images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відкрили ще один Центр надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим

Вівторок, 01 вересня 2015, 06:17

Центр надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим відкрили у Тернополі на вул. Острозького, 32 два благодійні фонди - «Апостол» та «Фонд добрий людей» за сприяння Тернопільської міської ради.

Директор з розвитку «Фонду добрих людей» Ігор Костюк каже, що у цьому приміщенні кожен, кому потрібна допомога, може отримати одяг, канцелярські прилади, іграшки. У майбутньому у цьому приміщенні планують роздавати ще й продуктові набори.

«Це черговий крок у низці заходів, які проводяться для соціально-незахищених тернополян. Відтепер в місті буде ще однин центр, де одяг, взуття, продукти та інші речі першої необхідності соціально-незахищені тернополяни зможуть отримати безкоштовно, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Ми можемо і повинні пройти через важкі часи разом, допомагаючи одні одним. Часи випробувань зроблять нас сильнішими і згуртованішими, якщо ми пам'ятатимемо і допомагатимемо тим, кому сьогодні найважче».

Нагадаємо, що у приміщенні управління соціально політики за адресою вул. Лисенка, 8 діє ще один Центр надання гуманітарної допомоги для малозабезпечених тернополян. Він працює двічі на тиждень - у вівторок та четвер. Там отримують речі тернополяни, які перебувають на обліку в управлінні соціальної політики міськради.

 

Фестиваль водно-моторного спорту під охороною Управління Державної служби охорони

Вівторок, 01 вересня 2015, 06:11

Тернопіль, вкотре, об’єднав спортсменів з різних куточків України. В Тернополі відбулося велике спортивне свято – Фестиваль водно-моторного спорту!

На водоймі спортсмени з Києва, Одеси, Сум, Василькова, Білої Церкви, Донецька та кримської Алушти змагаються за перемогу на фінальному етапі Кубка України з аквабайку. Кращих визначали за підсумком трьох кваліфікаційних заїздів. У перерві між ними справжні екстримали цього виду спорту демонструють свої вміння у фрістайлі.

Тернопільська гостинність та високий рівень організації змагань приємно вразили учасників чемпіонату. Не малий внесок в досягнення такого результату доклали працівники Управління Державної служби охорони, які допомагали організаторам забезпечувати пильний контроль. Правоохоронці ретельно слідкували за усіма присутніми та не допускали порушення громадського порядку.

Організатори відзначив високу підготовку Тернополя до чемпіонату з аквабайку: "Спортсмени були задоволені умовами, в яких вони змагалися. Місто на високому рівні підготувало територію, покращило умови по недопущенню правопорушень, забезпечили гідне і безпечне перебування в технічному таборі. Тернопіль уже третій рік поспіль нас приємно вражає".

Окрім того, держохоронці забезпечували трьохденну охорону фестивалю вуличної їжі «Вуличний ринок». Належна організація та пильність правоохоронців дала змогу тернополянам вдало провести святкування.

Поляки створять у Тернополі освітній осередок

Понеділок, 31 серпня 2015, 09:28

Створення науково-інформаційного осередку, а також умови подальшої співпраці обговорили 28 серпня під час робочої зустрічі очільник Тернопільської ОДА Степан Барна та голова комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві (Польща) Зенон Кічка.

«В Любліні є польсько-український колегіум. Відтак аналогічний, українсько-польський колегіум в майбутньому повинен зявитися у Кременці, адже саме там є достатня наукова база, — зазначив Степан Барна».

У Польщі вже відбулася зустріч ректорів, на якій була розроблена готова концепція та визначені джерела фінансування для співпраці з Україною в освітньому напрямку, зазначив Зенон Кічка. Так, освітній центр зосереджуватиметься у місті Луцьк. Натомість науково-інформаційні осередки — у Тернополі та Рівному. Головною умовою польського колеги є те, аби даний осередок розташовувався поза межами адміністрації.

«У Вроцлаві всі оцінили, що наше співробітництво — багатообіцяюче, — підкреслив голова комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві.  — Головне зараз чітко визначити місце розташування осередку. Ви повинні надати приміщення, а ми — кошти на його утримання. Відкрити його не так вже й просто, однак це доволі цікава справа, тож ми й надалі працюватимемо у цьому напрямку».

Результатом зустрічі стали чітко окреслені кроки подальшого співробітництва, серед яких — проведення відповідного семінару, на якому польські колеги поділяться своїм досвідом.

Нагадаємо, три області для співпраці обрали представники комітету міського господарства Національної економічної палати Польщі: Тернопільську, Волинську та Рівненську. У районах та в самому обласному центрі експерти проводять аудит для пошуку можливостей реалізації проектів, які фінансуватиме ЄС.

Джерело: Наш День

 

Тернополянам презентували профорієнтаційний квест «PROFI LAND»

Понеділок, 31 серпня 2015, 08:38

Фахівці служби зайнятості в рамках святкування дня міста 28 серпня о 16.00 год. у парку ім.Т.Шевченка продовжили презентувати профорієнтаційний квест «PROFI LAND» для жителів та гостей нашого міста Тернопіль. Діти активно долучалися до проведення профорієнтаційних ігор, вправ та естафет. Залежно від віку, вони були розведені по умовних станціях.

Найдоросліші: вікова категорія 16-17 р. (10-11 кл.) на Станції 1 «Я пізнаю себе» проходили тестування на визначення професійної спрямованості, особливостей характеру в контексті впливу на вибір майбутньої професії.

Учасники Станції 2 «Я і майбутня професія» (вікова категорія 14-15 р. (8-9 кл.) проходили тренінгові заняття та вправи, спрямовані на самопізнання та визначення своєї майбутньої професійної ролі. Так, під час проведення вправи «Опиши професію» учасникам пропонувалися картки із зображенням представників різних професій. Усно потрібно було описати професію так, щоб називавши лише знаряддя праці, умови роботи, спецодяг, характерні особливості тощо, дати можливість конкурентам відгадати саму назву професії.

Не менш активними були учасники Станції 3 «Поринь у світ професій» діти віком від 10 до 13 років (5-8 кл.). Дітей знайомили зі світом професій, поділом на певні типи відповідно до сфери діяльності (людина-людина, людина-техніка...). У розважально-пізнавальній формі проводилася гра «Асоціація». Завдання якої полягало в тому, щоб відгадати професію, за навідними питаннями. Зокрема, «Якого кольору ця професія?», «Який запах у професії?», «На які меблі схожа?». Особливо сподобалася учасникам асоція щодо професії ”кондитер”: колір-райдуги, тобто барвистий, запах - ванілі, зовні схожа, за словами Іванки (учениця 5 класу) на Пізанську вежу...

Наймолодші учасники квесту діти 6-9 років (1-4 кл. ) Станції 4 «Професійні мрійники» були особливо активними. Адже, знайомство з професіями відбувалося у надзвичайно жвавому темпі, так як з ними працювали не лише фахівці служби зайнятості, а й відома маленьким жителям Тернополя літнім табором ”Дивосвіт”, чемпіонка світу з пауерліфтингу, президент громадської організації ФСК «СПОРТ-КЛАС» Лілія Проць. Свої тренерські вміння, талант працювати з найменшими, поєднуючи спорт та профорієнтацію Ліля продемонтструвала під час проведення естафет з використанням спортивного знаряддя: м'ячі, круги, кеглі... Як результат: діти задоволені, батьки приємно здивовані та щасливі. Адже на такому заході вони побували вперше!

Приєднались до участі та роботи з дітьми усіх вікових категорій та станцій волонтери громадської організації ”Молодіжна громадська організація ”Міст”.

Маса позитивних вражень, емоцій, та ще подарунки-ось що отримали діти під час квесту.

На Алеї зірок у Тернополі з’явилася зірка волонтерів та Любомири Бойцун

Понеділок, 31 серпня 2015, 08:12

Традиційно на День міста у Тернополі вшановується пам'ять визначних особистостей, які найбільше доклалися до розвитку міста та прославляли його своєю працею в Україні та світі почесним відкриттям пам’ятних зірок. Цьогоріч Алея поповнилася ім’ям відомої краєзнавиці, архівіста Любомири Бойцун та безіменною зіркою із надписом «Волонтерська зірка», яка присвячена усім тернополянам, які допомагають бійцям АТО.

«Алея зірок - новий яскравий атрибут сучасного міста, яка одночасно є традиційною європейською практикою із вшанування тих людей, які прославляють рідне місто, - із нагоди відкриття нових зірок зазначив міський голова Сергій Надал. - Зірки виконані у формі квіток терену - одного із символів Тернополя. І вшановуємо сьогодні ними відому дослідницю історії міста Любомиру Бойцун та волонтерів, у зірці яких немає одного прізвища, проте вона призначена для усіх тернополян, які допомагають бійцям АТО».

Нагадаємо, що у попередні роки тернопільська «Алея зірок» поповнилася іменами Олени Підгрушної, Казимира Сікорського, Василя Бурми, Лесі Романчук, Степана Галябарди, Михайла Форгеля та інших.

 

Сторінка 1285 з 1420

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер