images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Заліщиках нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських — за даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження

Середа, 15 вересня 2021, 13:57

Мешканець Івано-Франківська пропонував поліцейським 5 000 тисяч гривень за те, аби вони не склади на нього протокол за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції Заліщицького відділення поліції зупинили автомобіль марки «Renault Trafic». За кермом перебував 47-річний мешканець Івано-Франківська. При спілкуванні поліцейські виявили у водія характерні ознаки алкогольного сп'яніння. Порушник одразу почав пропонувати правоохоронцям 5 000 гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, яку на місце події викликали інспектори.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Окрім цього, на водія-порушника працівники групи реагування патрульної поліції склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанови за порушення правил дорожнього руху за ч. 1 та 2 ст. 122 та ч. 1 ст.126 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/u-zalishhikax-netverezij-vodij-namagavsya-vidkupitisya-vid-policzejskix-za-danim-faktom-slidchi-rozpochali-kriminalne-provadzhennya/

 

На Тернопільщині триває спецоперація «Мак»

Середа, 15 вересня 2021, 13:56

Профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу – основна мета спецоперації під умовною назвою «Мак», яка триває на Тернопільщині.

З початку проведення оперативно-профілактичних заходів задокументовано 143 таких фактів, з них: 117 – посів маку та 26 – конопель.  У ході відпрацювань оперативники провели чималу обшуків, вилучили близько 15621 рослин маку та 1460 – коноплі. По 43 провадженням зловмисникам правоохоронці оголосили підозри.

Найбільшу кількість даних злочинів зареєстровано в Бережанському районі - 20, Кременецькому 17 та 13 в Зборівському.

Правоохоронці також виявили та вилучили найбільшу кількість рослин маку в Бережанському районі -3308 й Зборівському -2060.

Поліцейські наголошують, що за вчинення даного роду злочину передбачена кримінальна відповідальність. Санкція може передбачати сплату чималої суми, арешт чи обмеження волі на певний строк.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/na-ternopilshhini-trivaje-speczoperacziya-makocha/

У Скалаті День фізичної культури і спорту теж відсвяткували дитячими змаганнями

Вівторок, 14 вересня 2021, 09:48

У Скалаті День фізичної культури і спорту теж відсвяткували дитячими змаганнями

До дня фізичної культури і спорту у Скалаті Підволочиського району на Центральному стадіоні міста відбулись змагання з дворового футболу на майданчику ЮКА та естафети. У дворовому футболі хлопці змагались у двох вікових групах. Серед хлопців 2007-2008 років народження перше місце завоювала команда “Бурундуки”, друге місце виборола команда “Вєталь”, третє місце посіла команда “Кузя”.

А у віковій групі серед хлопців 2010-2012 рок народження перемогу здобула команда “Барселона”, друге місце завоював спортивний колектив “ПСЖ”, третє місце посіла команда “Манчестер Юнайтед”.

На майданчику ЮКА для дворового футболу діти отримали максимальне фізичне навантаження та безліч позитивних емоцій.

Цікаво та яскраво відбувались старти хлопців та дівчат 2010-2012 років народження у комбінованій естафеті, яка складалась з багатьох цікавих етапів. П’ять команд самовіддано боролись за перемогу.

Переможці та призери у дворовому футболі та естафетах нагороджені медалями та відзнаками Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” щиро дякує Скалатській міській раді, директору Скалатської дитячо-юнацької спортивної школи “Колос” об’єднаної територіальної громади Лесіву В.О., Скалатському комунальному центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” за вагомий внесок у проведенні та організації фізкультурно-оздоровчих заходів з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

 

На змаганнях з легкоатлетичних метань у Івано-Франківську представники збірної Тернопілля вибороли 12 медалей

Вівторок, 14 вересня 2021, 09:46

На змаганнях з легкоатлетичних метань у Івано-Франківську представники збірної Тернопілля вибороли 12 медалей

Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань, присвячені заслуженому тренеру України з легкої атлетики Івану Шарому, завершились в Івано-Франківську. Турнір впродовж двох днів тривав на спортивному комплексі НТУ Нафти і газу імені А. Гемби. Успішно виступили на цих змаганнях метальники нашої області, виборовши 12 медалей різного гатунку, - повідомляє Федерація легкої атлетики.

Відтак, дві золоті медалі  - в метанні спису та штовханні ядра – завоювала серед юніорок Дарина Мостова.

А от в метанні спису серед юнаків 2004-2005 р.н. тернополяни зайняли весь п’єдестал: Олексій Навроцький посів перше місце, Степан Петришин був другим, Максим Прокопець - третім.

Також Олексій Навроцький виборов бронзову нагороду і у штовханні ядра.

Усі спортсмени є вихованцями обласної ДЮСШ (тренери Галина Шмуляєва та Леонід Дахновський).

Серед дівчат 2006 р.н. і молодших в метанні спису Софія Німащук зайняла перше місце. Серед юнаків цієї вікової категорії Василь Лучка став срібним призером, а Віталій Мар’яш - бронзовим (Коропецька ДЮСШ, тренер Володимир Басараб).

З медалями повернулись і вихованці Бучацької ДЮСШ: в метанні диску переможцями стали Наталя Бучинська та Дем’ян Здановський (тренери Іван Чуба та Микола Головацький). А ще одну бронзову нагороду в штовханні ядра серед молодших юнаків виборов Максим Лаврик (ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренер Іван Панасюк).

Змагання були організовані на досить високому рівні, усі переможці та призери крім медалей також отримали грошові винагороди та призи.

Чергова жертва телефонних аферистів втратила кошти: поліцейські проводять розшукові заходи /

Понеділок, 13 вересня 2021, 13:05

Працівники відділення №1 ( м. Шумськ) Кременецького РВП відкрили кримінальне провадження за фактом звернення одного із місцевих сіл. Жінка попросила розшукати невідому особу, яка обманом заволоділа її грошовими коштами.

Зі слів заявниці, до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він розповів жінці, що в банківській системі відбулися певні технічні несправності й відбулося блокування рахунків клієнтів. Аби активувати електронний гаманець, необхідно повідомити персональні дані, що й зробила краянка. Вже згодом вона зрозуміла, що її ошукали, адже надійшло сповіщення про зняття готівки в розмірі 3000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/chergova-zhertva-telefonnix-aferistiv-vtratila-koshti-policzejski-provodyat-rozshukovi-zaxodi/

 

Сторінка 801 з 1427

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер