images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У cелі Байківці під ворота господарства підкинули вибухівку

Субота, 01 жовтня 2016, 15:04

Інформацію про предмет, схожий на снаряд, повідомив на лінію “102″ житель села Байківці Тернопільського району. Чоловік заявив, що на його подвір’ї, одразу біля воріт, невідомі в трубу запхали вибухівку.

На місце виклику одразу виїхала слідчо-оперативна група, група швидкого реагування, есперти вибухо-технічної служби та представники служби надзвичайних ситуацій.

При огляді знахідки з’ясувалося, що це муляж.

За словами начальника Тернопільського відділення поліції Віктора Волощука, за останніх декілька місяців, це вже друге повідомлення про підкинутий снаряд на даному подвір’ї. І вдруге вибухівка виявилася безпечною.

Зать господаря присадибної ділянки підозрює, що причетні до таких жартів його заздрісники. Він з дружиною переїхав на Тернопільщину зі Львова і свого часу займався інвестиційним бізнесом.

Чоловік каже, що йому неодноразово на сторінку в соцмережах приходили повідомлення з вимогою поділитися грошима і просили п’ять тисяч доларів. Проте жодних контактів вимагачі не залишали.

Наразі правоохоронці оглядають територію, опитують свідків та з’ясовують причетних до таких “жартів” осіб.

 

Субсидія на ЖКП: у довідці безробітного вкажуть дохід у два прожиткових мінімуми

П'ятниця, 30 вересня 2016, 09:32

В Україні діє програма державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій. Проте тим, хто розраховує на отримання такої допомоги слід пильно стежити за нюансами. А їх, як повідомляють на гарячій ліній, слід шукати у постанові Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Субсидія на житлово-комунальні послуги призначається, виходячи з розміру середньомісячного сукупного доходу осіб, що приписані у квартирі/будинку. Згідно постанови № 319, умовний розмір місячного доходу, який враховується для працездатних осіб, що не працюють складає два прожиткових мінімуми (раніше сума дорівнювала одному прожитковому мінімуму).

Для студентів, які мають батьків, зареєстровані в житловому приміщенні та навчаються за денною формою навчання і не одержують стипендію, та осіб, які перебувають на обліку в територіальних органах державної служби зайнятості як безробітні і не одержують допомогу по безробіттю, середньомісячний дохід яких протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму.

Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця проінформувати управління праці та соціального захисту населення у випадках, якщо відбулася зміна в складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівля товарів або оплату послуг, що перевищує 50 тис.грн.

Деталі можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: 1545.

Підготувала Юлія Хім’як

У Тернополі скоро діятиме мережа велосипедних доріжок

П'ятниця, 30 вересня 2016, 08:45

Ідея про створення велосипедної мережі обговорювалася вже давно. Так, виконавчий комітет міської ради ухвалив список, у який внесли обʼєкти цього проекту. Значна частина діятиме вже цього року в центрі міста.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що це буде локальна мережа. Частина доріжок будуть на Сонячному масиві, інша в центрі міста. Метою такого нововведення є обʼєднання всіх мікрорайонів з міськими парками, з центральної частиною Тернополя і щоб для цього у водіїв велосипедів були всі зручності. Для такого проекту виділено 600 тисяч гривень з міського бюджету.

Ініціаторами такої ідеї стала велоспільнота міста, яка і запропонувала список поєднуваних обʼєктів. Свої пропозиції вони узгоджували разом з управлінням ЖКГ. З депутатською комісією був напрацьований проект, який повинен бути в першу чергу для реалізації задуму. Необхідно врахувати всі дорожні розмітки та можливість розташування на певній ділянці дороги. Саме тому цього року облаштовано буде лише частина міста.

 

На Руській встановили зовнішню «розумну зупинку»

П'ятниця, 30 вересня 2016, 08:40

«Розумна зупинка» на висоті трьох метрів з’явилася у Тернополі на вулиці Руській. Тепер громадяни, чекаючи транспорт можуть переглядати новини, прогноз погоди та курс валют. Та головна мета такої новинки – інформування громади про прибуття громадського транспорту. Оновлена інформація з’являється на моніторі кожних 15 секунд. Маршрутні таксі, соціальні автобуси та тролейбуси позначаються на табло відповідно блакитним та зеленим кольорами. 42-дюймовий екран з підвищеною контрастністю підлаштований до вуличного освітлення. За словами розробників, чудо-новинка пристосована як до спекотних сонячних днів, так і готова пережити осінні дощі та зимові морози.

IMG_3506

Це вже п’ята «розумна зупинка» у Тернополі. Чотири інших, щоправда, вмонтованих в конструкцію павільйону зупинок, розміщуються на вулицях Руській, Київській, Довженка, Кривоноса та на проспекті Степана Бандери.

Віталій Васильків, директор ТОВ «Системний зв’язок», розробник «розумної зупинки»:

«Розумна зупинка» на вулиці Руській - це наш пілотний проект в плані зовнішнього монтажу «розумних зупинок». До того ми працювали з вмонтованими екранами в приміщення, які знаходяться на зупинках. Поки ми перебуваємо на етапі тестування обладнання, калібруємо розрахунки часу прибуття та налаштовуємо роботу системи. Зовнішня розумна зупинка є противандальною, пило і вологостійкою, витримує температуру в межах від -20°с до +50°с. Працює вона наступним чином: з базової диспетчерської програми, куди заносяться усі маршрути, інформація потрапляє на програму detransport, що, в свою чергу, роздає дані на мобільні додатки та розумні зупинки. Мета таких зупинок - інформування населення про рух громадського транспорту. Також ми готуємо цікавий контент для перегляду,

На Бережанщині відбудеться перший медовий фестиваль-ярмарок «Жу-Жу-Жуків»

Четвер, 29 вересня 2016, 00:00

2 жовтня ГО «Жуківська» та Жуківська дитяча музична школа проведуть перший фестиваль-ярмарок меду та інших народних промислів «Жу-Жу-Жуків» в с. Жуків Бережанського району .В рамках фестивалю відбудеться обласний дитячо-юнацький конкурс творчості «Мистецький вулик» в трьох номінаціях: вокальне мистецтво, хореографія, мистецтво слова. Крім того в програмі фестивалю : - «Богатирські забави»; - перші змагання з вправності водіння мотоблоку; - майстер-класи народних умільців з відливання свічок натуральним воском, плетіння з соломи, квілінг, виготовлення старосвіцьких бандур; - виступи вуличних музикантів; - гала-концерт переможців конкурсу «Мистецький вулик» за участю гостей фестивалю, художнього народного колективу дитячого ансамблю пісні і танцю “Світанок” (м. Київ) та хореографічного юнацького колективу «Оксамит» (м. Рівне).

Захід має на меті дати поштовх для відродження пасічництва на Бережанщині, як одного з традиційних українських промислів. А також об’єднати народних майстрів краю в один «вулик» і їхнім прикладом вмотивувати молодь розвивати свої творчі здібності.

 

Детальна інформація про фестиваль на сайті: http://zhukivfest.ho.ua/ Ми в соціальних мережах: https://www.facebook.com/zhukivfest/ https://vk.com/zhukivfest

 

Сторінка 1087 з 1420

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер