images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі можуть назвати вулицю на честь американського президента

Четвер, 08 грудня 2016, 06:49

28 листопада на сайті «Єдиної системи місцевих петицій» зʼявилась пропозиція, щоб одну з вулиць Тернополя назвати на честь новообраного президента США Д. Трампа «Назвати одну з вулиць м.Тернополя іменем 45 президента США Дональда Трампа для зміцнення україно-американських відносин». Автором цієї петиції став Руслан Середа.

Тернополянин пояснив свою позицію так: «Пропоную назвати одну з вулиць м. Тернополя ім. Дональда Трампа 45 президента США для зміцнення україно-американських відносин з метою залучення американських інвестицій в економіку міста для побудови підприємств і створення робочих місць на прикладі компанії McDonalds».

Станом на 7 листопада петицію підписало всього 11 осіб із 300 потрібних, тому вірогідність реалізації цієї ідеї - невелика. До завершення голосування залишився ще 21 день, тому жителі міста ще мають нагоду змінити це рішення та внести таку креативну зміну в історію міста.

Підтримати петицію можна тут: http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/606


Олена Сабатюк

 

У Тернополі учасники АТО та Революції Гідності отримали матеріальну допомогу

Середа, 07 грудня 2016, 07:11

Напередодні Дня Збройних Сил України в управлінні соціальної політики відзначили тернополян, які втратили здоров’я на Сході та під час Революції Гідності. Цього дня матеріальну допомогу отримали 23 тернополян.

Міський голова Сергій Надал зауважив, що люди які першими вийшли на Майдан, а згодом добровольцями поїхали в зону АТО захищати територіальну цілісність України, є прикладом для всіх тернополян і заслуговують на гідну підтримку, як з боку держави, так і з боку міської влади.

«Напередодні свята ми вручили премії інвалідам війни, які отримали цей статус беручи участь в АТО та тернополянам, які втратили здоров’я під час подій Євромайдану. Я розумію, що ніякими коштами не можна компенсувати втрату здоров'я і ці премії не є досить великими. Проте це є прояв того, що міська рада, депутати і все місцеве самоврядування пам’ятає про наших новітніх Героїв», - підсумував Сергій Надал.

Інформація про кожну школу скоро стане відкритою

Вівторок, 06 грудня 2016, 06:46

Нещодавно був запроваджений новий проект «Відкрита школа», який дає змогу дізнатися дані про будь-якою школу Тернопілля та інших регіонів України. Доступною буде інформація про рейтинг ЗНО та різновид спеціалізацій.

Цей проект особливо актуальний для вступників, тому що дає змогу обрати найкращий навчальний заклад. Зараз відбувається процес тестування, проте, жителі Тернополя можуть вже користуватися цією послугою.

Керівник проекту у Тернополі Ігор Проць розповів, що «Відкриту школу» створили для того, що полегшити вибір школярам України. Зміст інформації міститиме кількість учнів у класі, наявних вільних місць, технічне забезпечення школи тощо. Також будуть доступні результати олімпіад та підсумкових атестацій школярів.

Ініціатори проекту мають надію, що він допоможе дізнатись багато нового про навчальні заклади України та спровокує зменшенню корупції в освітній галузі.


Олена Сабатюк

 

Злодія-гастролера, під час чергової крадіжки, затримали поліцейські охорони

Понеділок, 05 грудня 2016, 12:34

46-річний раніше судимий житель Херсонської області був затриманий поліцейськими охорони під час спроби обікрасти продуктовий кіоск.

Завдяки оснащенню кіоску сигналізацією Управління поліції охорони правоохоронцям вдалося за лічені хвилини затримати на гарячому злодія-рецидивіста.

Проник до торгового залу серійний злочинець шляхом пошкодження задньої стінки сандвіч-панелі. При поверхневому огляді поліцейськими охорони було вилучено знаряддя скоєння злочину: ножиці по металу, викрутка, ніж, пасатижі.

До слова, чоловік і раніше мав проблеми із законом та притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. В місяцях позбавлення волі провів більше двадцяти двох років.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Про послуги, які надає система безоплатної правової допомоги дізналися студенти Коледжу

Понеділок, 05 грудня 2016, 07:15

2 грудня 2016 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій розповіла студентам першого курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ про систему надання безоплатної правової допомоги.

Ірина Хондогій повідомила студентам, що сьогодні система надання безоплатної правової допомоги в Україні – це мережа зі 121 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та понад 420 бюро правової допомоги  у всіх регіонах України.

15319476_1217309908314595_128414259_n

“З 1 липня 2015 року безоплатна вторинна правова допомога надається також у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, у повному обсязі, зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (у тому числі учасникам АТО), реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги у примусовому порядку”, наголосила Ірина Хондогій.

Допитливі першокурсники зацікавилися переліком послуг, які надають місцеві центри з надання БВПД та бюро правової допомоги.


ЯКІ ПОСЛУГИ НАДАЄ СИСТЕМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ?

            Якщо особа побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», вона має право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: 
·        надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань;
·        надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації;
·        складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; 
·        здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
·        забезпечення захисту особи від обвинувачення.
 
            Наприкінці лекції Ірина Хондогій розповсюдила серед студентів-першокурсників буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Усього в області працює три місцеві центри з надання БВПД: Тернопільський місцевий центрКременецький місцевий центрЧортківський місцевий центр та чотирнадцять бюро правової допомоги. Останні є структурними підрозділами  місцевих центрів з надання БВПД.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.

 
 

Сторінка 1091 з 1442

«ПочатокПопередня1091109210931094109510961097109810991100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер