images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Медичні хроніки війни: як лікарі "Охматдиту" рятують постраждалих українців. ФОТО

Середа, 25 травня 2022, 11:00

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну минуло три місяці. За цей час робота столичного "Охматдиту" не зупинялася ні на хвилину.

У медзакладі розповіли, з якими викликами щодня зіштовхуються медики, поки Росія провадить криваву війну, яка нещадно калічить дітей і дорослих. А ще оприлюднили "живі" чорно-білі світлини лікарів, які рятують людські життя.

"Робота в умовах воєнного стану не зупинялася ні на хвилину. Навіть, коли на околицях Києва відбувалися активні бойові дії та навколо лікарні були обстріли", – наголошують у медзакладі.

У перші дні війни в новому корпусі лікарні організували відділення екстреної медичної допомоги. Туди і надходили поранені. При цьому медики надавали допомогу, зокрема дітям, не лише безпосередньо у лікарні, але й в організованих бомбосховищах.

Українські медики щодня воюють на своєму фронті

"Також з пацієнтами працювали психологи. Окрім цього, щоб розрадити дітей, до них навідувались лікарняні клоуни", – кажуть у медзакладі.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

#SlavaUkraini: Джоан Роулінг виклала безкоштовні книги про Гаррі Поттера українською

Середа, 25 травня 2022, 10:58

ританська письменниця Джоан Роулінг виклала у вільний доступ безкоштовні електронні книги про Гаррі Поттера, які вийшли українською мовою у видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

Їх можуть безкоштовно прочитати усі охочі на сайті Pottermore Publishing, де є всі 7 частин "Гаррі Поттера".

Наразі українськомовна електронна версія доступна лише для трьох із них: "Гаррі Поттер і філософський камінь, "Гаррі Поттер і Таємна кімната" та "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану".

Утім, Pottermore Publishing обіцяють відкрити доступ до ще 4 книг якнайшвидше.

Укрпошта відкрила онлайн-магазин на eBay

Середа, 25 травня 2022, 10:50

 
УКРПОШТА

Укрпошта першою серед поштових операторів світу відкрила онлайн-магазин на міжнародному маркетплейсі eBay.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

З 25 травня магазин доступний за посиланням.

Там можна придбати світшоти з зображенням марки "Русскій воєнний корабль, іді …!", такі ж магніти, нові марки "Русскій воєнний корабль … ВСЬО!" та іншу філателістичну продукцію.

Онлайн-покупки на маркетплейсі передбачають благодійну складову. 5 доларів із кожного замовлення з маркою Укрпошта перекаже на рахунок благодійного фонду KSE Foundation.

"За останній місяць марки Укрпошти стали популярними не лише в Україні, але і в світі. І я знаю, що багато іноземців хочуть придбати пам’ятні марки. Для їхньої зручності ми запустили магазин на eBay, який дозволяє здійснити покупку з будь-якого куточку світу", – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Ebay – одна з найбільших торгових платформ, яка об’єднує понад 147 млн активних покупців в 190 країнах.

Економічна правда

 

"Жадан і Собаки" присвятили пісню дітям, які ховалися від обстрілів у метро Харкова

Середа, 25 травня 2022, 10:10

урт "Жадан і Собаки" презентував нову пісню війни під назвою "Метро", присвячену дітям у Харкові, які продовжують ховатися у підземці під час обстрілів міста росіянами.

Про це розповів музикант та письменник Сергій Жадан у Facebook.

За словами фронтмена гурту, написати пісню про війну музиканти намагалися ще у березні, однак "виходило мажорно, патріотично й не надто глибоко".

Однак згодом Жадан зустрів тих, хто надихнув його на створення "Метро".

Дорослі дітьми ховаються від обстрілів у метро Харкова. Фото: Fotoreserg/Depositphotos

"Реальність виявилася сильнішою за наші про неї уявлення та можливості її проговорити. А потім я познайомився в Харківському метрополітені з двома пацанами. Вони допомагали дорослим, слідкували за порядком і організовували "малих", бо самі були теж уже ніби як і дорослими. Ось після того й написалася ця пісня", – пригадує фронтмен гурту.

"Метро" колектив презентував 24 травня – у день, коли виповнилося рівно три місяці від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Музикант згадує, що протягом трьох місяців повномасштабної війни йому часто доводилося зустрічатися з харківськими дітьми: когось з них евакуювали з міста, для деяких з них "Жадан і Собаки" співали у підземці або привозили їжу.

"Вони були різні – мовчазні й налякані, веселі й впевнені в собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі. Але вони далі лишились нашими, харківськими дітьми", – розповідає Жадан.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

25 травня у Тернополі на вулицях Петрушевича, Коцюбинського та Підгородній буде частково перекрито рух транспорту

Середа, 25 травня 2022, 10:07

25 травня у Тернополі на вулицях Петрушевича, Коцюбинського та Підгородній буде частково перекрито рух транспорту. Це зумовлено необхідністю заїзду спеціальної техніки для видалення аварійних дерев на території Старого парку.

Роботи будуть проводитися з 10:00 до 17:00 год. вибірково, тобто у тих місцях, де ростуть аварійні дерева.

На ділянці проведення ремонтних робіт будуть встановлені дорожні знаки відповідно до схеми організації дорожнього руху, що наведено нижче.

Прохання до водіїв бути уважними і завчасно обирати маршрути руху.

 

Сторінка 655 з 1408

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер