images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У музеї жителів Тернопільщини запрошують переглянути виставку

П'ятниця, 05 листопада 2021, 12:46

У музеї жителів Тернопільщини запрошують переглянути виставку

Сьогодні, 5 листопада, виповнюється 80 років від дня народження Заставецького Богдана Івановича — вченого-географа, педагога, краєзнавця, громадсько-політичного діяча.
0«Усіх, хто знав і поважав Богдана Івановича, запрошуємо відвідати виставку, змонтовану з матеріалів, які родина передала до музею (книги, атласи, світлини, посвідки...), — закликають у музеї. — Виставку підготувала Антоніна Баран, завідувачка відділу природи».
Діятиме виста
 

«Навчання на основі головоломок»: педагогів з Тернопільщини запрошують долучатися до спецкурсу

П'ятниця, 05 листопада 2021, 12:45

«Навчання на основі головоломок»: педагогів з Тернопільщини запрошують долучатися до спецкурсу

Національний центр «Мала академія наук України» анонсує спецкурс з математики «Навчання на основі головоломок».
0
Навчання для педагогічних та науково-педагогічних працівників, зокрема керівників гуртків математичного профілю та вчителів/викладачів математики проходитиме з 16 листопада до 16 грудня (лекції відбуватимуться щовівторока та щочетверга о 16:00 год.) на платформах «Zoom» та «Google Classroom».
Для участі в спецкурсі необхідно до 18:00 год. 12 листопада заповнити реєстраційну форму за посиланням.
«Група слухачів/учасників спецкурсу буде формуватись з педагогів, які вчасно зареєструвалися до участі та пройшли конкурсний відбір, — розповідають у Тернопільському обласному відділенні МАН України. — Інформацію про зарахування на спецкурс та доступ до відповідного електронного ресурсу буде надіслано учасникам на електронну адресу, зазначену під час реєстрації, 15 листопада. Участь безкоштовна».
За результатами навчання та підсумками роботи (у випадку успішного виконання принаймні 65% від усіх завдань і захисту проєкту: «Ідеї та організація власного конкурсу головоломок») учасники й учасниці отримають сертифікати.

Оперативники Тернополя впіймали викрадача електросамокату

П'ятниця, 05 листопада 2021, 12:45

21-річному мешканцю Петриків загрожує позбавлення волі строком до п’яти років. Парубок спокусився на чужий електросамокат й тепер йому доведеться відповісти за скоєне.

Подія трапилася в вечірю пору доби в обласному центрі. Заявник припаркував транспорт поблизу торгового закладу. Коли чоловік повернувся, то виявив його відсутність. Факт крадіжки задокументувала камера відеоспостереження.

У ході розшукових заходів поліцейські вийшла на слід підозрюваного. У скоєному він зізнався.

За даним фактом слідчі Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.


Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-ternopolya-vpijmali-vikradacha-elektrosamokatu/

 

Волейболістки ОДЮСШ виграли чемпіонат області серед дівчат 2007 року народження

П'ятниця, 05 листопада 2021, 08:32

Волейболістки ОДЮСШ виграли чемпіонат області серед дівчат 2007 року народження

Чемпіонат області з волейболу серед дівчат 2007 року народження і молодших відбувся в Тернополі. Змагання були проведені за сприяння Федерації волейболу Тернопільської області та управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА. Участь у турнірі взяло сім команд. Ігри проводились за змішаною ігровою системою.

За підсумками двох днів учасники змагань у турнірній таблиці розмістились таким чином: 7 місце посіла команда Чортківської ДЮСШ, 6 місце - команда Великодеркальської ДЮСШ, 5 місце – команда ОДЮСШ під керівництвом тренера Козубської Н., 4 місце - Теребовлянська ДЮСШ, 3 місце - Монастириська ДЮСШ (тренер Дронь І.М.), 2 місце - Хоростківська ДЮСШ (тренер Здоровцова А.Є.). А перемогу у чемпіонаті здобули волейболістки ОДЮСШ, які займаються під керівництвом тренера Гереги О.Г. Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами.

Псевдобанкір спустошив електронний гаманець тернополянки

Четвер, 04 листопада 2021, 11:04

1200 гривень зникло з карткового рахунку жительки обласного центру спілкування з телефонним шахраєм. За даним фактом працівники Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження.

За слова потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником служби безпеки фінансової установи.  Чоловік запевнив, що кошти краянки в небезпеці й аби їх убезпечити необхідно повідомити персональні дані. Тернополянка зробила все, що її попросили, а вже згодом збагнула, що її ошукали. Їй надійшло сповіщення про списання грошей.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 «шахрайство» ККУ.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/psevdobankir-spustoshiv-elektronnij-gamanecz-ternopolyanki/

 

Сторінка 791 з 1443

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер