images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Учні Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту показали високі результати на міжнародних змаганнях

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:57

Учні Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту показали високі результати на міжнародних змаганнях

Змагання з лижного двоборства та стрибків на лижах з трампліна відбулися в місті Загуж у Польщі.
0Козлова Каріна зайняла І місце у стрибках на лижах з трампліна та ІІ місце в двоборстві. Ільчук Дарина стала ІІ у стрибках та IV в двоборстві.
Прокопюк Максим виборов перкмогу в стрибках та зайняв ІІІ місце в двоборстві. Чеболда Ілля — ІІІ місце в стрибках і ІV — у двоборстві.
У Шуманського Руслана — перемога в двоборстві та ІІІ місце — у стрибках. Шовкопляс Олександр зайняв ІІ місце у двоборстві та ІV — у стрибках.
Всього в змаганнях взяли участь 124 спортсмени, які представляли Україну, Білорусію та Польщу, — розповідають у ДЮСШ.
12
 

Легкоатлетка Наталя Стребкова – срібна призерка престижних міжнародних змагань у Будапешті

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:56

Легкоатлетка Наталя Стребкова – срібна призерка престижних міжнародних змагань у Будапешті

На міжнародних змаганнях у Будапешті, які входять до серії World Athletics Continental Tour, відома тернопільська легкоатлетка Наталія Стребкова, виступаючи у бігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами, фінішувала другою з результатом - 9:32.05, що є її особистим рекордом. П’ять секунд не вистачило атлетці, щоб оновити національний рекорд України, який тримається за Валентиною Горпинич - 9:27.26 (2007 рік), - повідомляє портал «Жорстка атлетика».

 

«Важкий сезон тренувань і змагань. Відчувала, що цього року в найкращій своїй фізичній формі в житті. І нарешті 3000 м з перешкодами особистий рекорд - 9.32,05! Дякую Будапешт та World Athletics Continental Tour Bronze meeting за цей шанс, який вдалось втілити на 90%. Бо зажди хочеться краще», - написала Наталя Стребкова на своїй сторінці у соцмережах. ⠀

До речі, за словами спортсменки, наступні її змагання відбудуться 31.08 в Роверето в Італії, де вона виступить у бігу на 3000 м.

Наталя Стребкова – майстер спорту України міжнародного класу, представляє ФСТ «Динамо» та обласну школу вищої спортивної майстерності (тренери Олександр Степанюк та Михайло Борейко), була учасницею Олімпійських Ігор-2020 у Токіо, де єдиною від української збірної виступала у бігу на 3000 метрів з перешкодами.

Юна важкоатлетка з Хоросткова Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті Європи у Польщі

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:55

Юна важкоатлетка з Хоросткова Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті Європи у Польщі

Прекрасний дебют продемонструвала юна спортсменка з Хоросткова Аліна Дадерко на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед кадетів до 15-ти та до 17-ти років. Такий престижний турнір з 17 до 28 серпня відбувався у польському місті Цеханов. Аліна виступала у віковій групі до 15 років і у ваговій категорії 45 кг посіла четверте місце. Спортсменка показала результат 51 кг у ривку, 64 кг у поштовху. «Це перші змагання такого високого рівня в спортивній кар’єрі Аліни», – розповів  тренер дівчини Ярослав Ваверчак. А наступні старти, які чекають спортсменку, – це чемпіонат Світу з важкої атлетики серед спортсменів до 17 років, який з 5 до 12 жовтня проходитиме у Саудівській Аравії.

Аліна Дадерко представляє обласну ШВСМ, де тренується також під керівництвом Вікторії Шаймарданової, є вихованкою Хоростківської ДЮСШ.

Ярослав Ваверчак висловив вдячність за сприяння у участі спортсменки у престижних змаганнях чемпіонату світу у Польщі директору обласної ШВСМ Олегу Любінському, Президенту Федерації важкої атлетики області Богдану Олійнику, голові Хоростківської ОТГ Степану Гладуну.

 

Волейболістки тернопільської команди «Галичанка-ЗУНУ» - бронзові призерки VII Всеукраїнського турніру пам’яті Сергія Юрія

Понеділок, 30 серпня 2021, 12:19

Волейболістки тернопільської команди «Галичанка-ЗУНУ» - бронзові призерки VII Всеукраїнського турніру пам’яті Сергія Юрія

На базі Західноукраїнського національного університету у Тернополі завершився VII Всеукраїнський турнір з волейболу серед жіночих команд, присвячений пам’яті голови Тернопільського обласного відділення НОК України, віце-президента Федерації волейболу України, колишнього ректора ТНЕУ, професора Сергія Юрія. У змаганнях взяли участь чотири команди: «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль); «Волинь-Університет» (Луцьк); «Регіна» (Рівне); «Білозгар» (Вінниця). Переможницями турніру стали вінницькі спортсменки, друге місце посіла луцька команда «Волинь», бронзові медалі завоювала «Галичанка-ЗУНУ», на четвертому місці – «Регіна».


У номінації «Кращий блокуючий» перемогла Даньчак Вікторія («Волинь»), «Кращий ліберо» – Лустюк Тетяна («Регіна»), «Кращий нападник» – Павлик Адріана («Галичанка-ЗУНУ») «Кращий зв’язуючий» – Рудик Олена («Волинь»), «Кращий гравець» – Якушева Валерія («Білозгар»), – йдеться на офіційній Інтернет-сторінці ЗУНУ.

До слова, відкривали змагання перший проректор класичного університету Тернополя Микола Шинкарик, директор навчально-наукового центру студентського спорту ЗУНУ Роман Циквас, перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОК України Віталій Ігнатенко, голова Тернопільського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Олександр Бірюков, начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів ТОДА Андрій Човган.

На завершення урочистої частини гості та учасники змагань оплесками передали вітання президенту НОК України, олімпійському чемпіону Сергію Бубці, якого було нагороджено високою державною нагородою – Орденом Свободи під час урочистого параду з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Додамо, що Всеукраїнський турнір з волейболу серед жіночих команд, присвячений пам’яті Сергія Юрія було засновано місцевим осередком НОК України в Тернопільській області спільно з вищим навчальним закладом.

Вона – цнотлива, він – цілеспрямований. В українські бібліотеки за держкошт закуплять книгу про сексистське виховання

П'ятниця, 27 серпня 2021, 10:49

459 примірників книги "Щоб не було у 16 запізно", яка розповідає про "традиційні сімейні цінності", закуплять за державні кошти для бібліотек країни.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook фемініст, спеціаліст з комунікацій Микола Ябченко.

Книга Марини Ланге "Щоб не було у 16 запізно" потрапила у перелік з 689 найменувань видань, який погоджений трьома експертними радами та затверджений наказом Міністерства культури і інформації.

У книзі зокрема розповідається про сексистське виховання хлопчиків та дівчаток.

Марина Ланге презентувала книгу в Києві на традиційній виставці "Книжковий Арсенал". Її сприйняли неоднозначно.

Дівчинка мусить вміти піклуватися, надихати, бути цнотливою та умиротвореною. А хлопчик – цілеспрямованим, щедрим та аскетичним.

Авторка книги Марина Ланге стверджує, що "хлопчику щодня потрібно напрацьовувати чоловічі чесноти", а дівчатка "вже народжуються з жіночими якостями".

Фрагмент з книги

"Як так? Так працювала ж експертна рада! Навіть три. А можна якось впевнитися, що жодна гривня з моїх податків не піде на цей домострой?", – обурюється Микола Ябченко.

За словами Ябченка, авторка цієї книги не має освіти психолога і педагога, але викладає психологію в ліцеї, а потім пише книгу, яка за кошти платників податків потрапляє в бібліотеки.

Раніше Марина Ланге презентувала книгу в Києві на традиційній виставці "Книжковий Арсенал". Її сприйняли неоднозначно.

Письменниця розповідала, що в особисті повідомлення стали приходити погрози. А онлайн магазин Yakaboo зняв книгу з продажу.

"Я за щасливу родину. Гармонійних та здорових хлопчиків та дівчаток та дорослих чоловіків та жінок, які знають себе, приносять добро цьому світу та вміють створювати міцні взаємо-збагачуючі стосунки.

Це мої цінності. Я так живу кожен день. В молитві, здорових стосунках і в русі до мети. Я не буду нікого переконувати, хто вірить у ранній секс, в більше ніж дві статі або теорію Дарвіна", – написала Марина на своїй сторінці у Facebook у відповідь на критику.

Закупівлею книг в бібліотеки займається Український інститут книги.

Всього до бібліотечних фондів  цьогоріч планується надіслати 333 372 примірники.

Нещодавно Український інститут книги потрапив у скандал навколо коміксу "Принцеса + принцеса: довго і щасливо". За державні гроші було придбано 1240 примірників книжки, яка розповідає про стосунки двох дівчат-принцес з натяками на лесбійську любов.

Депутати Луцької міськради, Одеської облради та  християнські й культурні об'єднання Івано-Франківська вимагали вилучити цю книгу з українських бібліотек.

 

Сторінка 801 з 1423

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер