images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


28 березня частина будинків у Тернополі залишиться без води

Понеділок, 25 березня 2024, 12:09

28 березня частина будинків у Тернополі залишиться без води
28 березня у кількох будинках на вул. Текстильній не буде води.

Про це повідомили на сайті водоканалу.

"У зв'язку з перепідключенням нової мережі, 28 березня з 9 до 18:00 буде припинено холодне водопостачання за адресами вул. Текстильна 22, 23, 24, 24г, 30, 30а, 34, 34а, 36, 38.

Просимо тернополян завчасно зробити запаси води. Перепрошуємо споживачів за тимчасові незручності", – інформують у комунальному підприємстві.

Нагадаємо, жителі міста можуть отримувати сповіщення про відключення води, газу, тепла та світла у мобільному додатку "е-Тернопіль" або за допомогою сервісу "Сіті-бот Назар".

 

На Тернопільщині подешевшали деякі популярні продукти (перелік)

Понеділок, 25 березня 2024, 12:07

На Тернопільщині подешевшали деякі популярні продукти (перелік)
На Тернопільщині "впала" ціна на низку продуктів.

За даними Головного управління статистики, у лютому в області на 9,0% подешевшали яйця, на 1,7–0,2% знизилися ціни на цукор, соняшникову олію, макаронні вироби, сметану, свинину, сири, фрукти, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових та м’ясо птиці.

Водночас на 4,2% подорожчало масло. На 2,3-0,5% зросли ціни на овочі, кондитерські вироби з борошна, яловичину, кондитерські вироби з цукру, рис, молоко та хліб.

Вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів підвищились на 0,8%. Одяг і взуття подешевшали на 2,4%, зокрема, взуття – на 3,4%, одяг – на 1,5%.

Росія атакувала Миколаїв: загинула людина, є поранені

Четвер, 21 березня 2024, 13:28

Вдень 21 березня у Миколаєві під час повітряної тривоги пролунав вибух, внаслідок чого одна жінка загинула, ще четверо постраждали.

Джерело: мер міста Олександр Сенкевич, очільник ОВА Віталій Кім, Повітряні сили

Деталі: Перед вибухом була оголошена тривога.

Військові попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Близько 14: 33 мер міста повідомив про гучний вибух Миколаєві. За його словами, ворог використовував балістику.

Пізніше очільник Херсонської ОВА написав про одну загиблу жінку та чотирьох постраждалих: три жінки, один чоловік.

 

Продажі автомобілів в ЄС підскочили на 10%, але електромобілі простоюють

Четвер, 21 березня 2024, 13:21

Продажі легкових автомобілів в Європі в лютому зросли на 10%, оскільки автовиробники скористалися відкладеними замовленнями, при цьому частка ринку електромобілів залишилася незмінною.

Про це повідомляє Bloomberg.

Минулого місяця кількість реєстрацій нових автомобілів зросла до 995 059 одиниць, повідомила в четвер Європейська асоціація автовиробників.

Електроавтомобілі не змогли завоювати більшу частку ринку після падіння попиту на ринках, включаючи Німеччину і Швецію.

Хоча низка нових електричних моделей переконала більшу кількість покупців на таких ринках, як Франція та Данія, низькоякісна інфраструктура зарядних станцій залишається перешкодою на шляху до більш широкого розповсюдження. Навіть цінова війна, розпочата минулого року компанією Tesla Inc. виявилася недостатньою для прискорення попиту.

Негативно також впливають субсидії, які поступово скасовують.

Клієнти все частіше звертаються до моделей і з акумулятором і з двигуном: продажі гібридних автомобілів зросли на 12% минулого місяця, випереджаючи зростання не лише повністю електричних автомобілів, але й моделей, що працюють на бензині.

Нагадаємо:

Компанія Toyota домінує у рейтингу World Car Group найбільш продаваних автомобільних брендів за минулий рік. За рік Toyota Group продала 10,8 млн нових авто (+4,6%), зберігаючи значну перевагу над усіма іншими.

ВОЛОДИМИР ТУНІК-ФРИЗ

Оперативники Тернополя встановили особу чоловіка, причетного до крадіжки з навчального закладу

Четвер, 21 березня 2024, 13:12


До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 42-річна тернополянка. Жінка повідомила, що з приміщення школи, де навчається її малолітній син, невідома особа таємно викрала його барсетку. Хлопець виявив пропажу, коли він повернувся із тренування. Серед викраденого – мобільний телефон, гроші та інші особисті речі. Заподіяну матеріальну шкоду потерпіла оцінила у 7000 гривень.

Працівники кримінальної поліції оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше не судимий житель обласного центру 1989 року народження. Чоловік реалізував викрадену мобілку в ломбард. Усі речові докази правоохоронці вилучили.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За скоєне тернополянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 3 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер