images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Перелік пільг для учасників АТО та членів їх сімей у Тернополі

Субота, 05 вересня 2015, 00:00

Звільнено від сплати за харчування у освітніх закладах дітей учасників АТО

Вихованці дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексів, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції, звільнені від плати за харчування.

Для отримання цієї пільги, батьки повинні звернутися безпосередньо до керівництва навчального закладу із переліком документів:

  1. Заява батьків, або уповноваженого представника сім’ї до керівника дошкільного навчального закладу.
  2. Копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу).
  3. Копії документів, що підтверджують родинні стосунки.
  4. Копія свідоцтва про народження дитини;
  5. Довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку.
  6. Копія документа, що засвідчує участь військовослужбовця в зоні АТО.

 

Харчування учнів, батьки яких є учасниками АТО, також здійснюється безкоштовно у загальноосвітніх навчальних закладах.

Для отримання цієї пільги батькам потрібно звернулися до керівництва навчального закладу із переліченими вище документами.

Безкоштовне медичне обслуговування у медичних закладах міста

Відділ охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради пропонує учасникам АТО,  які проживають у Тернополі, пройти безкоштовне обстеження, лікування та реабілітацію у лікувально-профілактичних закладах міста.

Для отримання даних послуг, учасникам АТО необхідно звернутися до керівництва міських медичних закладів або у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради за телефоном 25-08-39 (контактний телефон для отримання довідкової інформації).

Отримання земельної ділянки та звільнення від сплати податку на нерухомість

Для учасників антитерористичної операції у Тернополі передбачено виділення земельних ділянок з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Для отримання земельної ділянки учасникам АТО необхідно звернутись у Центр надання адміністративних послуг (вул. Острозького, 6).

Також у Тернополі учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції звільнено від сплати податку на нерухомість.

Для отримання детальнішої інформації щодо соціальної допомоги, членам сімей учасників АТО необхідно звернутися в управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8 за телефоном: (0352) 23-56-52.

У Тернополі сформують базу даних дітей учасників АТО для відпочинку за кордоном

Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді формує базу даних дітей учасників АТО віком від 8 до 18 років для відпочинку за межами України.

Для внесення в базу даних, членам сімей учасників АТО, потрібно звернутися в Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Тернопіль, вул. Медова, 3.

Підставою для внесення у базу даних є наявність наступних документів:

  1. посвідка учасника АТО (інші підтверджуючі документи);
  2. закордонний паспорт або дійсний закордонний проїзний документ дитини;
  3. свідоцтво про народження дитини.

Для отримання довідкової інформації звертатися за тел. 23-55-92.

 

У мікрорайоні Пронятин триває ремонт дороги

П'ятниця, 04 вересня 2015, 05:51

Цими днями у Тернополі триває поточний ремонт вул. Мирна, що знаходиться у мікрорайоні Пронятин. Дорогу на цій ділянці не ремонтували більше двадцяти років. 

«До нас звернулися мешканці мікрорайону, що дорога на вул. Мирна потребує ремонту, бо ускладнений там проїзд і громадського, і приватного транспорту, і машин швидкої допомоги, - розповідає міський голова. - Ремонт дороги ще триває, а восени на цій вулиці заплановано виконати роботи з капітального ремонту зовнішнього освітлення».

Після завершення робіт з поточного ремонту вул. Мирна роботи буде розпочато на вул. Тернопільська.

Зауважимо, що у мікрорайоні «Кутківці» та «Пронятин» раніше було проведено ремонти вул. Глибока Долина, вул. Бригадна, вул. Золотогірська, капітально відремонтоване вуличне освітлення вулиць Проектна, Приміська, Тернопільська, Болюха, Глибока Долина, Бенцаля та проведено заміну водопроводу на вул. Проектній.

Програма фольклорно-мистецького фестивалю «Борщівська вишиванка»

Четвер, 03 вересня 2015, 14:06

12.00 год.

Відкриття етнографічної виставки «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею.

 

13.00 год.

Відкриття виставки вишиванок сіл району, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва майстрів Тернопільщини.

Виставка-розпродаж робіт учнів загально-освітніх навчальних закладів району «Болить душа за Україну».

Виставка-розпродаж робіт районного творчого об’єднання художників «Потік».

 

13.30 год.

Фестиваль борщу «Борщ-їв-2015»

- майстер-клас з приготування борщу для воїнів за участю волонтерів та воїнів АТО:

  •  

  • частування борщем, приготовленим сільськими господинями;
  •  

  • концертна програма.

 

14.30 год.

Урочиста хода учасників фестивалю, покладання квітів до пам’ятних та визначних місць м.Борщева.

 

15.00 год.

Фольклорно-мистецьке дійство «Чорна борщівська сорочка-краю мого оберіг» за участю обрядово-фольклорних, хорових, хореографічних, інструментальних колективів, вокальних ансамблів, солістів-вокалістів району, області, України.

Гостями фестивалю також будуть: заслужений артист України Микола Янченко (м.Вінниця), заслужений діяч естрадного мистецтва УкраїниМар’ян Пуляк (м.Охтирка), журналістка Світлана Яковенко (Австралія), народний аматорський театр пісні «Лісапедний батальйон» - переможець телевізійного проекту «Україна має талант», гурт «Тріода» - суперфіналіст проекту
Х-фактор, заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, мистецькі колективи Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської областей, художні колективи Теребовлянського, Чортківського, Гусятинського, Козівського районів Тернопільщини.

В рамках фестивалю проводитиметься благодійна акція по збору коштів для потреб воїнам АТО.

 

Підвищення соцвиплат не вплине на розмір субсидій

Четвер, 03 вересня 2015, 13:59

Підвищення соціальних виплат, заплановане Урядом з 1 вересня 2015 р., не вплине на розмір житлових субсидій, які призначаються громадянам на опалювальний сезон-2015/16. Про це під час брифінгу в прес-центрі Кабінету Міністрів України заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Субсидії на опалювальний сезон 2015/16 рр. на сьогодні призначені вже 2 мільйонам 600 тисячам родин. База для визначення розміру субсидій – це доходи громадян за 2014 рік або за перше півріччя 2015 року – кому як вигідно, - зазначив Розенко. – Ця субсидія вже призначена на рік. Таким чином, підвищення соціальних стандартів, підвищення розміру мінімальних пенсій, зарплат стосуватиметься наступного періоду призначення субсидій – на 2016/17 рр.»

Міністр закликав громадян активніше звертатися по оформлення субсидій, які полегшать тягар сплати підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги і вартості енергоносіїв.

Джерело: www.mlsp.gov.ua

У Тернополі покажуть новий фільм від продюсерів "Поводиря"

Четвер, 03 вересня 2015, 12:31

19 вересня о 19:00 у тернопільському кінотеатрі Сінема Сіті відбудеться допрем’єрний показ карпатської драми
Вікторії Трофіменко “Брати. Остання сповідь”.

Після показу гостей чекає зустріч з виконавцями головних ролей фільму: народним артистом України, директором Тернопільського драматичного театру, Олегом Мосійчуком та молодою українською акторкою Веронікою Шостак. Для обох акторів робота у "Братах" стала кінодебютом.

“Брати” — це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом “Джмелиний мед” шведського автора Торґні Ліндґрена — члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати.

“Брати” стали першим українським фільмом, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу “А” — в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому він отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом “Поводир”. 




З 24 вересня фільм можна переглянути в тернопільському кінотеатрі Сінема СІті.


 

Сторінка 1282 з 1420

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер