images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оголошення про громадські слухання у м. Тернополі

Субота, 08 грудня 2018, 08:23

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології повідомляє, що 12 грудня об 11.00 год. у приміщенні ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії (вул. Коперника, 1) відбудуться громадські слухання щодо обговорення проекту рішення міської  ради «Про внесення змін та доповнень до Правил благоустрою м. Тернополя, затверджених рішенням міської ради  від 19.05.2011р. №6/8/20».

Прохання пропозиції до проекту рішення  надавати на адресу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради (вул.Коперніка,1).

Контактний телефон: 25-46-85.

 

Святкові подарунки: деталі оподаткування

П'ятниця, 07 грудня 2018, 07:07

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, вартість подарунка, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб. Це передбачено статтею 165 Податкового кодексу України. Отож цьогоріч це – 930,75 грн на місяць (3 723 грн х 0,25 = 930,75 грн).

Відтак, якщо в 2018 році вартість подарунка, який надається роботодавцем працівнику, не перевищує 930,75 грн, то його вартість не є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб. У випадку, коли вартість подарунка більша вказаного розміру, сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо з використанням коефіцієнта за ставкою податку - 18 відс. та військовим збором - 1,5 відсотка.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Як повідомлять про відмову у наданні податкової знижки

П'ятниця, 07 грудня 2018, 07:06

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Порядок застосування податкової знижки передбачений ст. 166 ПКУ.

На підставі даних, виключно зазначених у податкових деклараціях, посадовими особами у приміщенні контролюючого органу проводиться камеральна перевірка.

Разом з тим на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку (п. 176.1 ст. 176 ПКУ).

Порядок проведення камеральної перевірки визначений ст. 76 ПКУ.

Пунктом 76.1 ст. 76 ПКУ передбачено, що камеральна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) такого органу або направлення на її проведення.

Камеральній перевірці підлягає вся податкова звітність суцільним порядком.

Згода платника податків на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не обов’язкова.

Відповідно до п. 76.2 ст. 76 ПКУ порядок оформлення результатів камеральної перевірки здійснюється відповідно до вимог ст. 86 ПКУ.

За результатами камеральної перевірки при встановленні порушень складається акт у двох примірниках, який підписується посадовими особами такого органу, які проводили перевірку, і після реєстрації у контролюючому органі вручається або надсилається для підписання протягом трьох робочих днів платнику податків у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ (п. 86.2 ст. 86 ПКУ).

Водночас на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податків зобов’язані пред’являти документи, пов’язані з виникненням права на отримання податкової знижки, та підтверджувати необхідними документами відомості зазначені у податковій декларації.

При ненадходженні протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту пояснень та документів, пов’язаних з виникненням права на отримання податкової знижки керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу приймається рішення про проведення документальної позапланової перевірки відповідно до п. 78.1 ст. 78 ПКУ, яке оформлюється наказом (п. 78.4 ст. 78 ПКУ).

При виявленні перевіркою факту заниження (завищення) суми податкового зобов’язання контролюючими органами направляється податкове повідомлення – рішення платникам податків, відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 28.12.2015 №1204 «Про затвердження Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків» із змінами та доповненнями.

Таким чином, контролюючий орган повідомляє про відмову у наданні/зменшенні суми податкової знижки, визначеної платником у податковій декларації, шляхом вручення платнику податків акта перевірки у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ та податкового повідомлення – рішення.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Підвищити правову обізнаність тернополян допоможуть фахівці ДФС в області

П'ятниця, 07 грудня 2018, 07:03

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права організовуються заходи, спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації й захисту. Фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області теж долучаться до такої роботи. Згідно з цьогорічним розпорядженням Кабінету Міністрів України тиждень права триватиме з 10 по 14 грудня.

Фахівці ДФС в області нададуть всім охочим правову допомогу за напрямом діяльності відомства. Нагадуємо, що тематика заходів стосуватиметься реалізації прав людини, у тому числі незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначених операцій.

Отож, кожен, хто бажає підвищити свою правову обізнаність, може звернутися в центри обслуговування, що діють при територіальних відділеннях Головного управління ДФС у Тернопільській області, та отримати необхідну інформаційну допомогу.

Довідково: 10 грудня в Україні й в усьому світі відзначається Міжнародний день прав людини. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод усіх людей. Цим документом було проголошено, що найвищою цінністю є людське життя, його безпека, гідність, а також громадянські, політичні, соціальні, культурні права людини, які кожна держава зобов’язана захищати силою Закону.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



О.Мацех


Погоджено:

Н.Сорока







Тернопільські благодійники отримали подяки з нагоди Міжнародного дня волонтера

Четвер, 06 грудня 2018, 09:39

У Міжнародний День волонтера, який в Україні та світі відзначають 5 грудня, міський голова Сергій Надал привітав тернопільських благодійників та вручив їм подяки і цінні подарунки.

«У цей день від імені усіх тернополян висловлюю щирі слова вдячності Вам- тим людям, хто за покликом серця своєю щоденною безкорисливою працею, відданістю та оптимізмом допомагають потребуючим та рятують сотні українських життів. І у надзвичайно складний для України період саме волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави, - зазначає Сергій Надал. - А сьогодні, завдяки Вашій підтримці, на Донбасі воює не тільки зброя – воює український дух, який неможливо здолати! І разом ми відстоїмо своє святе право на гідне життя у вільній, демократичній, процвітаючій українській державі».

 

Сторінка 840 з 1425

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер