images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають: не розголошуйте нікому реквізити банківських карток та коди, які надходять на телефон

Вівторок, 14 червня 2022, 12:35

Оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства, пов'язаного з крадіжкою грошей з банківської картки, проводять співробітники Ланівецького відділення поліції

До поліцейських надійшло повідомлення від 49-річної жительки Вишнівецької селищної громади про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа її коштами з платіжної картки. Загальна сума – майже 9 000 гривень.

За словами потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником служби безпеки банку. Повідомив, що картка жінки заблокована і для того, щоб вберегти кошти, необхідно провести деякі операції. Заявниця повірила співрозмовнику, продиктувала йому SMS-код, який прийшов їй на мобільний. Як результат, з її картки аферист зняв усі гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають жителів краю від таких афер. Основна порада – не розголошуйте жодних реквізитів вашої картки, а також коди, які надходять вам на мобільний телефон. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють телефоном начебто із банку. Зателефонуйте до фінансової установи за номером, вказаним на звороті картки.

Ніколи не встановлюйте жодних програм чи застосунків з функціоналом віддаленого доступу на прохання банківських співробітників. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі на вулиці Замонастирській завершують асфальтування дорожнього покриття

Вівторок, 14 червня 2022, 12:34

У Тернополі на вул. Замонастирській цими днями завершується ремонт дорожнього покриття. На ділянці проведення робіт працівники КП «Тернопільводоканал» провели заміну водопроводу та наразі влаштовують новий верхній шар асфальтобетону.

«В межах ремонту на вул. Замонастирській замінено 400 метрів водопроводу, зроблено водовідведення та облаштовано 17 нових колодязів для водовідведення, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні працівники підрядної організації вкладають на проїжджій частині вулиці нове асфальтобетонне покриття. Завершити роботи заплановано до кінця дня. Відремонтовану вулицю Замонастирську відкриють для проїзду транспорту уже 15 червня».

Звертаємо увагу, що відповідно до Державних будівельних норм, постійна розмітка на нове покриття буде нанесена не раніше, ніж через 10 діб після завершення ущільнення верхнього шару асфальтобетонного покриття.

"Постарішали" на 10-15 років: Ляшко розповів, як війна впливає на здоров’я українців

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

Люди, які зараз в Україні переживають наслідки війни, "постарішали" на 10-15 років.

Недуги, якими люди хворіли, наприклад, у 60 років, тепер будуть наздоганяти їх в 45-50-річному віці, зокрема через психологічні зміни в нашому організмі, розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Українській правді. Життя".

За його словами, сьогодні найбільше летальних випадків в Україні стаються через серцево-судинні хвороби.

На другому місці – онкологічні захворювання, оскільки у людей немає можливості пройти ранній скринінг.

Фото: everythingposs/Depositphotos

"Люди під час війни не звертаються для профілактичного огляду, а терплять до останнього, бояться навантажити систему, та й система орієнтована на інші пріоритети.

Це призведе до того, що хвороби виявлятимуть на більш пізніх стадіях. А це означає довготриваліше та дороговартісніше лікування, і не завжди ефективне", – каже міністр.

Віктор Ляшко закликав тих українців, які перебувають у безпечних регіонах і мають проблеми зі здоров’ям, або давно не були у сімейного лікаря спробувати записатися до нього і проконсультуватися.

Яна Осадчажурналіст

 

Для тих, хто не встиг: в Україні розпочалася додаткова реєстрація на спрощене ЗНО

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

10 червня 2022 року розпочався додатковий період реєстрації випускників українських шкіл для участі у Національному мультипредметному тесті.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Додаткова реєстрація буде тривати 10 днів та буде доступною до 20 червня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"Вступники, які не встигли заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, проте мають бажання проходити тестування, можуть зареєструватися і взяти участь у додатковій сесії НМТ" говорить Шкарлет.

Дані для входу у спеціальний сервіс будуть доступні з 25 червня. Підтвердити участь у додатковій сесії тестування можна буде з 8 до 18 липня на інформаційній сторінці.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Остаточну інформацію про бажання пройти тест потрібно надати з 1 по 10 серпня 2022 року.

"До 12 серпня – отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для проходження НМТ, датою та часом початку тестування" каже міністр.

Тестування у додатковій сесії НМТ відбудеться з 16 до 20 серпня.

Українцям безкоштовно робитимуть корекцію шрамів, отриманих під час війни

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:20

Українці, які отримали поранення та шрами під час війни, зможуть отримати безкоштовну естетичну корекцію в рамках ініціативи NoScar.

Медики проводитимуть корекції шрамів і рубців обличчя та тіла, а також реконструктивні операції з естетичних корекцій.

NoScar – це безстрокова ініціатива, тобто хірурги надаватимуть допомогу, поки до них будуть звертатися постраждалі пацієнти.

Корекцію шрамів можуть отримати всі охочі: чоловіки та жінки, військові та цивільні, діти та дорослі, повідомляє платформа Helsi.

Наразі до NoScar долучилися понад 40 пластичних хірургів, які проводитимуть естетичні та реконструктивні операції безкоштовно або з оплатою лише витратних матеріалів.

 

Фото: alinatroeva/Depositphotos

Як отримати допомогу?

Заповніть форму на сайті no-scar.helsi.me.

Після цього Helsi координує заявки пацієнтів з компанією Polytech Україна та підбирає лікаря з необхідними компетенціями.

Після узгодження деталей щодо корекції, пацієнти самостійно координують час та місце проведення корекції з лікарем.

Дізнатися, які хірурги беруть участь у програмі #NoScar, також можна на сайті.

"Якщо ви чи ваші знайомі отримали травми, які передбачають естетичну корекцію, ми докладемо усіх зусиль, аби допомогти вам виправити це", – кажуть у Helsi.

Ініціативу розробила компанія Polytech Implants UA спільно з Helsi і технічним партнером Weblium.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Сторінка 656 з 1426

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер