images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Навчайся безоплатно в найбільшій дистанційній школі України «Оптіма»!®

Середа, 20 липня 2022, 10:49

Оптіма

Перша й найбільша дистанційна школа України "Оптіма" та благодійний фонд "За майбутнє дітей" відкрили стипендіальну програму для українських школярів. Отримавши стипендію, учні зможуть здобувати освіту безоплатно або компенсувати більшу частину витрат на навчання.

З перших днів війни перша та найбільша дистанційна школа України "Оптіма" відкрила вільний доступ до своїх матеріалів для всіх дітей, які втратили можливість навчатися у своїх звичних закладах освіти. Благодійний пакет "З ОПТИМізмом у серці" об’єднав близько 100 000 школярів і дав їм можливість вчасно закінчити навчальний рік. І зараз "Оптіма" знайшла можливості відкрити стипендіальну програму для допомоги українцям.

Що передбачає програма

Благодійний проєкт "Оптіми" та фонду "За майбутнє дітей" надає 300 стипендій пільговим категоріям. Для учасників передбачається повна компенсація вартості навчання або відшкодування більшої частини оплати за навчальні пакети.

Діти зможуть вчитися за авторськими уроками "Оптіми", розробленими спеціально для дистанційного навчання. Унікальний освітній контент повністю відповідає навчальним програмам, затвердженим Міністерством освіти і науки України. В уроках використовуються інтерактивні навчальні ігри, велика кількість відео- та аудіоконтенту, анімації, 3D-моделі тощо. Учні отримують всі без виключення довідки та документи про освіту державного зразка, аналогічні очним школам.

Для навчання потрібні лише комп’ютер або ноутбук і доступ до інтернету.

Оптіма

Хто може скористатись

Стипендіальна програма передбачає допомогу дітям:

  • батьки яких загинули на війні;
  • евакуйованим із територій активних бойових дій;
  • які проживають на тимчасово окупованих територіях;
  • батьки яких є військовослужбовцями;
  • які мають посттравматичні наслідки та вади здоров’я.

Ці категорії виявились найменш захищеними від злочинної російської агресії та потребують потужної підтримки від держави та громадських організацій. Проєкт "Оптіми" та фонду "За майбутнє дітей" дозволить їм отримати якісну освіту за українською програмою та за зручним графіком, незалежно від того, де фізично знаходяться учні.

Як подати заявку

Щоб скористатися програмою, потрібно перейти на сайт  childrensfuture.org.ua і залишити заявку на стипендію, заповнивши невелику реєстраційну форму.

На цьому ж сайті можна зробити благодійний донат на будь-яку суму, замовити детальну консультацію та ознайомитися з повною інформацією.

 

Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку: чи можуть видати повістку повторно

Середа, 20 липня 2022, 10:45

Усіх чоловіків, які двічі проігнорували повістки до військкомату, притягають до кримінальної відповідальності.

Проте у законодавстві для порушників не передбачена відстрочка від мобілізації, повідомляє Роман Лихачов з волонтерського руху "Адвокати ЗСУ".

Усі, кого засудили за статтею "Ухилення від призову за мобілізацією", можуть підлягати мобілізації та повторно отримати відповідні повістки.

Стаття кримінального кодексу за "ухилянство" від мобілізації карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Фото: Bumble-Dee / Depositphotos

У Єдиному реєстрі судових рішень станом на 15 липня вже є 8 вироків за цією статтею.

Кожному з обвинувачених суд призначив покарання з іспитовим строком від 1 до 3 років.

Судові справи є у таких областях:

  • Закарпатській;
  • Волинській;
  • Львівській;
  • Сумській.

Наприклад, у Волинській області засудили чоловіка. Йому призначили 1 рік іспитового строку.

Схожа ситуація була на Львівщині, коли чоловік проігнорував повістку, а згодом – вимогу з'явитися на медкомісію.

В Івано-Франківській області Коломийський міськрайнний суд визначив заставу за "ухилянта" у розмірі понад 24 тисячі гривень. Чоловік прибув з міста Кам`янське Дніпропетровської області, став на облік до військкомату, пройшов медкомісію і отримав повістку для відправлення до військової частини. Але проігнорував її.

ЗСУ вдруге вдарили по мосту у Херсоні, окупанти хочуть його закрити – росЗМІ

Середа, 20 липня 2022, 10:36

ФОТО РИА НОВОСТИ

Російські ЗМІ повідомили, що Збройні сили України вдруге за два дні вдарили по Антонівському мосту у Херсоні, тепер окупанти заявили, що його потрібно закрити.

Джерело: російські пропагандистські видання "РИА Новости", ТАСС, "Известия", колаборант Володимир Сальдо у Telegram

Пряма мова колаборанта Кирила Стремоусова: "Швидше за все рух ми перекриватимемо по мосту. Ми знайдемо шляхи з'єднання з лівим берегом. Будуватимемо понтонні мости. Я переконаний, що міст зараз потрібно закривати".

Деталі: За його словами, ЗСУ випустили 12 ракет з HIMARS по Антонівському мосту і били "по шву моста".

 
СКРИНШОТ З ВІДЕО "ИЗВЕСТИЙ"

Він додав, що окупанти нарахували "близько восьми попадань по мосту, а частина ППО перехопила".

Інший колаборант, призначений окупантами на посаду так званого "голови адміністрації Херсонської області" Володимир Сальдо, повідомив, що на Антонівському мосту тимчасово обмежать рух, щоб розпочати ремонт.

За його словами, рух мостом буде дозволено лише легковому та пасажирському транспорту, а вантажний транспорт змушений буде об'їжджати через Каховську ГЕС.

Чому це важливо: Антонівський міст – важлива транспортна артерія, по якій загарбники постачають техніку та боєприпаси з окупованого Криму.

Що було раніше: Вранці 19 липня в окупованому Херсоні пролунали вибухи. РосЗМІ повідомили, що ЗСУ випустили по ворожих цілях 6 ракет і що одна з них упала в районі Антонівського мосту.

Пізніше в облраді повідомили, що стратегічно важливий Антонівський міст у Херсоні був пошкоджений, але залишився придатним до експлуатації.

Передісторія:

 

В Україні викрили 45 каналів переправлення чоловіків за кордон - поліція

Середа, 20 липня 2022, 10:34

Поліція викрила 45 каналів незаконного переправлення чоловіків за кордон та затримала 63 підозрюваних, серед яких є іноземці, прикордонники та працівники митниці.

Джерело: департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у Telegram та Міністерство внутрішніх справ у Facebook

Деталі: Учасники злочинної групи публікували в соцмережах інформацію щодо можливого переправлення за кордон та домовлялися з клієнтом про зустріч. Вони пропонували чоловікам переправити їх через кордон річкою на човні, вплав у водолазному спорядженні або пішки в обхід офіційних пунктів пропуску.

Вартість послуги - від 1000 до 20 000 доларів з однієї людини. Всього вони отримали майже 200 000 доларів за свою діяльність.

Упродовж чотирьох місяців правоохоронці затримали 63 людини, серед яких є громадяни інших країн.

Дослівно: "Зокрема на Закарпатті затримали 18 зловмисників, на Львівщині – 11, у Чернівецькій області – 14, на Одещині – 10. Також було затримано двоє порушників на Вінничині та одного - у Рівненській області. Серед спільників були працівник митниці та прикордонних служб, які під час перетину кордону не заносили документи до систем".

У автопригоді на Тернопільщині травмувався неповнолітній

Середа, 20 липня 2022, 10:29

З тілесними ушкодженнями до реанімаційного відділення 19 липня бригада екстреної меддопопоги госпіталізувала п'ятнадцятирічного жителя Бережанського району. Травми хлопчик отримав в результаті аварії, яка трапилася ще 17 липня.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, стало відомо, що неповнолітній перебував в автомобілі, як пасажир.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася близько 22:00 на автодорозі "Бережани-Вербів", неподалік села Лапшин. Дев'ятнадцятирічний водій автомобіля Volkswagen Golf IV не впорався з керуванням, автомобіль з'їхав у кювет та перекинувся.

Триває слідство згідно зі статтею 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 591 з 1408

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер