images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі побували учасники велопробігу, присвяченого 25-ї річниці Конституції України та пам’яті загиблих захисників країни

Четвер, 24 червня 2021, 10:19

У Тернополі побували учасники велопробігу, присвяченого 25-ї річниці Конституції України та пам’яті загиблих захисників країни

Понад 1000 км Україною, проїхавши за маршрутом «Ужгород-Київ», планують подолати учасники велопробігу, присвяченого відзначенню 25-ї річниці Конституції України та пам’яті про захисників країни, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Організували його ветерани АТО/ООС Закарпаття, відтак стартував з міста Ужгорода Закарпатської області 21 червня, а завершиться 27 червня у Києві. Учасники семиденного велопробігу побувають у семи областях. А вчора, 23 червня, велосипедисти відвідали Тернопіль. Разом із представниками родин загиблих учасників АТО/ООС, представниками влади, волонтерами іони вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до стели «Борцям за волю України».

Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш подякував учасникам за наполегливість та витривалість. «Наше місто вітає учасників велопробігу, яких об’єднує ідея вшанування пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Такі акції дуже потрібні сьогодні, адже нагадують про подвиг кожного Героя. Зараз ми перебуваємо біля стели, на якій викарбувані імена наших земляків, які віддали життя за те, щоб ми мали мирне небо над головою. І дуже хотілося б, щоб на цій пам’ятній дошці не з’являлися нові прізвища», - зазначив Володимир Труш.

 

Як розповів організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов: «Мета велопробігу – підтримка ветеранів АТО/ООС, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти».

За матеріалами прес-служби Тернопільської ОДА

 

Юні футболісти з Копичинець стали переможцями фіналу ДЮФЛ України серед 17-річних юнаків

Вівторок, 22 червня 2021, 09:20

Юні футболісти з Копичинець стали переможцями фіналу ДЮФЛ України серед 17-річних юнаків

Фінальний поєдинок Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед 17-річних юнаків (перша ліга) між командами ТО ДЮСШ з ігрових видів спорту «Надія» (місто Копичинці) та «Любомир» з Київської області (смт Ставище) завершився перемогою наших земляків. Відтак, обігравши суперників з рахунком 2:0, футболісти з Копичинець стали чемпіонами турніру.

 

Фінал «чотирьох» Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед 17-річних юнаків (U-17) відбувався в Умані (Черкаська область). За титул переможця змагались команди «Люботин» з Харкова, «Любомир» з смт Ставище Київської області, футболісти із міста Одеси та представники Тернопільської ОДЮСШ з ігрових видів спорту із Копичинець.

Аби пробитись до фіналу, нашій команді вдалося у півфіналі  з рахунком 1:0 здолати команду «Люботин» з Харківської області, яка в результаті посіла на цих змаганнях третє місце, а одесити були четвертими.

Також гравець копичинецької команди Максим Бутенко здобув звання «Кращий гравець турніру», а Ілля Поповський став «Кращим зв’язковим».

Готували команду до змагань тренери Ігор Шпікула, Михайло Хоптовий, Андрій Хоптовий, Ярослав Шпікула та Назар Західний.

Фото із сайту Асоціації футболу Тернопільщини

Наталя Стребкова та Іван Стребков здобули «золото» і «срібло» чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку

Вівторок, 22 червня 2021, 09:20

Наталя Стребкова та Іван Стребков здобули «золото» і «срібло» чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку

У Луцьку 18-20 червня проходив чемпіонат України з легкої атлетики, на якому кращі легкоатлети виборювали право участі в Олімпійських іграх в Токіо. Як повідомляє Федерація легкої атлетики області, представниця тернопільської команди Наталя Стребкова посіла перше місце на дистанції 3000 м з перешкодами і показала кращий результат сезону - 9.39,08 сек, випередивши найближчу суперницю майже на хвилину. Однак, аби виконати олімпійський норматив (9.30,00), нашій землячці не вистачило дев’яти секунд. Але Наталя ще матиме шанс продовжити боротьбу за Олімпійську ліцензію під час чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, який цими вихідними проходитиме у Сербії.

 

Ще одну медаль, але срібного гатунку, виборов на змаганнях у Луцьку тернополянин Іван Стребков у бігу на 5000 м з результатом 14.11,06 сек.

Іван та Наталя Стребкови представляють ФСТ «Динамо» та обласну ШВСМ (тренери Олександр Степанюк та Михайло Борейко), Наталя є випускницею Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, а Іван закінчив магістратуру цього університету.

Щодо виступів інших тернопільських легкоатлетів на чемпіонаті України у Луцьку, то Олександр Шилівський та Ігор Висоцький в метанні диску з результатами 47.06 м та 43.86 м зайняли п’яте та сьоме місця, а також Ігор був десятим у метанні ядра. До речі, для Ігоря Висоцького, який ще виступає у категорії «юніори», це був перший «дорослий» чемпіонат. Таким саме випробуванням стали змагання у Луцьку і для юніорки Тетяни Когут, яка в бігу на 1500 м з особистим досягненням 4.41,17 сек посіла дев’яте місце. Також Денис Загалюк в стрибках в висоту з результатом 205 см на турнірі був одинадцятим.

Олександр Шилівський, Ігор Висоцький та Денис Загалюк представляють факультет фізвиховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка, а Тетяна Когут - першокурсниця ЗУНУ. Усі спортсмени є вихованцями обласної ШВСМ, де їх тренують Іван Панасюк, Ольга Стефанишина та Володимир Дуда. А Денис Загалюк  - учень ОДЮСШ (тренер Михайло Васірук).

Фото: ФЛАУ та з архіву

 

У Чорткові сяяло «Музичне сузір’я-2019»

П'ятниця, 08 листопада 2019, 10:55

01

23

45


Вже не один рік поспіль викладач музично-теоретичних дисциплін Євгенія Гулей об’єднує в мистецьке сузір’я своїх талановитих колег та студентів Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського, які пропагують творчість видатних композиторів, ознайомлюють із відомими творами митців.
Цьогоріч у мистецькому вечорі «Музичне сузір’я-2019», що присвячений Міжнародному дню музики, брали участь викладачі відділення «Музичне мистецтво» виконавці – Наталя Іванків, Ольга Ільяшенко, Наталія Русінко,Тетяна Байдак, Галина Корецька, Орест Слободян, Федір Щур, Володимир Корчак; концертмейстери – Ірина Остапчук, Наталія Мельничук, Віра Ножак, Людмила Довгань, Галина Торончук, Марта Кікис, Ольга Попадюк; талановиті студенти – А.Стемпель (клас викладача О.Фучило), Н.Загнійна (клас викладача Ю.Радка), Ю. Матійчук (клас викладача М.Кікис), С.Сухацький (клас викладача О.Ільяшенко), Л.Ганушевська (клас викладача М.Кікис), М. Балянт (клас викладача О.Ільяшенко), В.Дмитрнишин (клас викладача Н.Іванків), Н.Кручак (клас викладача О.Слободяна), І.Шаварин (клас викладача Н.Мельничук), вокальне тріо у складі Т.Голояд, М.Балянт, І.Рацької, вокальний дует у складі В.Макогонського та Н.Кручак, фортепіанний дует у складі Т. Голояд і М.Іжук, народний художній жіночий хор «Берегиня» (художній керівник Н.Равлів).
Розповідь ведучої була вдало доповнена відеоматеріалами, підготовленими викладачем Задорожною Р.Р..

«Його пісні кликали у бій»

П'ятниця, 04 жовтня 2019, 10:18

0

Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки діє книжкова виставка, присвячена нашому краянинові, уродженцю с. Розгадів (нині Зборівського району) Роману  Купчинському до 125-річчя від дня його народження.

Роман Купчинський —  поет, прозаїк, журналіст, композитор, критик, громадський діяч. Він є автором поезій та пісень стрілецької тематики, багато з яких створено на Тернопільщині, зокрема: «Ой там, при долині» (1915), «Як з Бережан до Кадри», «Човен хитається» та інших.

Увазі користувачів представлено твори Романа Купчинського, а також публікації у періодичних виданнях, які розкривають його літературну творчість та громадську діяльність.

Книжкова виставка діятиме до 9 жовтня 2019 року.

http://library.te.ua

 

Сторінка 803 з 1408

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер