images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Генштаб: Росіяни бомблять власні села на Курщині, 27 КАБів з початку доби

Середа, 21 серпня 2024, 14:26

Російські війська активно застосовують авіацію по Курській області. З початку доби вони здійснили 17 авіаударів по населених пунктах РФ із застосуванням 27 керованих авіаційних бомб.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ у соцмережах

Деталі: Повідомляється, що також за допомогою артилерії Росія обстрілює українські прикордонні населені пункти, зокрема Порозок та Пожня Сумської області.

За даними ГШ, на цей час кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 54. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення поблизу Липців та Вовчанська,  два з них на даний час тривають.

На Куп’янському напрямку російські війська дев’ять раз штурмували українські позиції поблизу Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки. Напружена обстановка поблизу Стельмахівки, де на даний час триває чотири ворожі атаки.

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки та Сергіївки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже дев’ять боєзіткнень, досі триває два. Ситуація контрольована.

Противник не полишає спроб прорвати оборону українських військ на Сіверському напрямку, проте отримує гідну відсіч від українських захисників. Так, поблизу Спірного окупанти один раз, без успіху, намагалися потіснити наші підрозділи.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська п’ять разів намагалися вибити українських воїнів із займаних позицій. Усі штурмові дії поблизу Григоріки, Часового Яру та Предтечиного українські воїни відбили.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації п’ять разів атакував позиції українських військ. На даний час триває одне боєзіткнення поблизу Торецька, на це місто загарбники вже скинули 11 КАБів.

Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. В районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки та Птичого українські захисники відбили 11 атак. Бої тривають в чотирьох локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбник п’ять разів атакував українські підрозділи. Намагався просунутися поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Побєди.

На ВремівськомуОріхівському та Придніпровському напрямку окупанти активних дій поки не проводять,  але завдають авіаційних ударів. Так, П’ятихатки, що на Запоріжжі, Ольгівка та Бургунка Херсонської області були обстріляні некерованими авіаракетами, також на Херсонщині ворог завдав ударів КАБами по Шляховому та Шиловій балці.

Командування Збройних сил України вживає необхідних заходів для стримування наступу противника та стабілізації обстановки.

 

БЕБ завершило розслідування проти Коломойського

Середа, 21 серпня 2024, 14:24

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє прес-служби БЕБ та Офісу Генпрокурора.

Стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Як йдеться в повідомленні, детективи виділили матеріали досудового розслідування відносно відомого олігарха в окреме кримінальне провадження, де повідомлено про завершення розслідування за 4 статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191.

Водночас триває слідство щодо інших учасників  організованої та керованої олігархом групи.

Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані.

"Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн", - йдеться в повідомленні БЕБ.

У БЕБ додали, що також детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн "Укрнафта" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались.

Надалі отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн підозрюваний легалізував.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що завершено розслідування стосовно Коломойського та банківського екскерівника.

Нагадаємо:

Бюро економічної безпеки змінило підозру Ігорю Коломойському.

З центральної частини Тернополя демонтували 34 виносних рекламних засобів

Середа, 21 серпня 2024, 13:46

21 серпня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажу  спільно з управлінням муніципальної інспекції, демонтовано 34 виносних рекламних засобів в межах історичного ареалу «Середмістя» в м. Тернополі, 30 з яких демонтовано власниками добровільно, після проведення профілактичних бесід, та 4 демонтовано примусово.

Демонтаж провели на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 08.08.2024 року №1324 «Про скасування дозволів на розміщення рекламних засобів».

Робота щодо виконання рішення виконавчого комітету продовжується.

 

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень поліцейські затримали жительку Кременецького району

Понеділок, 19 серпня 2024, 12:52


Зловмисниця спричинила поранення чоловікові від яких той помер. Фігурантці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Повідомлення про смерть пацієнта надійшло на лінію 102 від фельдшера бригади екстреної медичної допомоги. На тілі померлого були виявлені ножові поранення.

Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, з’ясувала, що напередодні у загиблого був конфлікт з дружиною. Родичі стверджують, що скандали в родині траплялися через запальний характер чоловіка. Він чинив домашнє насилля та підіймав руку на жінку.

Зі свідчень підозрюваної, того дня чоловік вкотре став чіплятися до неї. Жінка каже, що захищалася – вхопила зі столу кухонний ніж і нанесла ним декілька ударів. Одне поранення виявилося фатальним.

Поліцейські оголосили жительці Кременеччини підозру за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває досудове розслідування.

Поліцейські Тернопільщини розпочали кримінальні провадження щодо двох жителів області за невиконання рішення суду

Понеділок, 19 серпня 2024, 12:52


Чоловіки були позбавлені права керувати транспортними засобами за їзду у нетверезому стані. Судове рішення вони проігнорували та продовжили керувати автомобілями.

Два факти керування транспортними засобами без документів зафіксували працівники поліції в Чортківському районі. Під час нагляду за дорожнім рухом правоохоронці зупинили водіїв, які нехтували правилами дорожнього руху. За кермом перебували 37-річний та 30-річний місцеві жителі.

У ході перевірки з’ясувалося, що згідно з рішенням суду чоловіки позбавлені права керувати транспортними засобами за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

За фактами невиконання рішення суду слідчі поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню, карається від штрафних санкцій до 3-річного позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 3 з 1473

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер