images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі обрали нового Молодіжного міського голову

Вівторок, 07 червня 2022, 10:10

03 червня у приміщенні Українського дому відбулась позачергова звітно-виборча сесія VI скликання Молодіжної міської ради Тернополя – консультативно-дорадчого органу при Тернопільській міській раді. Під час засідання було обрано нового голову, трьох його заступників та секретаря Молодіжної міської ради.

За результатами голосування 29-ти депутатів, що є представниками молодіжних громадських організацій, студентських та учнівських парламентів, новим міським молодіжним головою обрано Назара Мельничука – студента історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, представника студентського уряду ТНПУ, голову ГО Платформа Можливостей та ексголову студентської профспілки історичного факультету ТНПУ 2019-2020 років.

«Українська молодь – це рушійна сила, яка завжди показує приклад усім: перебуває на передовій, допомагає людям, які покинули свої домівки через бомбардування, підтримує Збройні сили України та волонтерить. Ми вдячні за вашу працю, 100 днів війни – це 100 днів роботи, адже увесь цей час ви зранку до вечора працюєте у штабах, не залишаєтесь байдужими та допомагаєте, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Свого часу ми здобули статус молодіжної столиці України, і саме завдяки вам ми його успішно утвердили та стали прикладом для багатьох у нашій країні. Завдяки вашій ініціативності до наших вишів вступає молодь з інших міст. Оскільки зараз особливий час, ми не можемо розслаблятися, ви маєте бути прикладом для всіх, маєте запалювати й місто, і всіх інших. Також хочу подякувати усім попереднім молодіжним міським головам за проведену роботу та величезну допомогу. І сьогодні ви обираєте не просто молодіжного голову, ви обираєте помічника міського голови, який буде допомагати творити молодіжну політику та допоможе нам разом обороняти країну та якомога швидше перемогти».

Міський голова привітав новообраного молодіжного очільника та побажав команді успішної роботи у напрямі розвитку молодіжної політики Тернополя.

 

Тернопільська громада продовжує активно забезпечувати військових амуніцією та необхідним обладнанням

Вівторок, 07 червня 2022, 10:08

Від початку повномасштабної війни Тернопіль став гуманітарною базою, де наші мешканці роблять усе можливе, щоб забезпечити необхідним військових та осіб, що втратили свої домівки, та допомогти фронтовим українським містам та громадам.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії на сесії Тернопільської міської ради було прийнято «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік» та виділено необхідне фінансування.

У рамках виконання Програми виділено кошти, зоврема, для закупівлі рацій, планшетів, будівельних матеріалів, оргтехніки для військових частин. Видатки на тероборону були спрямовані на пошиття форми, рюкзаків, розвантажувальних систем, амуніції тощо. Також з резервного фонду спрямовано кошти для придбання додаткових систем сповіщення та системи інформування населення.

За три місяці війни на потреби тернопільських військових формувань передано 20 тепловізорів, з них 17 – закуплено за кошти працівників міської ради, 3 – від іноземних партнерів; а також - п’ять безпілотних літальних апаратів, 900 комплектів військової форми, павербанки, тактичне спорядження, серед якого: навушники, окуляри, шоломи.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення для допомоги військовим і медиками у різні міста України та на передову було скеровано 20 автомобілів, з них – 13 позашляховиків та 7 машин швидкої допомоги.

Співробітникам Головного управління Національної поліції в Тернопільській області передано 100 одиниць костюмів польових та курток утеплених.

Окрім того, у КП «Тернопільелектротранс» наразі налагоджено роботу із пошиття розвантажувальних систем українським захисникам. У структурі підприємства є швейний цех, тож працівники, які не були залучені до роботи з перевезень у громадському транспорті, розпочали пошиття військової амуніції. Загалом було пошито 1200 комплектів військової форми за стандартами НАТО із врахуванням усіх вимог та побажань наших військових.

Ми продовжуємо допомагати нашим військовим та віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Слава українським захисникам!

У Тернополі медики закладів охорони здоров’я долучитися до придбання та передачі допомоги військовослужбовцям

Вівторок, 07 червня 2022, 10:07

Лікарі тернопільських закладів охорони здоров’я активно долучаються до придбання та передачі автомобілів, медикаментів та необхідної амуніції для військовослужбовців Збройних сил України і добровольчих формувань. Допомогу також отримують і внутрішньо переміщені особи.

З початку війни у військові госпіталі України від Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги передано медикаменти, продукти харчування та білизну для мобілізованих лікарів. А також придбано автомобіль для потреб ЗСУ.

КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» передала шість автомобілів швидкої допомоги у регіони, що найбільше постраждали від військових дій.

КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня № 3», КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги, КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр», КНП «Тернопільська міська комунальна стоматологічна поліклініка» для Збройних сил України на спецрахунок переказували кошти, придбали військову амуніцію, продукти харчування та комплектуючі до машин.

Відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради також перераховувалися кошти для військовослужбовців, придбано засоби особистої гігієни, медикаменти, біноклі, рації, військові форму, натільну білизну тощо.

До слова, для внутрішньо переміщених осіб закуплено медикаменти та вироби медичного призначення для надання медичної допомоги.

Висловлюємо щирі слова подяки усім медикам, хто допомагає нашим воїнам не лише відновлювати здоров’я у лікарнях, а й забезпечують усім необхідним на передовій.

 

7 червня на універсальному спортивному майданчику на вул. Романа Купчинського, 1 пройде спортивна забава для діток 5-10 років

Вівторок, 07 червня 2022, 10:06

Цикл літніх дитячих спортивних руханок «Спортивні канікули» триває на універсальних спортивних майданчиках Тернополя.

Так, 7 червня на універсальному спортивному майданчику за адресою вул. Романа Купчинського, 1 пройде спортивна забава для діток 5-10 років. Початок о 12:00 год.

Запрошуємо юних тернополян і гостей нашого міста до активного проведення дозвілля.

Організатори спортивного заходу: управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР, Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення.

 

 

У Харкові випускники 11 класу станцювали вальс перед руїнами своєї школи.

Понеділок, 06 червня 2022, 11:49

Випускники 11 класу школи №134 у Харкові вирішили станцювати вальс на руїнах свого навчального закладу.

У школі точились запеклі бої з військами РФ. 27 лютого туди вдерлось близько 30 окупантів, яких знешкодили Збройні сили України.

Випускний танок 11-класники провели 5 червня, на нього прийшла близько третина класу, інші учні перебувають за межами Харкова, розповідає Суспільне.

Один із випускників Гліб Опашнян розповів, що його дім знаходиться за 500 метрів від школи, він спостерігав руйнування на власні очі.


Учні 11 класу 134 школи. Фото: Суспільне

"Я почув, що почали стріляти й з батьком пішов на другий поверх свого дому. Я відчув страх, осколок пролетів над моїм домом і влучив в дім сусідів.

Те, що загарбники полягли тут, – це для мене радісна новина. А сьогодні випускний і я радісний, я випускаюся зі школи", – розповів Гліб Опашнян.

Учителька географії 134 школи Олена Мосолова, чия донька також випускається з 11 класу цьогоріч, каже, що останній вальс для – це можливість хоч якось компенсувати останній дзвоник для школярів.

"Останній дзвоник ми собі трохи не так уявляли для своїх дітей, але сталося так, як сталося, й хочеться якесь свято діткам. Я сюди щодня прихожу, не відпускає", – каже Олена Мосолова.

Привітати випускників також завітали бійці підрозділу "Кraken", які в бою звільняли школу.

Боєць підрозділу Костянтин Немічев розповів, що в школі знаходився останній форпост окупантів, які намагались загрожувати Харкову.

"Російські окупанти закріпилися тут і намагалися зробити так, щоб Харків був зруйнований, але ми разом з іншими підрозділами зараз відкинули російську армію за 20 км від міста.

Харків ми відбудуємо, обов'язково переможемо, і у нас буде мир і нове життя після війни", – сказав Костянтин Немічев.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 659 з 1423

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер