images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Аварійна «Водоканалу» виїжджає на виклики після 17:00 год., а до того часу ліквідовувати аварії повинні ЖЕКи або ОСББ

Середа, 02 січня 2019, 09:01

У робочий час мережі холодного водопостачання та водовідведення у місті Тернополі  обслуговує керуюча компанія, а після 17.00 год. – КП «Тернопільводоканал».

Як пояснюють на підприємстві, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, в тому числі, водопроводу та каналізації в межах робочого дня (з 8.00 до 17.00 години) здійснюється обслуговуючими підприємствами. У випадку виникнення аварійних випадків у позаробочий час, коли не працюють обслуговуючі підприємства, тернополяни можуть звертатися до аварійної служби комунального підприємства за номерами телефонів (0352) 525117, (0352) 252610.

У вихідні та святкові дні, а також в період із 17.45 год. до 8.00 год. у робочі дні аварійною службою КП „Тернопільводоканал” надаються такі послуги:

  • перекриття води на стояк чи вводу на будинок у випадку затоплення або іншої аварійної ситуації;
  • прочистка загальнобудинкової каналізації: стояка, лежака, випуску;
  • ліквідація пошкоджень на загальних внутрішньобудинкових мережах (стояка, лежака), встановлення заглушок, хомутів і т.п

Контакти інших екстрених та аварійних служб доступні ТУТ

 

У Тернополі затвердили новий Порядок розміщення зовнішньої реклами

Четвер, 27 грудня 2018, 11:21

У грудні виконавчий комітет міської ради затвердив новий Порядок розміщення зовнішньої реклами у Тернополі. Порядок вступить в дію з 01.01.2019 року. Попередній документ, який був затверджений ще у 2012 році, втратив чинність.

Відтак, Порядок розміщення зовнішньої реклами у місті Тернополі регулює відносини, що виникають у зв'язку з розміщенням зовнішньої реклами; наданням дозволів на розміщення зовнішньої реклами; демонтажем самовільно розташованих рекламних засобів; встановлює розмір плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Тернополя.

***

Ознайомитися Порядком розміщення зовшнішьої реклами можна за посиланням

Також з усіма іншими документами, які регулюють зовнішню рекламу у місті, можна ознайомитися у рубриці «Зовнішня реклама»

Програма заходів до Новорічних та Різдвяних свят у Тернополі

Четвер, 27 грудня 2018, 11:20

Дійства під час різдвяно-новорічних свят на основних локаціях у Тернополі  – на Театральному майдані та Набережній ставу - триватимуть до середини лютого.  За цей час на вищезгаданих локаціях відбудуться святкові ярмарки, концерти, святкування Нового та Старого Нового року, Парад вертепів та багато інших дійств.

Програма:

  1. Сімейні розваги на Театральному майдані  - 30 грудня з 14:00год.
  2. Зустріч Нового Року (Театральний майдан) 31 грудня – 1 січня
  3. Новорічний концерт на Театральному майдані за участю іноземних колективів (Грузія, Туреччина, Македонія) - 9 січня
  4. Маланка, фестиваль, віншування, Старий Новий Рік - 13 січня
  5. Водохреща, купання в озері, гастрофестиваль Гарячих напоїв - 19 січня
  6. Парад Вертепів - 20 січня
  7. Global East Festival культур від Aiesec - 27 січня з 13:00 год.    
    Закриття роботи локацій на Театральному майдані.
  8. Вікенд снігу та скульптур на Набережній ставу - 9 -10 лютого
  9. Фестиваль повітряних куль «Файне небо» - 13 -15 лютого

До слова, Тернопіль увійшов у топ-5 найбільш популярних напрямків подорожей в межах України, серед яких є ще Карпати, Київ, Одеса та Буковель.

 

 

Торгівля ліками через касові апарати

Четвер, 27 грудня 2018, 11:08

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області  звертає увагу, що Реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку:


першої групи;


другої - четвертої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.


Норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення (з 01 січня 2019 року).



 

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.


Ноутбуки – для реалізації пілотного проекту «Електронний підручник» у Заліщицькій гімназії

Середа, 26 грудня 2018, 09:06

Перших 30 ноутбуків-планшетів для учнів та комп’ютер для вчителя передали 21 грудня Заліщицькій державній гімназії, яка бере участь у всеукраїнському експерименті «Електронний підручник для загальної середньої освіти» (E-book for secondary education (EBSE).

 

Гімназія єдина в нашій області, хто пілотує даний проект. А загалом в Україні – таких 50 шкіл. Проект розрахований на три роки. Наразі по електронних підручниках вивчатимуть природознавство та історію. Щороку предмети додаватимуться.

 

«Використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить вчителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та підходи Нової української школи», – переконані у Міністерстві освіти й науки України.

 

Передав комп’ютери для навчання директору гімназії Олександрі Войчишин голова ТОДА Степан Барна.

 

Довідково,

Гімназія – єдиний переможець з України у Міжнародній програмі корпорації Microsoft «Партнерство в навчанні»: гімназія отримала статус «Школа інноваційного розвитку» («PathfinderSchoolProgram») (2013), стала «Школою-наставником» («MentorSchool») (2014) за успішне впровадження ІКТ в освітній процес.

 

У 2016, 2017, 2018 рр. гімназія – MicrosoftShowcaseSchool – показова школа Майкрософт. Цей статус надається закладам освіти за успішне впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес, за активну участь у міжнародних проектах, за інноваційне викладання.

 

Цього року Майкрософт відзначила 400 закладів освіти, які є найінноваційнішими, серед них тільки 4 заклади з України, у т.ч. Заліщицька державна гімназія.

 

Сторінка 846 з 1439

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер