images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Триває операція «Рубіж-2015»

Четвер, 01 жовтня 2015, 07:29

Протягом вересня цього року посадові особи Тернопільської митниці ДФС спільно із співробітниками оперативного управління ГУ ДФС в області здійснювали заходи в рамках проведення операції «Рубіж – 2015».

Робота спрямовувалась на попередження, виявлення та припинення порушень законодавства з питань державної митної справи, виявлення кримінальних правопорушень у митній та податковій сферах, протидію та запобігання корупції під час здійснення митних процедур.

В рамках спецоперації створено спільну робочу групу з числа співробітників Тернопільської митниці ДФС та оперативного управління ГУ ДФС в області. Впродовж вересня проведено 15 митних оглядів вантажів. Складено 6 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 1 млн 347 тис. гривень.

Зокрема, в результаті взаємодії з митними органами Федеративної Республіки Німеччини виявлено три факти порушення митного законодавства за ст. 483 Митного кодексу України на суму 1 млн 347 тис. грн. і три факти за ст. 485 МКУ (сума недоборів 1 млн. 224 тис. грн.).

Ініційовано винесення двох рішень, зокрема одного про визначення митної вартості товарів та одного щодо класифікації товарів. За результатами проведених контрольних заходів сума додатково сплачених митних платежів склала 247,5 тис. гривень.

В результаті розгляду проваджень в справах про порушення митних правил винесено три постанови про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу на загальну суму 154,8 тис. гривень.

 

Тернопільська митниця ДФС

 

Як нараховують ЄВ підприємці на єдиному податку без найманих працівників

Четвер, 01 жовтня 2015, 05:48

Відповідно до п. 4 частини 1 ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) є фізичні особи підприємці, в тому числі фізичні особи підприємці на єдиному податку.

ЄВ для платників, зазначених, зокрема, у пунктах 4 та 5 частини 1 ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 34,7 відсотків визначеної пунктами 2 та 3 частини 1 ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування ЄВ (частина 11 ст. 8 Закону № 2464).

Пунктом 3 частини 1 ст. 7 Закону № 2464 визначено, що ЄВ для платників, зазначених у пункті 4 частини 1 ст. 4 Закону № 2464, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховується - на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом № 2464. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Отже, фізичні особи підприємці платники єдиного податку без використання праці найманих працівників, нараховують ЄВ у розмірі 34,7 відс. на суму, визначену такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом № 2464 та не менше розміру мінімального страхового внеску.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

На оновлених спортивних майданчиках будуть навчати сучасним танцям

Середа, 30 вересня 2015, 14:54

Вперше в Тернополі в жовтні на свіжому повітрі, почнуть займатися степ-аеробікою, сучасними танцями, ушу, пілатесом, zumba kids, фітболом та йогою.

Заняття будуть безкоштовними та відбуватимуться на оновлених універсальних спортивних майданчиках міста.

З Вами займатимуться інструктори спортивно-танцювального центру Fitnesse House.

Спробуйте! Вам сподобається.

Графік занять:

01.10 – вул. 15 Квітня - фітнес для дітей, zumba kids, степ-аеробіка, сучасні танці;

05.10 - вул. Вербицького - фітнес для дітей, zumba kids,ушу;

08.10 - вул. Пилипа Орлика - zumba kids, аеробіка для підлітків, сучасні танці;

16.10 - вул. Старий ринок - фітнес для дітей, zumba kids, сучасні танці;

22.10 - б-р Данила Галицького - фітнес для дітей, пілатес, йога, степ-аеробіка, фітбол, сучасні танці.

Початок занять о 15.30 год.

Чекаємо Вас на універсальних спортивних майданчиках м. Тернополя.


Організатор : КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення»

Телефон для довідок: 51 16 35

Афіша

 

В Тернополі відбулись треті "Наукові пікніки"

Середа, 30 вересня 2015, 14:22

В рамках третього проекту «Наукові пікніки», що відбувся 27 вересня, тернополянам продемонстрували понад 500 дослідів в галузі хімії, фізики, астрономії, біології та робототехніки. На території Театрального майдану зібралось більше сотні науковців, серед яких були й діти. Спробувати себе у цій ролі міг кожен бажаючий.DSC07825

Протягом заходу жителі міста мали можливість не лише у мікроскоп подивитись, але й посмакувати сосисками, «приготовленими» за допомогою світлодіодів. Загалом, на майдані розмістилось більше 20 палаток, у кожній з яких – свої дослідження.
DSC07833

Учасник заходу «Наукові пікніки», викладач ТНТУ ім. І. Пулюя Олександр Крамар каже, що представлені досліди, в основному, розраховані на дітей.

  • Наші досліди орієнтовані, в основному, на дітей шкільного віку. Та, попри них, до нас підходять і дорослі, які хочуть відтворити набуті у школі чи університеті знання.DSC07844

Студенти факультету інформаційних технологій ТНТУ ім. І. Пулюя навчали юних тернополян збирати та розбирати системний процесор до комп’ютера.  Кажуть, що не очікували, що маленькі діти будуть настільки розумними.

Свої роботи представили учні Станції юних техніків та Академії малих наук. Юні тернополяни розповідали, як працює трансформатор Тесли та робототехніка. Зазначимо, що у вищезгаданих закладах безкоштовно навчають науково-технічної творчості, робототехніки, інформатики, комп’ютерної графіки, програмування, моделізму та народних промислів.DSC07840

Та попри дитячі досліди, тут можна було ознайомитись зі справжніми науковими досягненнями. Кандидат технічних наук Андрій Пальчик розробив мікро електростанцію, з допомогою якої можна заряджати мобільні телефони, добувати прісну воду та готувати їжу. У числі винаходів є також військовий ранець, який називається energy-bag. За словами Андрія, ранець планує удосконалити для використання у зоні АТО.DSC07837

Окрім досліджень, в програмі були хімік-шоу, science-шоу, оптичні ілюзії, дрони та гелікоптери.

По завершенню заходу, усім учасникам вручили дипломи.

Оксана Божко

Справа популяризатора України - незабаром у Тернополі

Середа, 30 вересня 2015, 12:16

2 жовтня о 18:00 у тернопільському «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки «Єжи Ґедройць і його справа. Досягнення Бібліотеки «Культури», пише сайт Культурно.

На виставці представлять досягнення Єжи Ґедройця i Літературного інституту в контексті книжок, виданих у серії Бібліотека «Культури», а також постаті співробітників та авторів цієї важливої для польської культури установи. Єжи Ґедройць — польський публіцист і громадський діяч, засновник і головний редактор часопису «Культура».

Він надзвичайно багато уваги, енергії та роботи присвятив покращенню та нормалізації польсько-українських відносин, підтримував прагнення українців до свободи, особливим чином підкреслив значення України для Східної Європи.

«Культура» — місячник, який видавався протягом 1947-2000 років, в перші повоєнні роки став простором, навколо якого зосередилася польська еміграційна інтелектуальна еліта. Виставку створено за ініціативи Фонду паризької культури, завдяки фінансовій підтримці Міністерства культури і національної спадщини. Організатори експозиції — генеральне консульство республіки Польща у Луцьку, Літературний Інститут і «Бункермуз».

12041681_1272257672800287_1714516634_n

 

Сторінка 1268 з 1423

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер