсу складає 27 тис. грн., що буде розподілений між трьома переможцями. Зокрема, призер конкурсу студентських робіт отримає 13 тис. грн, студент, що займе друге місце, отримає грант у розмірі 7500 грн, а за третє місце у конкурсі передбачено грошову винагороду розміром 3500 грн.

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися на веб-сайті https://hyperhost.ua/grant

Де у Тернополі встановлені «Контейнери для благодійності»?

Четвер, 27 вересня 2018, 18:26

У Тернополі триває реалізація проектів - переможців «Громадського бюджету» 2018 року. Зокрема, один із малих проектів – «Контейнери для благодійності» уже на завершальному етапі та успішно функціонує.

Станом на вересень 2018 року, за кошти міського бюджету закуплено п’ять спеціалізованих контейнерів, у яких кожен мешканець міста може залишити вживаний одяг для дорослих і дітей, взуття, чисту постільну білизну та дитячі іграшки. Єдина умова – речі повинні бути чистими та в поліетиленових пакетах.

Для зручності тернополян, контейнери для благодійності розміщені у різних мікрорайонах міста за адресами:

-       вул. Острозького, 32 (навпроти шкірно-венерологічного диспансеру);

-       просп. Злуки, 57 (біля магазину «Одежина», неподалік церкви Святого Архістратига Михаїла УГКЦ);

-       вул. Громницького (біля супермаркету «Сільпо»), мікрорайон «Дружба»,

-       вул. Петрушевича 1, (біля церкви Зарваницької Матері Божої УГКЦ), Парк Слави.

Зібрані речі передаються волонтерами із благодійного фонду «Міжнародний Фонд добрих людей» потребуючим особам, будинкам-інтернатам, громадським організаціям, які опікуються соціально-незахищеними громадянами.

Телефон для довідок: 23-56-78.

 

Сторінка 849 з 1408

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер