images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Ваш родич у біді»: шахраї ошукали пенсіонерку зі Збаража

Понеділок, 15 серпня 2022, 11:08

Від телефонних аферистів найчастіше потерпають одинокі люди та пенсіонери. 90-річна збаражчанка втратила понад п’ять тисяч доларів. Думала, що рятує доньку, натомість збагатила чергового шахрая.

Пройдисвіт діяв, за вже відомою, проте і надалі  дієвою схемою: зателефонував до старенької, представився працівником медзакладу та розповів страшну історію про те, що її донька та онука потрапили в аварію і  терміново необхідна дороговартісна операція. Перелякана жінка погодилася віддати усі гроші, аби врятувати рідних. Зловмисник тримав на телефоні жертву аж до приходу спільника.

За цей час донька потерпілої декілька разів намагалися дозвонитися до старенької матері, однак номер був постійно зайнятий. Запідозривши недобре, подалася до її помешкання. На порозі будинку жінка зіткнулася з підозрілим незнайомцем, який представився працівником соціальної служби. Вона не повірила почутому, однак втримати зловмисника не вдалося, поки жінка кликала на підмогу сусідів, той втік з чужими грошима. Довелося телефонувати в поліцію.

За фактом шахрайства працівники розпочали кримінальне провадження. Особи аферистів встановлюють.

Працівники поліції вкотре нагадують: не довіряйте незнайомцям! Не спішіть у паніці віддавати гроші!  Шахраї використовують методи психологічного впливу, вимагають  не класти слухавки, не робити розголосу, а швидко виконувати їх умови.

Зберігайте розважливість перевіряйте почуту інформацію. Часто люди самі називають при розмові імена рідних, не перепитують навіть  фамілію, не уточнюють, де саме знаходиться родич. Варто лише уточнити дані, які відомі тільки Вам і шахраї самі кинуть слухавку.

Не будьте байдужими! Попередьте про подібні злочини усіх стареньких родичів, сусідів та знайомих, розкажіть їм, як правильно діяти у подібних ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У двох ДТП травмувалися троє осіб

Понеділок, 15 серпня 2022, 11:07

Усі потерпілі рухалися на двоколісних транспортних засобах – мотоциклі та скутері.

В автівку, що прямувала у попутному напрямку, в’їхав 30-річний мотоцикліст. Аварія сталася 13 серпня у місті Монастириська. Місцевий житель  не врахував, що авто, яке рухалося попереду, повертатиме. Внаслідок зіткнення мотоцикліст отримав тілесні ушкодження  з якими був госпіталізований до медичного закладу.

Того дня автопригода з двома потерпілими сталася в селі Остап‘є Скалатської громади. Як встановили поліцейські, 36-річний кермувальник скутера не вибрав безпечну швидкість руху через що не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив наїзд на бетонну огорожу. Водій та 30-річний пасажир отримали травми. За попередніми даними, обоє учасників ДТП перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху)  та частиною 1 статті 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння) Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські затримали нетверезого чоловіка з гранатою у кишені

Понеділок, 15 серпня 2022, 11:06

На території садового товариства, що по вулиці Київській в обласному центрі, співробітники Тернопільського районного управління поліції під час патрулювання виявили у 68-річного чоловіка предмет, схожий на гранату.

Під час огляду небезпечного предмета з’ясувалося, що він був із запалом, отже, в будь який момент при необережному поводженні міг детонувати. Зловмисник, в руках котрого опинилася граната, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські вилучили небезпечний предмет, а чоловіка затримали в порядку статті 208 КПК. Після оголошення підозри за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу зловмисникові обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Поліцейські з’ясовують походження вибухівки. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Тернопільські депутати продовжують долучатися до огляду укриттів житлового фонду міста

Понеділок, 15 серпня 2022, 11:03

Тернопільські депутати продовжують долучатися до перевірки укриттів у багатоквартирних житлових будинках Тернополя.

Так, нещодавно до інспектування стану готовності захисних споруд житлового фонду міста приєдналася і депутатка Тернопільської міської ради Наталія Паньків.

Оглянуто було, зокрема, сховища у будинках за адресами: вул. Галицька, 32, просп. Злуки, 53, вул. Квітова, 15-А, вул. Миколи Лисенка, 6.

Попередньо огляд укриттів провели також Секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак, депутати Олеся Чванкіна, Андрій Грицишин та Мар’яна Головко.

Нагадаємо, ОСББ та ЖЕКи повинні забезпечити належний стан укриттів у житлових будинках Тернополя. Місце для сховища повинно мати відповідне маркування на фасаді будинку та містити запасний вихід. Приміщення для найпростішого укриття повинні бути облаштовані місцями для сидіння та мати запаси питної води (2 літри на одну особу), запаси технічної води для потреб гігієни мешканців. Окрім того, повинні мати незалежні джерела освітлення, ліхтарики, гасові лампи, свічки, первинні засоби пожежогасіння, вогнегасники, засоби для надання першої медичної допомоги, аптечки, контейнери для зберігання продуктів, а також – шанцевий інструмент, лопати, кирка, лом, пилка по металу, пилка по дереву та інше. Мешканці можуть перебувати у найпростіших укриттях та сховищах до 48 годин.

Лікарі-волонтери уже розпочали надавати необхідну стоматологічну допомогу тернопільським бійцям на передовій

Понеділок, 15 серпня 2022, 11:01

Мобільний стоматологічний кабінет, що був відправлений з Тернополя на фронт для надання нашим захисникам ургентної стоматологічної допомоги, уже доїхав до одного із місць призначення та приймає перших пацієнтів.

«Транспортний засіб повністю підготовлений та обладнаний усім необхідним для того, щоб працювати на передовій, тож уже зараз у місцях дислокації тернопільських військовослужбовців наші лікарі-волонтери розпочали надавати необхідну стоматологічну допомогу», - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, реалізувати благодійний проєкт – мобільну стоматологію на колесах для тернопільських бійців на фронті допомогла місцева компанія «Галіт», що представляє в Україні цілий ряд відомих світових виробників стоматологічного обладнання.

 

Сторінка 577 з 1425

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер