images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Телефонують працівники банку – діють шахраї .

Четвер, 16 червня 2022, 09:26

Ваш банківський рахунок заблоковано, збій системи або ж збільшення кредитного ліміту – саме під такими способами пройдисвіти телефонують до мешканців області та довідуються конфіденційну інформацію. Вони спустошують електронні гаманці, привласнюючи заощадження краян.

Працівники Тернопільського районного управління поліції задокументували факт шахрайства. Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував невідомий та представився співробітником фінансової установи. Він дізнався дані краянки та зняв готівку в розмірі 17 000 гривень.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції звертаються до мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.

Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.

У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».

Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області



 

Оперативники розшукали шахрая, який виманив мобільний телефон у тернополянина

Четвер, 16 червня 2022, 09:23

Правопорушник неодноразово був судимий за майнові злочини. За вчинення шахрайства йому загрожує до трьох років обмеження волі.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від 44-річного жителя обласного центру про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа його мобільним телефоном вартістю майже 10 000 гривень. Зі слів чоловіка, незнайомець попросив у нього мобілку, нібито  терміново потрібно комусь зателефонувати, і втік.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники відділу кримінальної поліції встановили особу зловмисника. Це – 39-річний житель Тернополя.

Чужий телефон він встиг продати на ринку, поліцейські встановлюють особу покупця.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають краян від таких випадків та радять дотримуватися правил безпеки: не передавайте свій телефон в руки невідомим особам; номер набирайте самостійно, якщо бажаєте допомогти людині; увімкніть на телефоні гучномовець, не випускаючи його з рук.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Жителю Кременецького району поліцейські інкримінують погрозу вбивством та незаконне зберігання вогнепальної зброї .

Четвер, 16 червня 2022, 09:21

Повідомлення про погрозу вбивством надійшло до співробітників Кременецького райвідділу поліції від контролера газової служби. Зі слів чоловіка, залякував його предметом, схожим на пістолет, власник одного із домогосподарств.

Поліцейські, які виїхали за вказаною адресою, дійсно виявили у чоловіка зброю. У нього вилучили два пістолета. Один із яких, яким він погрожував, за результатами експертизи належить до вогнепальної зброї та зберігається незаконно.

Правопорушник – 29-річний житель Кременецького району. Як з’ясувалося, суперечка виникла через те, що йому не сподобалося, що на території його господарства перебував працівник газової служби. Він вчинив з ним сварку та, тримаючи в руці пістолет, погрожував ним. На щастя, обійшлося без стрілянини.

Жителю Кременецького району правоохоронці інкримінують дві кримінальні статті: 129  – погроза вбивством та 263 – незаконне зберігання вогнепальної зброї. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Оперативники Тернопільщини затримали сутенерку.

Четвер, 16 червня 2022, 09:05

Жінку, яка організувала бізнес, торгуючи чужим тілом, викрили та затримали працівники міграційної поліції спільно зі слідчими Тернопільщини. Впродовж кількох місяців правоохоронці документували діяльність жінок, які займалися проституцією.

У ході оперативних заходів стало відомо, що причетна до незаконного бізнесу жителька Тернопільщини, 1979 року народження. Підозрювана впродовж тривалого часу заробляла тим, що здавала подобово житло. Проте грошей не вистачало і вона вирішила підробляти сутенерством.

Спочатку в інтернеті розмістила оголошення про пошук дівчат на високооплачувану роботу. Усі деталі повідомляла або при зустрічі, або телефоном. Зголосилися співпрацювати з бізнесменшею кілька дівчат з Тернополя, Вінничини та Запоріжжя. Наступне оголошення, яке з'явилося у соцмережах, стосувалося пошуку клієнтів.

Місцями для інтимних зустрічей були квартири, які здавала сутенерка подобово. Година послуг вартувала 1600 гривень. Заробітки ділили 50 на 50.

В ході обшуку, проведеного під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, працівники міграційної поліції виявили у квартирі сутенери більш як 500 тисяч гривень, мобільні телефони, записник з базою клієнтів, а також наркотичну речовину - марихуану.

Жінку затримали відповідно до статті 208 КПК. Ій оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 303 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) ККУ.

За словами Олександра Буняка, на Тернопільщині, як і по всій Україні в цілому, впродовж червня триває спецоперація по боротьбі з кримінальними правопорушеннями, пов'язаними з торгівлею людьми. Основну увагу оперативники звертають на сутенерство, створення та утримання місць розпусти, дитячу порнографію, а також незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Об’єднані заради Перемоги: українська спільнота Нідерландів передала чергову гуманітарну допомогу тернопільським поліцейським

Середа, 15 червня 2022, 10:14

Уже вкотре підтримку захисникам, які несуть службу на передовій, надає українська громада Нідерландів. Цього разу допомогу організували для бійців спецпідрозділу поліції Тернопільщини.

Гуманітарний вантаж на Україну доправив волонтер Ігор Карп. Серед доставленого – тактичне взуття, бронежилети, футболки, каремати, спальні мішки та інші речі першої необхідності.

Як розповідає волонтер, з перших днів війни наші земляки, які нині проживають в Нідерландах, згуртувалися та почали активно допомагати українським воїнам.

«У  Нідерландах часто проходять мітинги на підтримку України, на вулицях багато українських прапорів. Наша українська громада  об’єдналася та допомагає чим може, аби забезпечити потреби хлопців, які боронять нашу державу. Ми дуже хочемо, щоб перемога була за нами, а щоб була перемога треба всім допомагати!» - розповідає Ігор Карп.

Тернопільські поліцейські вже раніше отримали від української громади Нідерландів автомобіль, який вони використовують у зоні бойових дій. Допомога кожного нині важлива нашим бійцям. Вони вдячні усім благодійникам за небайдужість та розуміння.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

 

Сторінка 653 з 1426

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер