images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Незабаром ще один тролейбус Škoda 14Tr курсуватиме містом

Середа, 07 листопада 2018, 09:19

Уже за кілька днів тролейбус Škoda 14Tr з порядковим номером 104 пройде випробування на вулицях Тернополя, після чого розпочне перевозити пасажирів на маршрутах міста.

Як повідомляють  в КП «Тернопільелектротранс», наразі завершується капітальний ремонт тролейбуса.

Також тривають ремонти тролейбусів Škoda 14Tr №151 та Škoda 15Tr №161 і №156.

До слова, сьогодні, 6 листопада, на маршрути міста виїхало 54 одиниці електротранспорту.

 

Тернопільщина: на соціальні гарантії спрямовано майже 2,7 млрд гривень

Середа, 07 листопада 2018, 09:09

З початку року до бюджету платники Тернопільщини забезпечили 2 млрд 668,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 74,1 млн грн більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 102,9%. Порівняно з десятьма місяцями минулого року забезпечено приріст надходжень на 590,3 млн грн або на 28,4%.

Зокрема, за підсумками жовтня поточного року на соціальні гарантії спрямовано 287,9 млн грн ЄСВ, що порівняно з минулорічним періодом більше на 58,5 млн грн або на 25,5%.

Як зазначають в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області, така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім цього, громадяни мають можливість, уклавши Договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, докупити пенсійний стаж, якого їм не вистачає для призначення пенсії шляхом одноразової сплати ЄСВ за весь період або поступової сплати внесків. Загалом з початку 2018 року на Тернопільщині 242 особи скористалися правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Найбільше таких договорів уклали в обласному центрі (62), Гусятинському і Підволочиському районах (по 22) .

Варто нагадати, що особа, яка виявила бажання брати участь у системі добровільного страхування, має подати до органів доходів і зборів за місцем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або одноразову сплату у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування,  копію трудової книжки (за наявності) та копію документа, що посвідчує особу. З особою, яка подала заяву, після перевірки викладених у ній відомостей органами доходів і зборів у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається відповідний договір.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




Щоб не допустити податковий борг

Середа, 07 листопада 2018, 09:07

Головне управління ДФС у Тернопільській області звертає увагу, що граничний термін перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів закінчився 11.09.2018, отже з 11 вересня кошти, які сплачують платники на старі рахунки, не зараховуються до бюджетів, а повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.

Тому звертаємо увагу суб’єктів господарювання з метою забезпечення надходжень бюджетних платежів, упередження виникнення податкового боргу та недопущення втрат бюджетів при сплаті звернути увагу на актуальність реквізитів рахунків, які відкриті на балансі Державної казначейської служби України (МФО 899998).

Повідомляємо, що найбільше ініційовано платниками сплати на старі рахунки по платежах, зокрема: податок на доходи фізичних осіб, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати; податок на доходи фізичних осіб, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата; військовий збір; земельний податок з юридичних осіб; орендна плата з юридичних осіб; єдиний податок з фізичних осіб та інше.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




 

Довідка про відсутність заборгованості: затверджено порядок надання

Вівторок, 06 листопада 2018, 08:45

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що Міністерство Фінансів України наказом від 3 вересня 2018 року №733 (далі – Наказ №733) затвердило Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Порядок).

Порядок розроблено з метою поліпшення обслуговування платників при наданні довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка).

Зокрема, для отримання Довідки платник подає відповідну заяву за вибором:

- у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі – уповноважений орган);

- в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину «Електронного кабінету» з дотриманням вимог Законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Довідка або відмова у наданні Довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання заяви органом, до якого її було подано.

Надається Довідка безоплатно за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві.

Зауважимо, що строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування.

Наказ №733 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 19.10.2018 № 80 та набирає чинності з дня набрання чинності Законом України від 05 жовтня 2018 року №2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги», але не раніше дня його офіційного опублікування, тобто 7 листопада 2018 року.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Тернопільщина: сплата податків на третину перевищила минулорічний показник

Вівторок, 06 листопада 2018, 08:40

Протягом січня-жовтня 2018 року до зведеного бюджету надійшло 5 млрд грн платежів, що контролюються ДФС. Це на 1 млрд 154,6 млн грн або на 29,5% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Прогнозний показник виконано на 103,4%, додатково надійшло 168 млн гривень. Зокрема, у жовтні внесок платників Тернопільщини склав 639,8 млн грн платежів, що на 145,1 млн грн або на 29,3% більше, ніж у минулорічному вересні.

Надходження до державного бюджету за десять місяців цього року сягнули 2 млрд 139,4 млн гривень. Порівняно з минулорічним періодом надходження збільшилися на 565,3 млн гривень. У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів надійшло 987,7 млн грн податку на додану вартість, 204,6 млн грн податку на прибуток (без великих платників податків), 36,1 млн грн акцизного податку.

Доходи місцевих бюджетів з початку року склали 2 млрд 923,9 млн гривень, що на 156,1 млн грн більше від очікуваного. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року забезпечено приріст коштів на 589,4 млн грн або на 25,2%. Зокрема, сплачено 1 млрд 940,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 474,6 млн грн єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва, 91,4 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




 

Сторінка 855 з 1427

«ПочатокПопередня851852853854855856857858859860НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер