images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


“Без економіки ми не виграємо війни” – мер Збаража Роман Полікровський

Середа, 17 липня 2024, 10:40

“Без економіки ми не виграємо війни” – мер Збаража Роман Полікровський 
У новому випуску проєкту “Тернополяни” наш журналіст Сергій Сінкевич приїхав до Збаража та поспілкувався з очільником громади Романом Полікровським.

Він розповідає що зараз, під час повномасштабної війни, громада багато допомагає ЗСУ. Зокрема завдяки потужному волонтерському руху.

– Дякую кожному волонтеру за все, що він робить. Ми теж не стоїмо осторонь: проводимо збори та благодійні заходи, щоб зібрати кошти на купівлю дронів та обладнання. Стараємося насамперед не перешкоджати волонтерам і, звичайно, підтримуємо за можливості, – говорить Роман Полікровський. – Однак треба знаходити баланс між потребами міста і ЗСУ. Маємо допомагати нашим воїнам, але завжди нагадую, що ми – не Міноборони. Інколи відчуваю себе маленьким міністром оборони, коли переглядаю пошту і бачу 5 –10 листів від військових підрозділів. Розумію, що не можу всіх забезпечити, бо бюджету не вистачить. Відмовити теж не можу. Разом з тим згадую, проблемну ділянку дороги біля лікарні, яка потребує ремонту.

Депопуляція – величезна проблема, як для країни, так і для громади каже Роман Полікровський.

Зараз працюємо над тим, щоб були робочі місця і сюди приїжджали й з інших міст.  Це впливає на економіку громади.  Я бачу позитивне майбутнє для Збаражчини, попри важкі часи зараз. У нас запрацювали релоковані підприємства. За останні два з половиною роки в громаді з'явилося понад 700 робочих місць – це дуже багато, –  зазначає міський голова Збаража– Зараз розпочалося будівництво двох релокованих заводів, які разом додадуть ще близько 300 робочих місць. Тож маємо велику надію, що тут будуть люди. А будуть люди – буде все решта.

Однією з “больових точок” місцевої економіки є мобілізація, зізнається Роман Полікровський.

– Деякі підприємства кажуть, що працюють на доволі тонкій межі і якщо забрати двох-трьох ключових людей – робота зупиниться. Тож завжди закликаю тих, хто займається мобілізацією знаходити мудрий підхід. Без економіки ми не виграємо війни: якщо зупиниться підприємство, не буде за що придбати набої і виплатити зарплату військовому. Бізнес має працювати, люди мають заробляти собі на хліб, а  ми всі  – перемагати. Переможемо ми коли будемо сильними, зокрема й економічно, – зазначає він.

Більше – дивіться в інтерв’ю.

 

18 липня в окремих будинках Тернополя не буде води

Середа, 17 липня 2024, 10:37

18 липня в окремих будинках Тернополя не буде води
18 липня будуть продовжені роботи з прокладання водопроводу на вул. Андрея Шептицького.

У зв'язку з цим, у четвер у деяких будинках не буде води. Про це попереджає "Тернопільводоканал".

"З 9:00 до 22:00 тимчасово буде припинена подача холодної води до будинків на вул. Андрея Шептицького (від вул. Медової до вул. Князя Василя Костянтина Острозького). Перепрошуємо за незручності", – повідомили у комунальному підприємстві.

Тернополян просять завчасно зробити запаси води.

Читайте також: На Тернопіллі оприлюднили графік вимкнення світла на 17 липня

На вул. Тараса Протасевича, 10-А у Тернополі відновили прибудинкову територію

Четвер, 11 липня 2024, 13:42

Цими днями завершились роботи з відновлення прибудинкової території на вул. Тараса Протасевича, 10-А у Тернополі. Під час традиційного ранкового об’їзду міста міський голова Сергій Надал оглянув стан виконання робіт на цьому об’єкті.

«Нещодавно завершили ремонт двору на вул. Тараса Протасевича, 10-А. Цей двір багато років чекав ремонту та мешканці неодноразово звертались про потребу в ремонті. Тут повністю зроблену проїзну частину, облаштовано місця для паркування, пішохідні ділянки, відмостку біля будинку та впорядковано територію, – розповідає Сергій Надал. – При проведенні ремонту було повністю враховано усі побажання мешканців. На жаль, під час війни не маємо можливості проводити таку кількість ремонтів як раніше. Тому першочергово проводимо ремонти на прибудинкових територіях, що найбільше цього потребують».

До слова, ремонти на прибудинкових територіях ще тривають за адресами: вул. Новий Світ, 93–95, де вже вкладають фігурні елементи мощення тротуару та влаштування бордюрів; вул. Євгена Коновальця, 3 – влаштування асфальтобетонного покриття на підготовлені карти; вул. Олени Теліги – влаштування зелених зон; вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 29 – демонтаж бордюрів; проїзд бульв. Данила Галицького (від ж/б на просп. Степана Бандери, 92 до просп. Степана Бандери) – влаштування корита проїзду.

 

50 дронів FPV та два квадрокоптери Mavic передали захисникам однієї з військових частин Тернополя

Четвер, 11 липня 2024, 13:37

Тернопіль та громада забезпечують захисників спорядженням, амуніцією, обладнанням й технікою.

10 липня Тернопільська міська рада передала чергову партію обладнання для захисників однієї з військових частин, що створена на базі Тернопільської громади.

На звернення командира військової частини Тернопільська міська рада передала безкоштовно на баланс військової частини техніки на загальну суму 755 900 грн. Зокрема, передано:

  • два квадрокоптери DJI Mavic 3 fly more combo;
  • 50 FPV дронів «Bober 7B».

Додамо, обладнання було придбане в рамках програми «Обороноздатність» на 2024 рік з метою забезпечення необхідною технікою та обмундируванням військових для виконання бойових завдань.

До слова, ознайомитися із усім переліком переданої допомоги для захисників ЗСУ можна за посиланням.

На Кременеччині у ставку знайшли тіло 22-річної дівчини

Вівторок, 09 липня 2024, 11:14

На Кременеччині у ставку знайшли тіло 22-річної дівчини
Статистика загибелі людей на водоймах зросла ледь не удвічі.

З початку року на Тернопільщині втопилося 24 людини, 4 з них – діти. Як повідомили у ДСНС, лише за минулі вихідні в області зафіксували 3 нещасних випадки на воді.

6 липня о 06:10 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що у селі Івачів Горішній в місцевому ставі виявлено тіло без ознак життя. За допомогою човна надзвичайники витягнули його на берег.

7 липня о 13:20 у водоймі біля села Джурин на Чортківщині також знайшли мертву людину – місцевого жителя, 1961 року народження. Ймовірна причина загибелі чоловіка – утоплення.

У цей же день о 20:20 на Кременеччині у ставку біля села Старий Тараж було виявлено тіло 22-річної жительки села Борщівка Почаївської громади. Дівчину на берег дістали місцеві.

Рятувальники кажуть, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки, зокрема, купання в невідповідних місцях та у нетверезому стані.

450470479_804771591841652_4077707832299476379_n.jpg

 

Сторінка 5 з 1465

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер