images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі з 1 березня тариф на проїзд у маршрутних таксі становити 3 грн

Середа, 18 лютого 2015, 08:56

У Тернополі з 1 березня тариф на проїзд в маршрутних таксі становити 3 грн. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету. Як зауважив начальник управління транспорту міської ради Ігор Мединський, Тернопіль одне з останніх міст в Україні, який останнім часом не збільшував вартість за проїзд, незважаючи на ріст цін на паливо та автозапчастини.

«З 1 березня вартість проїзду у маршрутних таксі міста становитиме 3 грн., а для школярів - 1,50 грн.,– розповідає Ігор Мединський. – У так званих «соціальних» автобусах – 2,50 грн., учнів – 1,25 грн. Вартість проїзду у електротранспорті залишиться незмінною».

Перевезення пільговиків залишиться без змін: у маршрутних таксі – три пільговики, у соціальному транспорті та у тролейбусах – без обмежень.

Міська рада

 

У Тернополі представлять унікальну виставку наукових картин із Німеччини

Вівторок, 17 лютого 2015, 08:55

27 лютого в Українському домі «Перемога» презентують унікальну виставку картин зі світу науки товариства імені Макса Планка. Участь у її відкриті візьмуть представник Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини Еріх Бістрікер, радник посла Німеччини в Україні з питань науки пан др. Лещенко та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль був і залишається європейським містом, ми активно розвиваємо міжнародну співпрацю з містами-партнерами, з Радою Європи, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Наше місто – одне з небагатьох в Україні, яке прийматиме дану виставку і тому принагідно запрошую усіх тернополян відвідати цю експозицію».

Презентована виставка налічуватиме 50 широкоформатних зображень у різних галузях наукових досліджень від вчених Товариства ім. Макса Планка. Спектр застосованих технологій для отримання цих знімків дуже широкий: від звичайної фотографії за допомогою кольорової зйомки з використанням різного виду мікроскопів і до комп'ютерного моделювання.

Виставка триватиме до 27 березня. Вхід безкоштовний.

До слова, експозиція виставки «Картини зі світу науки» у Тернополі стала можливою за підтримки Тернопільської міської ради, Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Експерта з питань кооперації в області наукових досліджень за завданнями BMBF пана Еріха Бістрікера, а також за фінансової підтримки Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини (BMBF).

Довідково:

Товариство ім. Макса Планка (повна назва: Товариство імені Макса Планка для сприяння розвитку наук, нім. Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissens chaftene. V.,) — незалежна німецька дослідницька установа та провідна не університетська організація, що здійснює фундаментальні дослідження як природничого, так і гуманітарного характеру. В склад товариства входить 78 інститутів та інших дослідницьких установ, де працює 12 300 співробітників. Правління розташоване в Мюнхені.

У Тернополі презентували збірку революційної поезії

Понеділок, 16 лютого 2015, 12:31

Вчора у тернопільській галереї "Бункермуз" відбулася презентація поетичної збірки "Не мовчімо", пише сайт Культурно. За словами поетів, збірку із 134 сторінок укладено з текстів, котрі були написані за часів Революції Гідності та АТО. До створення книги долучились молоді копичинецькі поети, члени літературного збіговиська Delirium — Андрій Стефанець, Володимир та Славік Ухачі, Наталя Зелінська.

Презентація збірки супроводжувалась музичними виступами.

-  Ідея створення книги належить львівському поету Юрію Руфу, - розповідає Володимир Ухач, - Зібравшись разом із колегами, членами  літературного збіговиська Delirium ми видали збірку всього за 4 місяці. Разом писали, разом скидались коштами. Ми не розповсюджували збірку у книгарнях, тому замовити її можна звернувшись, безпосередньо, до авторів. Частину коштів перерахуємо на потребу АТО.

Придбати видання "Не мовчімо" можна завітавши на сторінку https://vk.com/oskolochok .

Якщо вам не байдужа справжня українська патріотична поезія, яка пронизує словом, наче кулею і влучає просто у серце, то ця книга саме для вас, Вона не повинна залишити байдужого нікого, хто її прочитає. Саме в цьому ідея, донести слово народу, до тих, хто привик мовчати. НЕ МОВЧІМО, і з нами буде перемога.



 

20 лютого відбудеться концерт-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:12

20 лютого відзначається вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В цей день в УД "Перемога" відбудеться концерт-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. У програмі концерту виступ учасників Майдану, - повідомив начальник управління культури Василь Кармазин.    

22 лютого в неділю о 13:00 на Театральному майдані розпочнеться панахида за загиблими. 

У Тернопільських школах проходять навчання з екстреної евакуації

Неділя, 15 лютого 2015, 10:37

Згідно розпорядження міського голови Тернополя Сергія Надала у школах міста розпочались навчання з екстреної евакуації. Окрім практичних навичок, учням та працівникам загальноосвітніх навчальних закладів надають теоретичні рекомендації як діяти у випадках надзвичайних ситуацій.

«Такі навчання будуть проведені у всіх навчальних закладах міста згідно затвердженого графіку, - розповідає міський голова Сергій Надал. – В Тернополі розроблено комплекс заходів щодо цивільного захисту населення. Сьогодні ми на практиці відпрацьовуємо їх. Під час таких тренувань ми бачимо де є проблеми, що потрібно допрацювати, які приміщення підготувати, де можливо зробити ремонти».

Нагадаємо, цього року на заходи із забезпечення обороноздатності та дотримання громадського порядку у Тернополі передбачено понад 2 мільйони 310 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення ремонтно-відновлювальних робіт у бомбосховищах, придбання предметів індивідуального захисту та самооборони, паливно-мастильних матеріалів, засобів медичного призначення.

Міська рада

 

Сторінка 1413 з 1473

«ПочатокПопередня1411141214131414141514161417141814191420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер