images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На картинговій трасі у Тернополі відбулися перегони Всеукраїнського масштабу

Вівторок, 22 травня 2018, 06:26

18-20 травня на картинговій трасі у Тернополі пройшли Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу під егідою Українського державного центру позашкільної освіти МОН України.

Понад 80 спортсменів, віком від 8-ми до 18-ти років, під час четвертого фінального етапу всеукраїнських змагань демонстрували свої вміння у дисциплінах: «Швидкісне маневрування», «Шосейно-кільцеві перегони» та «Абсолютний залік».

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав учасників змагань та побажав школярам упевненості, швидкості на дистанціях та високих результатів.

«Дуже приємно, що захід такого масштабу проходить саме у Тернополі, адже не так давно, завдяки співпраці влади та соціально-відповідального бізнесу, нам вдалося відновити найбільшу у Західній Україні картингову трасу, а за кошти міського бюджету, виділені в рамках проекту «Громадський бюджет», закупити п’ять картів, - зазначає міський голова. - Проведення перегонів такого масштабу сприятиме відродженню та популяризації картингу в Тернополі та Україні, визначення кращих спортсменів та підготовці спортивного резерву для збірних команд України з даного виду спорту».

 

У Тернополі триває капітальний ремонт трьох тротуарів та п’яти дворів

Понеділок, 21 травня 2018, 08:56

На всіх масивах Тернополя тривають капітальні та поточні ремонти дворів, доріг, міжквартальних проїздів та інших об’єктів благоустрою.

Зокрема, цими днями триває капітальний ремонт тротуарів на вул. Київській (від будинку №12 до будинку на вул. 15 Квітня, 9), на вул. Камінній та на перехресті вулиць Р.Купчинського – Корольова (район 2-ої лікарні), де підрядники здійснюють влаштування щебеневої основи та вкладання пішохідної ділянки фігурними елементами мощення.

До слова, у Тернополі також здійснюється ремонт дворів за адресами: вул. Л. Курбаса,4, вул. Протасевича,16, вул. Симоненка, 3, бульвар Просвіти,13, вул. Кн. Острозького, 28 та двох проїздів: вул. Львівська,12 - вул. Чумацька і вул. С.Будного, 26 – вул. С. Будного, 30. А також ремонтні роботи продовжуються в межах озера «Чайка», де наразі здійснюється спорудження другої частини підпірної стінки.

Школи Тернополя та литовського міста Таураге підписали Меморандум про співпрацю

Понеділок, 21 травня 2018, 08:08

З нагоди святкування Днів Європи до Тернополя прибула делегація з міста Таураге (Литва) разом з шкільним ансамблем. Під час візиту представники делегації підписали Меморандум про співпрацю між школами Тернополя (ЗОШ №5) та міста Таураге.

«Таураге є містом-партнером Тернополя з 2015 року, - розповідає міський голова Сергій Надал. – За цей час нам вдалося налагодити добрі стосунки не лише на рівні керівництва, а й співпрацю між медичними, освітніми та університетськими установами. Тепер же підписано Меморандум про співпрацю між школами, завдяки чому навчальні заклади зможуть посилити обмін досвідом, а також спільно, як партнери брати участь у різних програмах, які фінансуються за кошти ЄС».

Очільник Тернополя також подякував усім представникам делегації за співпрацю, адже місто-партнер неодноразово запрошувало до себе на відпочинок дітей учасників АТО та інших соціально вразливих категорій. Завдяки цій співпраці і цього року декілька десятків дітей знову поїдуть на відпочинок у Литву.

 

19-20 травня у Тернополі пройде низка заходів з нагоди святкування Днів Європи

Субота, 19 травня 2018, 12:21

Щорічно у третю суботу травня у Тернополі відзначають Дні Європи. Відтак,  уже цими вихідними, 19 та 20 травня,  на мешканців та гостей міста чекає насичена та цікава святкова програма, що відбуватиметься на різних локаціях.

В рамках святкування 19 травня о 16.00 на Театральному майдані розпочнеться концерт за участю Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру, колективів ТНЕУ, муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» та місцевих виконавців, а  о 15.00 на вул. Сагайдачного (біля пам’ятника Івана Франка) пройде  Мистецьке свято  «Україна – Європа».

Заходи з відзначення у Тернополі Днів Європи

19 травня 2018 р.

  • Мистецьке свято «Україна – Європа».  Концертна програма духового оркестру, мажореток Тернопільської загальноосвітньої школи №24 та молодіжного джазового хору. Початок о 15.00 год, вул. Сагайдачного (біля пам’ятника І. Франка);
  • День Литовської культури. Зустріч учнів Тернопільських музичних шкіл із учнями Литовської музичної школи. Обмінна концертна програма. Початок об 11.00 год., Тернопільська музична школа №1 ім В. Барвінського;
  • Виступ Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру з європейською програмою. Початок о 16.00 год, Театральний майдан;
  • Концертні виступи хору «Зоринка» ім. Ізидора Доскоча, муніципального духового оркестру «Оркестр Волі» та місцевих виконавців. Початок о16.45 год. , Театральний майдан;
  • Урочисте відкриття Днів Литовської культури та концерт учнів Литовської музичної школи. Початок о 17.45 год., Театральний майдан;
  • Концерт колективів ТНЕУ. Початок о 19.00 год., Театральний майдан;
  • ХІІІ Генеральна асамблея студентів України, протягом дня;

 

Впродовж Дня 19 - 20 травня 2018 р.

  • Виставка робіт учнів Тернопільської художньої школи ім. М. Бойчука за творами Чюрльоніса, Український дім.

Більш як 28 тисяч платників перебуває на обліку в Тернопільській ОДПІ

П'ятниця, 18 травня 2018, 06:41

Про кількість платників податків, які перебувають на податковому обліку у Тернопільській ОДПІ інформувала Ірина Іванко, заступник начальника управління-начальник відділу реєстрації та обліку платників .

Так, станом на 1 травня 2018 року на податковому обліку перебуває 16 601 фізична особа-підприємць, з яких 13 411 – це жителі обласного центру та 3 190 – Тернопільського району.

Окрім цього, зареєстровано 11 587 юридичних осіб. Більш як 86 відсотків з них, а це 9 954– юрособи міста та 1633 – платники району.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ


 

Сторінка 903 з 1426

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер