images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Укрпошта відкрила продажі марки "Українська мрія"

Вівторок, 28 червня 2022, 09:56

Укрпошта розпочала продаж нової марки "Українська мрія".

Придбати її можна у відділеннях та онлайн, повідомили на підприємстві.

Марки "Українська мрія" вийшли накладом у 3 млн примірників. Кожен покупець зможе придбати до 2 листів марок та до 5 конвертів і 5 листівок.

Офіційний мерч з ілюстрацією літака можна купувати в необмеженій кількості.

Укрпошта розпочала продаж нової марки "Українська мрія". Фото: Ігор Смілянський

"Сьогодні особливий день. Адже разом з Днем Конституції ми святкуємо вихід "Української мрії" – поштової марки, яка символізує нашу незламність", – кажуть в Укрпошті.

Черги за марками. Фото: Ігор Смілянський

Окрім відділень Укрпошти, купити "Українську мрію" та мерч можна:

  • Онлайн-магазин Укрпошти;
  • Amazon;
  • Ebay;
  • ROZETKA;
  • ROZETKA (мерч);
  • Kasta;
  • Prom.

Нагадаємо, на новій марці від Укрпошти зображений найбільший у світі літак АН-225 "Мрія", який знищили російські окупантинаприкінці лютого.

Раніше компанія випустила відому марку "Русскій воєнний корабль, іді нах*й", яку миттєво розкупили. Пізніше, коли крейсер "Москва" потопили, вийшла марка "Русскій воєнний корабль...ВСЬО!"

Яна Осадчажурналіст

 

Чергова жертва аферистів втратила всі заощадження .

Вівторок, 28 червня 2022, 09:52

Майже 20 000 гривень стали об’єктом злочину невідомих. 31-річна заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

Зловмисники надіслали потерпілій SMS-повідомлення з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї вказали посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадянка вказала конфіденційні дані , які автоматично отримали шахраї й зняли всі заощадження в розмірі 18 920 гривень.

За даним фактом слідчі Тернопільського районного управління поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


У жителя Підволочиська поліцейські вилучили коноплю.

Вівторок, 28 червня 2022, 09:51

За фактом зберігання наркотичних речовин дізнавачі відділення поліції №5 м.Підволочиьк розпочали кримінальне провадження.

Під час відпрацювання території обслуговування до поліцейських надійшла інформація, що один із місцевих жителів зберігає вдома заборонені речовини. Під час санкціонованого обшуку в помешканні 34-річного жителя Підволочиська правоохоронці виявили подрібнену речовину рослинного походження зовні схожу на коноплю. Вага вилученого – близько 35 грамів.

Речовину направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Жителю Підволочиська інкримінують частину 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі строком до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

На Тернопільщині нетверезий водій, втікаючи від поліцейських, «заробив» три адмінки та кримінальне провадження

Вівторок, 28 червня 2022, 09:48

До того ж, чоловік, у якого в крові було зафіксовано 2,5 проміле алкоголю, розбив свій транспортний засіб, в’їхавши у дерево, та пошкодив службове авто поліцейських.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 міста Борщова повідомили на лінію 102 про спробу  надання їм неправомірної вигоди жителем села Озеряни, 1990 року народження. Молодик пропонував 500 американських доларів за непритягнення його до адмінвідповідальності.

Як з’ясувалося, патрульні намагалися зупинити водія автомобіля за порушення правил дорожнього руху. Останній проігнорував вимогу зупинки та натиснув на газ. Під час переслідування втікач допустив зіткнення з деревом, відтак автомобіль, втративши керування, покотився на службовий транспортний засіб поліцейських,  завдавши йому механічних пошкоджень.

Аби якось залагодити те, що накоїв, водій, котрий до того ж виявився нетверезим, став пропонувати поліцейським 500 американських доларів хабаря. Злочин задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Щодо зловмисника складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ст.122-2 (невиконання водієм вимог про зупинку), ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  частиною 1 статті 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У жителя області слідчі Тернополя виявили та вилучили арсенал заборонених предметів .

Вівторок, 28 червня 2022, 09:45

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами інкримінують слідчі Тернопільського райуправління поліції жителю однієї з місцевих територіальних громад. Чоловік зберігав за місцем проживання арсенал зброї та набоїв.

Ще на початку червня працівники кримінальної поліції отримали інформацію про те, що житель Білецької громади порушує закон - має вогнепальну зброю та інші заборонені предмети без жодних документів.

Під час проведеного санкціонованого обшуку поліцейські виявили у чоловіка рушницю без маркування, ствол, затвори, різні патрони, два пакети та дві пластикових місткості із речовиною, схожою на порох. Знайшли у нього й гладкоствольну рушницю, яка, з його слів, належить синові. Проте документів на зброю чоловік не надав.

Увесь арсенал слідчі вилучили та передали на експертизу. Після її завершення вирішуватиметься питання про оголошення підозри та обиратиметься запобіжний захід. Триває слідство згідно з ч.1 ст. 263 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 620 з 1408

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер