images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Корівка Муня завітала у тернопільські садочки

Середа, 30 березня 2016, 10:41

28 та 29 березня у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №10 і Тернопільському навчально-виховному комплексі №35 відбулась незвичайна подорож до казкової корівки Муні. Малеча сіла в імпровізований потяг та вирушила у мандрівку до села, де наші герої зустрілися із господинею Тетяною та її корівкою.

Вихованці дізнались як доглядати за корівкою, щоб молочко було поживне та смачне. Вони активно допомагали господині пасти, годувати та доїти Муню.

На згадку про цю пізнавальну подорож кожному вихованцю вручили магнітики із зображенням корівки Муні від партнера ТМ «Молокія».

Щоб допомогти батькам та вихователям привчити дітей вживати, такі необхідні для здоров’я, молочні продукти Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення і надалі планує проводити розважально-пізнавальний захід «Молочне здоров’я» у садочках.

+SAM_7361 +SAM_7373 +SAM_7399 +SAM_7416

 

Скільки мільйонів військового збору перерахували жителі області

Середа, 30 березня 2016, 08:14

З початку року жителі області перерахували до бюджету 17,6 млн грн військового збору. Виконання прогнозного показника становить 115%.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, впродовж лютого поточного року до бюджету області надійшло 9,4 мільйонів гривень військового збору, що становить 115,9% прогнозного показника.

Зауважимо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та низку інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

 

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області

До уваги платників податку на додану вартість

Середа, 30 березня 2016, 06:12

З 1 квітня набирає чинності наказ Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 „Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної”.

Відповідно до пункту 3 даного наказу, всі податкові накладні підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) за формою, чинною на день такої реєстрації.

Як зазначили у відділі адміністрування ПДВ та контролю за відшкодуванням ПДВ Тернопільської ОДПІ, з 01.04.2016 податкові накладні чи розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН за новою формою (затвердженою наказом № 1307) незалежно від дати їх складання: до 01.04.2016 чи після 01.04.2016 (за умови дотримання інших вимог щодо реєстрації в ЄРПН).

Нові формати податкової накладної (J/F1201008) та розрахунку коригування (J/F1201208) розміщено на веб-порталі ДФС за адресою: http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/informatsiyno-analitichne-za/reestr-elektronnih-form-po

Детальніші консультації із даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Відкриття кіноклубу в Тернополі

Середа, 30 березня 2016, 04:18

24 березня у Тернополі відбулося відкриття кіноклубу «Mov!eOn». Щомісяця тут відбуватимуться покази фільмів, які не транслюються у широкому прокаті, по телебаченню, а також недоступні у Інтернеті. Після перегляду можна надсилати запитання режисеру.

Покази некомерційних стрічок, що порушують соціальну тематику відбуваються у нашому місті не вперше. В рамках Docudays UA тернополяни неодноразово мали змогу переглядати фільми, які входять до програми  фестивалю.

Аби об’єднати шанувальників документальних фільмів, представники  фестивалю у Тернополі вирішили створити кіноклуб. Відтепер щомісяця у Дружня ресторація «Мамонт» усі охочі  матимуть нагоду не лише переглянути цікаву кінострічку, а й подискутувати з однодумцями.

У Тернополі відбулося відкриття кіноклубу

Фільми такого типу долають непростий шлях до свідомості глядача й зрозумілі не кожному. Зазвичай, основою документального кіно слугують історичні події, культурні чи соціальні явища. Це не «мильна опера» і не високобюджетні фільми, розраховані на широкий загал. Перегляд такої стрічки спонукає до роздумів.

  • Такі фільми не можна побачити по телебаченню, більшість з них також недоступні в мережі Інтернет. Така політика фестивалю та продюсерських центрів. Відвідування нашого кіноклубу — чудова нагода поспілкуватися, поспівпереживати та задати запитання режисеру. Координатори нашого проекту посприяють, аби на кожне обов’язково відповіли, — розповів представник фестивалю Docudays UA в Тернополі Володимир Ханас.

Відкривали кіноклуб стрічкою китайського режисера «Голосуйте за мене, будь ласка». Режисер намагався передати переживання дітей, які взяли участь у шкільній передвиборчій компанії.

У Тернополі відбулося відкриття кіноклубу

Як розповіли організатори, незважаючи на скептичне ставлення деяких експертів, фільм вирішили продемонстрували учням місцевих шкіл, що викликало не лише зацікавленість, а й спонукало до вичерпних обговорень.

Для того, щоб краще зрозуміти суть таких фільмів, в подальшому організатори планують запрошувати авторів та режисерів. Анонс наступних показів шукайте на сторінках у соц мережах https://www.facebook.com/ngo.bridgeforyouth/

Крім стрічок, які входять до програми Docudays UA, можна пропонувати фільми, які б вам хотілось переглянути у кіноклубі.

Відкриття кіноклубу медіапросвіти  Docudays UA відбулося за ініціативи громадської організаціїМолодіжний центр розвитку «МІСТ» та за підтримки #БританськоїРади та Молодіжної міської ради Тернополя.

Оксана Божко



Тернополянам пропонували роботу у ТОВ «Тервікнопласт»

Вівторок, 29 березня 2016, 03:53

За ініціативи Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у ТОВ «Тервікнопласт» відбувся День відкритих дверей на виробництві для безробітних тернополян.

Представники роботодавця презентували підприємство та провели екскурсію виробництвом.

«Сьогодні компанія Вікнар’off – це один з найбільших виробників металопластикових конструкцій в Україні. Завод площею 12 тис. кв.м. у місті Тернополі виготовляє в місяць понад 50000 металопластикових конструкцій будь-якого типу: вікна, балконні двері, вхідні двері, балконні скління, конструкції складної конфігурації. Для їх виготовлення використовуються високоякісні матеріали найбільш відомих європейських виробників – профілі Aluplast (Німеччина), Viknaroff (Україна), фурнітура FUHR, Siegenia-Aubi (Німеччина), Accado (Туреччина), скло Guardian (Німеччина), Pilkington (Британія) та ін.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Виготовляються конструкції на високопрофесійному німецькому та австрійському обладнанні. У процесі виробництва уся продукція Вікнар’оff проходить багаторівневий контроль, що дозволяє зберігати її якість на максимально високому рівні і відповідати найсуворішим вимогам ДСТУ та європейським стандартам», - поінформувала інспектор з кадрів Неля Качановська. - Для тих, хто має бажання працювати у товаристві, проводимо навчання на підприємстві, іногородніх забезпечуємо гуртожитком».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Керівник відділу продажу ТОВ Ростислав Ватаг провів відвідувачів цехами заводу, розповів про технологічні процеси виготовлення продукції, ознайомив із вимогами до працівників.

Безробітні дізнались про умови праці та її оплати; побачили асортимент продукцї, що виготовляється на заводі; отримали відповіді на свої запитання щодо перспектив працевлаштування.



Провідний фахівець з питань зайнятості

відділу взаємодії з роботодавцями ТМРЦЗ

 

Сторінка 1149 з 1408

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер