images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополян запрошують на “Козацьку звитягу”

Понеділок, 12 жовтня 2015, 07:27

14 жовтня в Тернополі відбудеться фізкультурно-патріотичне свято «Козацька звитяга». До участі запрошуються всі бажаючі!

В програмі заходу:

  • показові виступи та майстер-класи;
  • цікаві та веселі конкурси й забави для дітей та дорослих;
  • конкурс малюнку на асфальті для найменших.

Учасники та переможці конкурсів будуть нагороджені подарунками від партнерів свята. Прийди та прояви свою силу та міць!


Захід проходитиме на бульварі Д.Вишневецького. Початок о 15.00 годині.

Організатор: Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.
Афіша_Козацька звитяга

 

Мовою дерев

Понеділок, 12 жовтня 2015, 07:12

Подорожуючи світом, митець вивчає не лише дерева. Прислухаючись до розмов, вподобань, традицій, він, насамперед, спостерігає за людьми.  Тож, образи, що народжуються  у роботі з деревом, в певній мірі, відображають настрої місцевих жителів. 

Третього жовтня у галереї «Бункермуз» відбулось відкриття виставки американського скульптора та  художника  Ліланда Беті, який представив тернополянам унікальні роботи.DSC07961

У кожного дерева, як і в людини – своя історія. Його форма та вигини з’являються не лише в результаті природних умов. Дерево, як і кожен живий організм має здатність переймати енергію. Саме вона, за словами автора, формує неповторний образ.

  • На цій скульптурі відтворений рух двох людей, які симпатизують одне одному. Як бачимо у кожного з них зігнуті коліна, що демонструє сором’язливість, небажання відкритись. Це одна із манер поведінки тернополян, — каже митець. — Для мене лінії цього дерева передають саме такі емоції. Тим не менш, кожен може бачити у ньому свій образ.DSC07967

Дерево — це завжди несподіванка.

Протягом життя Ліланд творив образи з допомогою фарб. Працювати з деревиною художник почав близько п’яти років тому. Митець зізнається, що малювати картини для нього значно легше і простіше, адже ти точно знаєш, що має бути зображено. Та з деревом все по-іншому: воно завжди приховує у собі якусь несподіванку, інтригує емоціями, що з’являються в процесі . Тому, працюючи з ним, автор намагається вловити образи, що диктує природа.
DSC07970

Коли Ліланд починає роботу, то не знає напевне, над яким образом працює. Ззовні його вигини можуть нагадувати одну картину, проте, коли його розрізати, порохнявість середини, тріщини чи малюнки передають глибшу суть. Саме тут починається мова дерев.

  • Настрій, який бачу в кожному дереві передаю через абстрактну людиноподібну форму. Працюю лише з сухими деревами, що колись росли у конкретній місцевості. В процесі створення нових образів, черпаю енергію землі. Кожному місту притаманна своя атмосфера.
     DSC07969

Приміром, у Тернополі, працював над деревом, яке росло поблизу будинку, так званого «воронячого гнізда», де проживали колишні кадебісти. Образ з цього дерева  вдався автору не просто, що напевне є відбитком негативної енергії тодішніх часів.

Мандруючи світом, Ліланд побував у 50-ти країнах, у кожній з яких творив нові образи. Точну кількість створених скульптур автор не пригадає, каже що їх надто багато. Яка країна буде наступною після України, Ліланд не визначив. Як і в процесі роботи, митець не любить загадувати наперед.

Представлені скульптури автор розмістив у порядку розвитку соціальних відносин: «від несприйняття до дружби».DSC07968DSC07967DSC07966

Виставка діє до 23 жовтня у дворику галереї «Бункермуз».


Оксана Божко

Сергій Атласюк проведе ще одне відкрите тренування

Неділя, 11 жовтня 2015, 09:28

12 жовтня на універсальному спортивному майданчику по вулиці Пилипа Орлика, 2-5 о 16 годині відбудеться тренування з футболу від відомого тернопільського футболіста Сергія Атласюка - чемпіона та бронзового призера Чемпіонату Європи серед студентських команд, бронзового призера Чемпіонату України серед команд Другої ліги, багаторазового чемпіона області та гравця ФК «Тернопіль».

Цього разу тренуватиме дітей 14-15 років.
12079288_1671939223092790_5491724553174655850_n



 

Тернополяни підтримали реформування Української армії 47-ма мільйонами гривень

Неділя, 11 жовтня 2015, 08:51

Від платників Тернополя та Тернопільського району за дев’ять місяців 2015 року надійшло майже 47 мільйонів гривень військового збору, які спрямовані на фінансування антитерористичної операції та реформування Збройних сил України.

Варто зазначити, що з 11 червня та 9 липня 2015 року набрали чинності Закони України № 381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору» та № 548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції». Зокрема, Законами скасовано військовий збір на операції фізичних осіб з валютними цінностями, в тому числі на конвертацію валютних переказів, валютно-обмінні операції та операції з банківськими металами, а також тимчасово, на період проведення АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Екстрим-парк у Тернополі прикрашають графіті

Неділя, 11 жовтня 2015, 07:04

Новозбудований екстрим парк від сьогодні прикрашають графіті. Малюнки на спортивні споруди наносили тернопільські художники. Тут зображене типове вуличне графіті: персонажі і шрифтова композиція.

DSC08032

Малювати на такій поверхні не просто, — кажуть художники, — для рівномірного нанесення фарби балончик повинен бути у вертикальній позиції, що важко вдається на згинах гірки.
DSC08038

Ініціатива розмалювати екстрим-парк виникла у спорстменів, що тут тренуються. Кажуть, що споруда виглядає дуже сіро. Проте, деякі скейтери вважають, що графіті створить додаткове ковзання і заважатиме тренуванню.DSC08036DSC08040

  • У деяких країнах компанії, які будують скейт-парки використовують таку фанеру для довершених трюків, — кажуть організатори — Проте, побоювання окремих людей з приводу цього у нашому місті абсолютно безпідставні. Адже поверхня конструкції має зовсім інше покриття.DSC08063

Організатори сподіваються, що графіті зберігатиметься щонайменше рік.DSC08061DSC08064DSC08035DSC08065

До речі, сьогодні, 11 жовтня о 13:00 у екстрим-парку розпочинаються змагання зі скейтборду. Демострувати свої вміння будуть тернополяни, а також учасники зі  Львову та Івано-Франківська.

Оксана Божко


 

Сторінка 1261 з 1423

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер