images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі - Форум професійних майстрів

Середа, 04 квітня 2018, 11:47

Під гаслом ”Живи та працюй в Україні!” за ініціативи ПП ”Домова служба” на базі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у Будинку праці відбувся Форум професійних майстрів.Серед учасників - шукачі роботи, викладачі та учні професійно-технічних навчальних закладів, представники роботодавців.

Загалом майже 100 осіб.Під час заходу представники ”Домової служби” презентували свої послуги в галузі господарсько-побутового обслуговування, пропонували будівельникам, столярам, сантехнікам, електрикам, робітникам у сфері клінінгу різні форми зайнятості та співпраці, можливість заробляти чималі кошти та професійно реалізуватись.Директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк поінформував присутніх про можливості професійної підготовки та працевлаштування фахівців згаданих професій.Зацікавила відвідувачів презентація, яку провели досвідчені майстри з використанням сучасних професійних інструментів.Даний захід дав можливість учасникам отримати корисну інформацію та ще раз довів, що хорошу роботу та стабільно високий дохід можна мати і в Україні.


 

На чотирьох вулицях Тернополя здійснюють капітальний ремонт тротуарів

Середа, 04 квітня 2018, 06:48

У Тернополі розпочався капітальний ремонт тротуарів, на який цього року передбачено близько семи мільйонів гривень.

Відповідно до титульного списку, роботи уже розпочалися на вул. Симоненка (непарна сторона), де підрядники здійснили демонтаж старого покриття та встановлюють нові бордюри. Такі ж роботи тривають на вул. Київській (в районі будинку №3), а на вул. Карпенка, 1 проводиться демонтаж бордюрів та заплановано вкладання щебеневої основи тротуару.

Працівники підрядних організацій проводять також влаштування інженерних мереж на вул. Танцорова (від вул. Медової до територій КП «Тернопільводоканал»).

До слова, цими днями у Тернополі також здійснюється поточний ремонт доріг на вул. Коновальця, транспортній розв’язці вулиць Злуки – Текстильна – Промислова – Збаразька, на вул. С. Будного та вул. Замонастирській. Заплановано провести роботи з асфальтування вулиць Тарнавського, В. Великого, Купчинського та Мазепи.

Прем'єра вистави англійською мовою "Один вдома"

Середа, 04 квітня 2018, 06:40

English Drama Club запрошує 22 квітня о 17.00 до Українського Дому "Перемога", де відбудеться прем'єра вистави англійською мовою за мотивами стрічки "Один вдома".


З питаннями телефонуйте 097 837 55 75 або 050 233 40 26 Надія.

 

Міжнародні відносини Громадських організацій

Вівторок, 03 квітня 2018, 13:14

Сучасні міжнародні відносини характеризуються все більш очевидним зростанням кількості міжнародних неурядових організацій які діють на території України, посиленням їх ролі в сучасному світі, міжнародне співробітництво, визначенням місця в міжнародному праві.

У міжнародно-правовій літературі, як вітчизняної, так і зарубіжної, міжнародні неурядові організації вже давно піддаються дослідженням. Вивчається їх сутність, закономірність появи, міжнародно-правовий статус, посилюється їх роль у вирішенні проблем, пов'язаних з міжнародною безпекою, захистом прав і свобод людини, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів. Зростання числа міжнародних неурядових організацій, їх зростаючий вплив на міжнародній арені обумовлений низкою факторів, таких як: поява нових глобальних проблем, для вирішення яких вже мало можливостей держав і міжнародних міжурядових організацій; виникнення різноманітних зв'язків між народами, які для свого адекватного вираження потребують нових міжнародних інститутів; посилення демократичних процесів в сфері внутрішніх і міжнародних відносин держав, проявом яких є бажання зробити суспільство більш відкритим і т.д. Однак велику роль у міжнародному співтоваристві відіграють молодіжні громадські організації України – це громадське об'єднання, засновниками та членами (учасниками) якого є фізичні особи. Один із дослідників ролі міжнародних неурядових організацій в міжнародних відносинах І.І. Коваленко ще в 1976 році писав, що «... в сучасних умовах міждержавні відносини не охоплюють всього різноманіття зв'язків між народами. Ускладнення характеру цих відносин призводить до підвищення питомої ваги неурядового співробітництва. Зростання ролі міжнародної громадської думки дозволяє говорити про нього як про фактор, яке справляє вплив на прийняття рішень в тих чи інших конфліктних ситуаціях, на підхід держав до тих чи інших світових проблем». Актуальність наукового аналізу діяльності міжнародних неурядових організацій в Україні полягає в тому, що, не дивлячись на що проводилися раніше наукові дослідження, на сьогоднішній момент немає одностайності за фактом активної діяльності міжнародних неурядових організацій на світовому просторі, а ні в Україні, не співвіднесена в належній мірі з об'єктивною дійсністю проблема визначення правового статусу міжнародних неурядових організацій, недостатньо досліджені форми і шляхи впливу співпраці міжнародних неурядових організацій на міжнародні відносини, не в повній мірі визначено їх потенціал у вирішенні всеукраїнських проблем і перспектива їх розвитку.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області





4 квітня у центрі Тернополя розпочнеться Великодній ярмарок

Вівторок, 03 квітня 2018, 07:44

Відкриття туристичного сезону у Тернополі розпочнеться зі святкового Великоднього ярмарку, який стартує 4 квітня на Театральному майдані та бульварі Тараса Шевченка.

«Цьогоріч партнерами в організації заходу стали «Львівські ярмарки», що протягом 9 років провела уже близько 100 подібних проектів в Україні та Кракові, враховуючи найкращі традиції міських ярмарків Західної Європи», - розповідає директор КП «Туристично-інформаційний центр м. Тернопіль» Тарас Ковальчук.

Зі слів арт-директора компанії «Львівські ярмарки» Ольги Гренюх, слідкуючи за динамікою розвитку туристичного потенціалу Тернополя, компанія та підприємці зі Львова давно мріяли потрапити у Файне місто, тому даний проект є для них цікавим та стане початком плідної співпраці.

На території ярмарку з 10.00 до 22.00 год. працюватимуть 36 стилізованих дерев’яних будиночків із виставкою-продажем виробів від талановитих українських ремісників, гастрономічний сектор із презентацією страв національної кухні, а на Театральному майдані дорослих та дітей чекатиме розважальна програма

 

Програма Великоднього ярмарку 2018

Зміст заходу

Термін проведення

Місце проведення

Відкриття Великоднього ярмарку

4 квітня

Театральний майдан, бульвар Тараса Шевченка

Пленер серед мистецьких закладів міста «Розписуємо писанку»

5-6 квітня, (протягом дня)

вул. Гетьмана Сагайдачного (поблизу пам’ятника Івана Франка)

Великодній забіг RunDay

7 квітня, 9.00 год.

Набережна Тернопільського ставу

Великодні гаївки «Зав’яжемо вінець»

9 квітня, 14.30 год.

біля Архикатедрального Собору

Святковий Великодній концерт

9 квітня, 15.00 год.

Театральний майдан

Бої крашанок

9 квітня, 17.00 год.

вул. Гетьмана Сагайдачного (поблизу пам’ятника Івана Франка)

Спортивні Великодні забави для батьків і дітей

10 квітня, 15.00 год.

Театральний майдан

Великодній концерт легкої та популярної музики муніципального Галицького камерного оркестру

11 квітня, 18.00 год.

Український Дім «Перемога»

Великодній забіг RunDay

14 квітня, 09.00 год.

Набережна Тернопільського ставу

Нічний квест «Тернопільські Потемки»

14 квітня, 20.00 год.

Центр Тернополя

Закриття Великоднього ярмарку

15 квітня, 15.00 год.

Театральний Майдан бульвар Тараса Шевченка


 

Сторінка 901 з 1408

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер