images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відкрили оновлене діагностично-інфекційне відділення дитячої лікарні

Четвер, 28 вересня 2017, 05:21

26 вересня відбулося відкриття оновленого діагностично-інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні.

«Це відділення є важливим для міста, адже тут лікують дітей із захворюваннями органів дихання. Зокрема, лише минулого року у ньому було проліковано понад 1500 пацієнтів, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Вперше за 25 років це відділення капітально відремонтовано. Причому оновлено не тільки палати, коридор, але і ліжка, і меблі та інше обладнання».

Очільник Тернополя також зазначає, що цього року на ремонту дитячої лікарні та поліклінік виділено майже 3 млн. грн. Паралельно з цим триває дооснащення лікарні найсучаснішою апаратурою. Зокрема, придбано апаратури на понад 1 млн. грн. та продовжується повна комп'ютеризація всіх дитячих поліклінік.

«Також зараз триває ремонт інфекційного відділення на Сонячному масиві, який фінансується міським бюджетом та Державним фондом регіонального розвитку», - додає Сергій Надал.

Головний лікар Андрій Артимович зазначає, що міська дитяча лікарня фактично виконує функцію обласного закладу з лікування інфекційних дитячих захворювань.

«Звичайно, що є інші відділення, які потребують ремонту. Проте ми поступово оновлюємо приміщення, проводимо заміну вікон тощо, адже розуміємо, що після реформи охорони здоров’я медичні заклади міста будуть нести одну з ключових ролей у госпітальному окрузі», - додає Андрій Артимович.

 

Права споживачів у разі придбання товару неналежної якості

Середа, 27 вересня 2017, 05:50

Консультує Міністр юстиції


Права споживачів у разі придбання товару неналежної якості

Шановний пане Міністр! Ми купили бойлер, бо вже з квітня немає гарячої води і вмикати її ніхто не збирається. Кілька днів тому він потік. Чи маємо ми право на заміну його на новий чи мені повернуть гроші?

Лілія Онуфрик

_VAN6796 (1)На що має право покупець у разі придбання товару неналежної якості?

Покупець має право вимагати пропорційного зменшення ціни або безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк, або відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

Товар неналежної якості може підлягати обміну протягом гарантійного строку, який зазначається в документах, котрі додаються до продукції.

У разі виявлення недоліків товару протягом встановленого гарантійного терміну з вини виробника покупець має право:

  • розірвати угоду і повернути кошти, які були витрачені на покупку,

  • замінити товар на такий самий, або аналогічний, якщо є в наявності у продавця.

Наявність недоліків або факт фальсифікації підтверджується висновком експертизи, яка повинна бути організована продавцем у 3-денний строк з дня одержання від споживача письмової згоди на цю дію.

Експертиза проводиться за рахунок продавця. Якщо у висновках експертизи буде доведено, що недоліки виникли внаслідок порушення споживачем встановлених правил використання, зберігання чи транспортування, вимоги споживача не підлягають задоволенню, а споживач зобов'язаний відшкодувати продавцю витрати на проведення експертизи.

Як довго чекати на заміну товару?

  • За наявності товару – негайно;

  • У разі перевірки якості товару - 14 денний термін;

  • У разі відсутності товару – 2 місячний строк з моменту подання заяви.

Скільки може тривати усунення недоліків товару?

Недоліки товару, пред'явлені споживачем, повинні бути усунуті протягом 14 днів з дати його пред'явлення або за згодою сторін в інший строк.

Чи маю я право отримати у користування інший прилад на час ремонту?

На письмову вимогу споживача на час ремонту йому надається (з доставкою) товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації).

За кожний день затримки виконання вимоги споживача сплачується неустойка у розмірі 1 % вартості товару.

При усуненні недоліків шляхом заміни комплектуючого виробу або складової частини товару, на які встановлено гарантійні строки, гарантійний строк на новий комплектуючий виріб і складову частину вираховуються з дня видачі споживачеві товару після ремонту.

Які документи треба мати при собі?

Розрахунковий документ з позначкою про дату продажу товару, гарантійні зобов'язання, зміст договору з виконавцем робіт (послуг), опис виявлених недоліків, висунуті вимоги (прохання) з документальним підтвердженням факту їх отримання продавцем (виконавцем), отримані заявником відповіді, висновки тощо.

Куди звертатися, якщо продавець порушує права?

Якщо ви хочете уникнути судового розгляду, то до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у відповідному регіоні. Контакти територіальних органів можна знайти за посиланням http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Kontakti_Terorganiv/139/

У випадку порушення продавцем прав споживача останній має право звернутися до уповноваженого органу з усним, електронним або письмовим зверненням (скаргою).

До письмового звернення (скарги) додаються наступні документи:

  1. копія звернення до суб'єкта господарювання (продавець);

  2. копія документу, який засвідчує факт придбання товару;

  3. копія технічного паспорта з позначкою про дату продажу;

  4. інші документи, які стосуються розгляду звернення.

У які строки буде розглянуто таке звернення?

У термін не більше 1 місяця від дня їх надходження.

Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, продавець встановлює необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється подавачу.

При цьому загальний термін вирішення питань не може перевищувати 45 днів.

Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

Чи можу я звернутися до суду?

Споживач для захисту своїх прав має право звернутися до суду за місцем проживання, місцем заподіяння шкоди чи виконання договору.

До позовної заяви додаються докази, що обґрунтовують позовні вимоги, тобто відмову покупця обміняти товар, зокрема:

  1. копія звернення до продавця;

  2. висновок експертизи про невідповідність товару встановленим вимогам якості;

  3. копія документу, який засвідчує факт придбання товару;

  4. копія технічного паспорта чи іншого документа, що його замінює, з позначкою про дату продажу;

  5. інші документи, які стосуються розгляду звернення.

Суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної  шкоди.

Скільки це коштуватиме?

Споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, які пов'язані з порушенням їх прав (частина 3 статті 22 Закону України "Про захист прав споживачів").

Які строки розгляду питання судом?

Цивільна справа в порядку позовного провадження розглядається судом протягом розумного строку, але не більше 2 місяців з дня відкриття провадження у справі.

Куди звертатися, щоб отримати детальну консультацію?

Додаткову консультацію з цих питань Ви можете отримати у Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8, тел. 52-22-92, 25-49-38



1 жовтня «ПодоляниFest»

Середа, 27 вересня 2017, 05:49

У грудні торгово-розважальному центру «Подоляни» виповнюється 10 років! Саме цій події цьогоріч присвячений найбільший музичний фестиваль області з вільним входом «ПодоляниFest». На фестивалі  вже побували такі класні українські гурти як ТІК, Скай, Mad Heads XL, Скрябін та гості України Zdob și Zdub! «ПодоляниFest» полюбився і дорослим і малечі. Цього року на фестивалі на тернополян та гостей міста чекатиме грандіозна святкова програма, море шаленого драйву, конкурси і звичайно ж подарунки.  Організатори фестивалю приготували незвичайний сюрприз для ровесників ТРЦ «Подоляни» - всі кому вже виповнилося в цьому році 10 років або виповнюється,  стануть  учасниками нового рекорду Тернополя. Однолітки «Подолян» разом виконають гімн України і таким чином офіційно відкриють ювілейний «ПодоляниFest».  Всі учасники рекорду гарантовано отримають подарунки від улюбленого центру, крім цього матимуть шанс виграти цінні призи від магазину «Фокстрот». Головний приз гіроборд!

Багато конкурсів і звісно подарунків чекає також на «дорослих» тернополян.

Отож розпочинаємо святкувати  10-ти річчя «Подолян» 1 жовтня разом  із гуртом ТНМК! Готуємось до потужного заряду позитиву та неймовірних емоцій! «ПодоляниFest» запрошує всіх: вхід вільний.

Правила участі у встановленні Рекорду Тернополя.

Насправді все просто:

1. ПРИЙДИ 1.10.2017 о 14:00 в ТРЦ «Подоляни»

2. ЗАРЕЄСТРУЙСЯ для участі в рекорді Тернополя в центральному холі ТРЦ Подоляни з 14:00 по 15:00. Для реєстрації необхідно мати свідоцтво про народження (або копію), що підтверджує 10-ти річний вік учасника

3. ОТРИМАЙ подарунок та шанс виграти один з 10 призів (головний приз ГІРОБОРД)  вручення призів і подарунків відбудеться на головній сцені фестивалю о 15:30.


Деталі на сайті www.podolyany.com.ua


 

Не дбаєте про пенсію – очікуйте штрафи

Вівторок, 26 вересня 2017, 07:02


Як інформувала начальник відділу адміністрування єдиного внеску Тернопільської ОДПІ Сніжана Кравчун, впродовж січня – травня цього року за несвоєчасну сплату єдиного внеску до страхувальників застосовано 202 фінансових санкції на загальну суму 206,4 тис грн, а за неподання чи несвоєчасне подання звітності з даного внеску 354 платники сплатять 77,8 тис грн штрафу.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


У Тернополі презентували книгу про вміння приймати інакшість людей

Вівторок, 26 вересня 2017, 06:58

В Україні з’явилася вкрай потрібна книжка про хлопчика з синдромом Асперґера

Презентація нового роману Марка Лівіна «Рікі та дороги», який побачив світ у видавництві «Vivat», відбулася  в Тернополі. В рамках зустрічі пройшла відкрита бесіда з автором, знайомство з уривками роману та автограф-сесія.

«Рікі та дороги» –  історія про чотирнадцятилітнього Матвія, хлопчика із синдромом Асперґера. Матвій може існувати тільки за власними правилами, до яких іншим потрібно призвичаюватися. Поставленого діагнозу у книзі немає, адже деякі стадії аутизму в Україні дуже часто не діагностуються і ці діти живуть серед нас, як звичайні. Але з поведінки та відчуттів головного героя це зрозуміло.

Матвій втікає до лісу, щоб знайти себе. Прагнучи порозумітися з власним «я», він розповідає про свої почуття, сім’ю, світ, який водночас розбився на друзки, як тарілка. І про неймовірного друга — рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Це важлива і вкрай потрібна книжка про вміння приймати інакшість людей і про любов. Книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.

«Текст вийшов багато в чому біографічним, мені довелося повернутися до складних моментів моїх взаємин з мамою і пробачити їй та собі багато складних речей. Ця книга присвячена їй», розповідає Марк Лівін.

Ця книга адресована тим, хто зіткнувся з інакшістю своїх дітей, людям, які хочуть розібратися зі своїми страхами, яким треба повірити у те, що життя існує навіть після найфатальніших помилок, і воно насправді досить звичайне у побуті, але в десятки разів сильніше у бажанні жити та спокутувати.


«Якщо наші українські письменники почали писати книги про дітей з аутизмом, це означає, що суспільство повертається до наших дітей лицем. Це означає, що наша культура розвивається в правильному напрямку, а рівень толерантності до тих, хто відрізняється, росте. Від всіх батьків особливих малюків хочу сказати дякую Марку за увагу і здатність так цікаво писати про доволі непрості речі. Це ще одна наша спільна перемога! І хай наш переможний шлях непростий, але він переможний! У наших дітей вже є майбутнє, тому що їх починають розуміти», - ділиться засновник Фонду домоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім», мама хлопчика з аутизмом, консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко. Фонд  «Дитина з майбутнім» являється партнером презентаційного туру Марка і залучив до презентації регіональні організації, які опікуються особливими дітьми на місцях.

Презентація «Рікі та дороги» стартувала 16 вересня у Львові в рамках 24-го Форуму видавців. Регіональний презентаційний тур триватиме 2 тижні і охопить більше 10 українських міст.

Про автора:

Марк Лівін сучасний український письменник, журналіст. Колишній маркетинг-директор Громадського телебачення. На даний момент заступник головного редактора The Village Україна. Автор книжок «Життя та інша хімія», «Бабине літо».

Про Фонд «Дитина з майбутнім»:

Міжнародна громадська організація «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» (www.cwf.com.ua) працює з 2009 року з метою консолідації батьків, у сім'ях яких ростуть діти з особливостями, зокрема з аутизмом,  та професіоналів, які працюють з такими дітьми. Фонд сприяє соціальному захисту дітей з особливостями та інших членів їхніх сімей, а також організації заходів, спрямованих на надання допомоги. Фонд заснований мамою хлопчика з аутизмом.

 

Сторінка 983 з 1423

«ПочатокПопередня981982983984985986987988989990НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер