images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі облаштували турніки для воркауту та дитячий майданчик

Четвер, 01 жовтня 2015, 14:37

Турніки для занять воркаутом, вуличні тренажери та дитячий майданчик облаштували на бульварі Данила Галицького, 28 неподалік нещодавно відкритого універсального спортивного майданчика. Мешканці прилеглих будинків якістю робіт задоволені, адже тепер у них є спортивна зона як для дорослих, так й ігрова для дітей.

«Кожен житловий район повинен мати свою зону для занять спортом і для дітей. Саме тому роботи з оновлення спортивних та дитячих майданчиків у Тернополі ми продовжуємо, – розповідає Сергій Надал. –  Спочатку на бульварі Данила Галицького було заплановано зробити великий спортивний майданчик, проте мешканці звернулися із пропозицією облаштувати на цій території ще й гойдалки, гірки для дітей. Таким чином, нам на одній території вдалося облаштувати й хокейний, і дитячий майданчики, а ще встановити обладнання для силових видів спорту».

 

Американець створив скульптури з тернопільських дерев

Четвер, 01 жовтня 2015, 13:23

Виставку американського скульптора Ліланда Беті представлять у тернопільській галереї «Бункермуз». Відкриють експозицію «Що кажуть дерева?» 3 жовтня о 18:00.

Ліланд народився у Техасі, він багато мандрує, зокрема, Україною. У Тернополі створив проект разом із галереєю «Бункермуз». Особливість скульптур Ліланда Беті у тому, що для них використовує дерева лише звідти, де творить, а творить там, де живе. Опріч того, митець створює скульптури тільки із сухих дерев, пише сайт Культурно

У Тернополі шукав такі разом із «Бункермузом». Ліланд каже, що у кожного дерева своя історія. З кожним працюється по-іншому, бо кожне має свій характер: одні відкриваються легше, другі — важче. Коли береться за скульптуру, не знає наперед, якою вона буде, — покладається на дерево — його нерівності, вигини… — Для мене, як для художника, важливо не диктувати правила красі. Важливо схопити природній момент, тому що він набагато вагоміший, ніж я. Я ніколи не зможу зрозуміти або ж контролювати процес творення. Я можу тільки поєднатися з красою, яка чекає на мене. Я намагаюсь дослухатися до краси, що оточує мене і цінувати її, замість того, щоби вирішувати, що таке краса ще до того, як побачу її, — каже скульптор.

Триватиме експозиція до 23 жовтня. Після виставки скульптури встановлять у парках міста.12077015_1272856916073696_1749584214_n

40 гривень можуть спровокувати відкриття кримінального провадження

Четвер, 01 жовтня 2015, 12:04

Про резонансні злочини на території області, про підготовку до виборів 2015, про боротьбу із корупцією та створення патрульної служби на Тернопільщині розповів начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

Від початку року правоохоронці зареєстрували 17 вбивст. Одне з них не розкрите.

Кримінальне провадження, яке раніше слідчі кваліфікували, як викрадення, вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом, тепер правоохоронці розглядаяють, як дача неправдивих свідчень.

Йдеться про подію, що трапилася 15 вересня. Нагадаємо того дня до Тернопільського міськвідділу міліції звернувся тернополянин, 1979 року народження. Він заявив, що невідомі чоловіки, перебуваючи в його квартирі, звязали йому руки, побили та вимагали гроші, а потім викрали автівку. Через деякий час потерпілий свідчення змінив. Тепер перед законом відповідатиме він за дачу неправдивих показів.

Зупинився Олександр Богомол на питаннях підготовки до майбутніх виборів. Головний міліціонер краю наголосив, що порушення на виборах тягне за собою кримінальну відповідальність, а підкуп виборців та продаж власного голосу, навіть за 40 гривень, карається законом.

- Вибори на Тернопільщині відбуватимуться на 1183 дільницях. На кожній повинен бути правоохоронець, але у зв’язку з тим, що майже 200 працівників у зоні АТО, працівників не вистачає, – розповідає Олександр Богомол. – Ми будемо звертатися до міністерства, аби дозволили відкликати на період виборів наших працівників.

Реагуватимуть правоохоронці і на будь-які повідомлення та інформацію громадян щодо порушення виборчого законодавства.

Під постійним контролем у міліції залишається ситуація з дачею та прийняттям неправомірної вигоди.

Не оминув керівник правоохоронного відомства і майбутній набір у поліцію, який стартує на Тернопільщині 14 жовтня. Заяви від кандидатів прийматимуть в Українському домі “Перемога”.

- Основні вимоги до кандидатів – вік 21-35 років, українське громадянство, знання української мови, повна загальна або вища освіта, посвідчення водія категорії “Б”, відсутність судимості, фізичне здоровя й моральна стійкість. Кандидатів ми перевірятимемо ретельно, а потім вони пройдуть спецнавчання. Плануємо, що вже наступного року на вулицях патрулюватиме поліція.

Олександр Богомол заявив, що працівники державтоінспекції, відповідно до закону, виконуватимуть свої функції до кінця 2016 року. Аналогічна ситуація і з дільничними інспекторами. А фахівці у справах по боротьбі з корупцією, торгівлею людими, зброєю, слідчі та інші спеціалісти пройдуть спецперевірку та люстрацію. Ті, чия репутація буде бездоганною, продовжать роботу у новоствореній поліції.

 

Кредити на житло для молоді стали доступними

Четвер, 01 жовтня 2015, 11:16

З 30 вересня сім’ї, які потребують покращення житлових умов, а також самотні молоді громадяни, можуть отримати гроші по програмі надання довготермінових пільгових кредитів на будівництво житла.

В роботі Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» у серпні-вересні відбулися позитивні зміни.

Згідно із законодавством, особи, що потребують поліпшення житлових умов за рахунок коштів Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»,  можуть отримати кредит не лише на будівництво, але і на придбання помешкання на вторинному ринку.

Кредити надаватимуться на купівлю житла, спорудженого не пізніше 1995 та реконструйованого не пізніше 2000 року.

Вартість квадратного метра визначатиметься згідно з експертною оцінкою.

Починаючи із 30 вересня 2015 року, молодіжні кредити за рахунок власних коштів Фонду надаються за новою відсотковою ставкою, яка встановлена на рівні 11,6% річних.

Надання Кредиту здійснюється в безготівковій формі та у гривнях без прив’язки до будь-якої валюти.

Більш детальну інформацію можна отримати в Тернопільському регіональному управлінні Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», яке розташоване за адресою: м. Тернопіль, пр. Ст. Бандери, 34, тел. 43-09-78 (робочі дні понеділок-п’ятниця із 8.30 до 13.00 та з 13.45 до 17.15).

Триває операція «Рубіж-2015»

Четвер, 01 жовтня 2015, 07:29

Протягом вересня цього року посадові особи Тернопільської митниці ДФС спільно із співробітниками оперативного управління ГУ ДФС в області здійснювали заходи в рамках проведення операції «Рубіж – 2015».

Робота спрямовувалась на попередження, виявлення та припинення порушень законодавства з питань державної митної справи, виявлення кримінальних правопорушень у митній та податковій сферах, протидію та запобігання корупції під час здійснення митних процедур.

В рамках спецоперації створено спільну робочу групу з числа співробітників Тернопільської митниці ДФС та оперативного управління ГУ ДФС в області. Впродовж вересня проведено 15 митних оглядів вантажів. Складено 6 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 1 млн 347 тис. гривень.

Зокрема, в результаті взаємодії з митними органами Федеративної Республіки Німеччини виявлено три факти порушення митного законодавства за ст. 483 Митного кодексу України на суму 1 млн 347 тис. грн. і три факти за ст. 485 МКУ (сума недоборів 1 млн. 224 тис. грн.).

Ініційовано винесення двох рішень, зокрема одного про визначення митної вартості товарів та одного щодо класифікації товарів. За результатами проведених контрольних заходів сума додатково сплачених митних платежів склала 247,5 тис. гривень.

В результаті розгляду проваджень в справах про порушення митних правил винесено три постанови про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу на загальну суму 154,8 тис. гривень.

 

Тернопільська митниця ДФС

 

Сторінка 1269 з 1425

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер