images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

П'ятниця, 08 липня 2022, 09:59

В умовах повномасштабної війни одним із головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави, має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави.

Саме тому, з 1 липня Державна служба України з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин.

Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Кампанія реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».

Більше інформації на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua та інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

 

"Місце на звалищі": пам'ятник Катерині ІІ в Одесі пропонують знести

Четвер, 07 липня 2022, 10:57

Українці пропонують знести пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі.

Відповідна петиція з'явилася на сайті Президента 28 червня, повідомляє "Укрінформ".

Авторка звернення Стефанія Цегельник просить демонтувати пам’ятник російській імператриці, адже та прославилася знищенням Запорізької Січі та поневоленням українців.

Наразі петиція набрала 5736 підписів із необхідних 25 тисяч.

Фото: prostir.co.ua

"Досить виділяти мільйони гривень на та утримування пам'ятника тій, хто сприяла геноциду українського і кримськотатарського народів, знищила Запорізьку Січ, впровадила політику насильницького зросійщення і диктату чужої культури, перетворивши вільних українців на рабів, затвердивши кріпацтво", – наголошує Стефанія Цегельник.

Вона вважає, що прославляти поневолювачів у незалежній Україні неприпустимо.

"Місце пам'ятникам тиранам і вбивцям українців – на звалищі", – наголошує ініціаторка звернення.

Нагадаємо, в ході повномасштабної війни українці все активніше позбуваються російської та радянської "спадщини"

 У Києві демонтували пам'ятник під так званою Аркою дружби народів, який колись встановили як "символ возз’єднання України та Росії".

Також столичні активісти прибрали російські та білоруські назви "міст-героїв" і комуністичну символіку з пам'ятника на Шулявці.

В Ужгороді активісти прибрали меморіальну плиту, встановлену до 300-річчя "возз'єднання" з агресором, у Мукачевому – погруддя Пушкіна і радянський танк.

Водночас у Харкові знесли пам’ятник князю Олександру Невському, а у Коростені на Житомирщині демонтували на перейменували радянський пам’ятник комсомольцям.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

СРСР на щиті "Батьківщини-матері": у Дії стартує нове опитування

Четвер, 07 липня 2022, 10:56

ФОТО KYIVMAPS.COM

У додатку Дія запустили опитування щодо подальшої долі герба СРСР на щиті "Батьківщини-матері" у Києві.

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram

Пряма мова Федорова: "Запускаємо нове опитування в Дії.

Монумент "Батьківщина-мати" вважається найвищою скульптурою в Європі. Але на його щиті досі герб СРСР.

Після початку повномасштабної війни процес декомунізації активізувався. Тому Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало опитування в застосунку Дія щодо подальшої долі щита з радянським символом".

Деталі: Українцям пропонують обрати один з 3 варіантів відповідей:

  • Залишити все, як є,
  • Зняти герб СРСР,
  • Замінити на тризуб.

Опитування триватиме два тижні.


 

У Херсоні окупанти спалюють тіла військових, щоб приховати свої втрати – розвідка

Четвер, 07 липня 2022, 10:51

У Херсоні російські окупанти регулярно спалюють тіла військових, щоб приховати їхню кількість та причини загибелі.

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Деталі: На околицях окупованого Херсона неодноразово знаходили місця з великою кількістю обгорілих рештків тіл. Пошкодження від вогню не дозволяють ідентифікувати загиблих.

За інформацією відомства, спочатку на місці подій чули вибух, після чого виникала пожежа. До гасіння вогню не допускали рятувальників.

Дослівно ГУР: "Ці тіла привозять вантажними автомобілями з місцевого СІЗО. Щоб приховати факти навмисного спалення тіл, представники окупаційної армії намагаються видати це за наслідки артилерійських обстрілів та подальших пожеж".

Деталі: Також у розвідці додали, що в окупованому Херсоні продовжується пошук медичних працівників, бо лікарі, які ще лишилися в місті, відмовляються співпрацювати з ворогом. Особливо бракує анестезіологів.

Передісторія:

  • Росіяни планують організувати "референдуми" щодо створення квазіреспублік на окупованих територіях Херсонської й Запорізької областей.
  • В Херсонській області через нестачу грошей у населення у крамницях став актуальним "натуральний обмін".

СБУ на Львівщині схопила злочинців, які "заробляли" мільйони на схемах розмитнення

Четвер, 07 липня 2022, 10:36

ФОТО СБУ

СБУ знешкодила групу ділків на Львівщині, які організували схему незаконного розмитнення імпортних автомобілів і заробляли на ній мільйони.

Джерелопресслужба СБУ

Дослівно: "Через цю схему на територію нашої країни заїхало понад 40 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. До складу угруповання входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

 

Деталі: Ділкам платили хабарі за створення "зеленого коридору" на в’їзд автомобілів і за підробку документів, щоб стати на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

 

У затриманих знайшли "чорну бухгалтерію" з доказами протиправної діяльності та готівку на суму 1,2 млн грн.

Що було раніше: Служба безпеки України знешкодила організоване угруповання, яке займалось протиправною легалізацією іноземців у нашій державі. Незаконну діяльність організував заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області.

 

Сторінка 619 з 1423

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер