images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Козацьке свято на бульварі С. Петлюри

Понеділок, 17 жовтня 2016, 07:40

14 жовтня на бульварі С.Петлюри відбулось фізкультурно-патріотичне свято “Козацька звитяга” з нагоди великого релігійного свята Покрови Пречистої Богородиці і Дня захисника України. Організували козацькі забави для мешканців мікрорайону “Сонячний” працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення.

Розпочалась програма з яскравого та майстерного показового виступу вихованців Тернопільського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака, адже справжні козаки були майстерними не тільки в бою, а й у танці.

Згодом усі бажаючи теж могли вивчити кілька танцювальних елементів запального українського національного гопака.

IMG_4583

Також глядачі могли познайомитись із славним силачем Тернопільщини, рекордсменом книги рекордів України, Василем Шевчуком, який віджався від підлоги на двох пальцях 62 рази. Спортсмен провів майстер-клас та продемонстрував, під рахунок дітлахів, свої вміння.

Програма була розрахована таким чином, що усі діти та дорослі могли прийняти участь у забавах: малеча - у конкурсі малюнку на асвальті “ Ми славні козачата”, старші - у майстер-класі по виготовленню сувенірного “Козачка” з паперу та у “Козацькому поході”, дорослі та юнаки — у змаганні “Силі та міць”.


Як і у будь яких змаганнях, у “Козацькій звитязі” була судівська колегія, козацька старшина: старший отаман Українського реєстрового козацтва, старший капелан — В'ячеслав Кізілов, Рекордсмен Книги рекордів України — Василь Шевчук та Андрій Балабух.

Після спортивних та творчих випробувань молодших учасників козацьких забав нагородили подарунками від партнера ТМ “Ласунка”, а переможців змагань “Міць та сила”- від мрежі магазинів “Спортландія”.

Кульмінацією патріотичного свята стала урочиста посвята у козаки. Тож Українське реєстрове козацтво поповнилось новобранцями, що у майбутньому стануть гідними захисниками Батьківщини.

 

Презентація Центру громадського контролю «ДІЙ!» у Тернополі

Неділя, 16 жовтня 2016, 14:20

17 жовтня 2016 року об 11:00 презентація Центру громадського контролю «ДІЙ!» у Тернополі

logo_%d0%b4%d1%96%d0%b9

17 жовтня об 11:00  у готелі «Тернопіль» (конференц-зал № 3) відбудеться презентація Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі. Активісти розкажуть про розбудову в Україні мережі моніторингових центрів, яка опікуватиметься питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади та доброчесністю місцевих осередків політичних партій.

Дізнайтеся про перші досягнення центру «ДІЙ!» у сфері охорони здоров’я – включення пунктів про обов’язкове звітування за використання благодійних внесків громадян у договори між благодійними фондами та лікувальними закладами міста, плани щодо подальшої роботи та можливість посприяти розвитку моніторингової діяльності у місті.

У рамках презентації координатор Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі Василь Томчишин підпише із міським головою Сергієм Надалом меморандум про співпрацю, метою якого є об’єднання зусиль для формування суспільно відповідальної влади, недопущення корупційних діянь та зловживання своїм становищем посадовими особами, формування конструктивного соціального діалогу між владою та громадським сектором.

У презентації візьмуть участь:

  • Василь Томчишин – координатор Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі;
  • Володимир Шевченко – юрист Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі;
  • Максим Макар – помічник юриста Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі;
  • Марія Іщенко – журналіст Центру громадського контролю «Дій!» у Тернополі;
  • Сергій Надал – міський голова Тернополя;
  • Ростислав Левчук – начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради;
  • Анна Мєдвєдєва – менеджерка проекту Мережі центрів громадського контролю «ДІЙ!»;
  • Олександр Дмітрієв – менеджер проекту Мережі центрів громадського контролю «ДІЙ!»;
  • Юлія Решітько – менеджерка з комунікацій Мережі центрів громадського контролю «ДІЙ!»;
  • Олександр Ябчанка – менеджер групи Реанімаційного пакету реформ “Медична реформа”.

Пpи cпpиятливих пoгoдних yмoвaх peмoнт дaмби зaвepшaть нacтyпнoгo тижня

Субота, 15 жовтня 2016, 18:33

Пpи cпpиятливих пoгoдних yмoвaх peмoнт дaмби зaвepшaть нacтyпнoгo тижня. Пoпepeдньo плaнyвaлocя, щo вci poбoти бyдyть зaвepшeнi впpoдoвж цьoгo тижня, втiм, acфaльтyвaнню зaвaдилa пoгoдa, зaзнaчив Андpiй Дpoздoвcький, зacтyпник нaчaльникa yпpaвлiння житлoвo-кoмyнaльнoгo гocпoдapcтвa, блaгoycтpoю тa eкoлoгiї ТМР.
– Нa дaмбi ми зaвepшyємo poбoти пo кaпiтaльнoмy peмoнтy гiдpoтeхнiчних cпopyд.  Тaкoж нa зaвepшaльнiй cтaдiї peмoнт тpoтyapy i пiдгoтoвлeнe дopoжнє пoкpиття дo yклaдки нижньoгo шapy acфaльтy. Пicля здiйcнeння цих poбiт бyдe вiднoвлeнo pyх пo вciй шиpинi мocтy, – -зaзнaчив Андpiй Дpoздoвcький.


Дo cлoвa, пpи видiлeння кoштiв з бюджeтy плaнyєтьcя пpoдoвжити poбoти з peкoнcтpyкцiї мocтa y 2017 poцi.


Упpaвлiння житлoвo-кoмyнaльнoгo гocпoдapcтвa, блaгoycтpoю тa eкoлoгiї ТМР

 

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 11:40

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”. Це любительський пробіг п’ятикілометрової дистанції з фіксацією часу. Головна ідея проекту – залучати людей бігати щотижня для підтримання здорового способу життя та поряд цим спілкуватись, знайомитись та гарно проводити час. Учасників не обмежують щодо віку або спортивної форми.

Участь у забігах безкоштовна, але спочатку просять пройти реєстрацію на сайті runday.org. для отримання QR-коду по якому буде визначатись час кожного учасника.

Розпочнеться забіг о дев’ятій годині ранку на набережній Тернопільського ставу біля пристані.

Місце зустрічі учасників – площа між центральним причалом на набережній та фонтаном "Каскад" на сходах.

Збірна 08.30 год. знайомство, спілкування, розминка і старт забігу о 09.00 год.

На створення runday в Україні надихнула британська ініціатива parkrun. Для них все почалося іще восени 2004 року, коли 13 бігунів зібрались разом в Буші парку, Теддінгтон, Великобританія. З того часу purkpun переріс у міжнародну родину близько двох мільйонів зареєстрованих учасників і волонтерів. Суть проекту у проведенні щотижневих 5-кілометрових забігів із фіксацією часу та публікацією на сайті. На сьогодні регулярні пробіги відбуваються у 897 парках по всьому світу.

Перший забіг проекту Runday відбувся в Києві 30.07.2016 року. 20.08.2016 року такі забіги почали організовувати у Львові. І Тернопіль буде третім містом, де проект стартує 15.10.2016 року.

Організовують забіги волонтери, тобто безкоштовно для власного задоволення. Учасники чергуються хто допомагає організовувати, а хто біжить.

Чи оформляють тернополяни субсидії?

Четвер, 13 жовтня 2016, 08:10

Сьогодні понад 5 мільйонів сімей отримали субсидії. Підтримка надається громадянам, які не взмозі оплачувати високу вартість житлово-комунальних послуг. Разом із запровадженням змін виникають також чутки та міфи. Субсидія — це адресна безготівкова допомога сім’ї, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. Нагадаємо, що в 2016 році намічено підвищення тарифів на електроенергію двічі - з 1 березня і з 1 вересня, а також ймовірне подорожчання газу, теплопостачання, вивезення відходів.

У Міністерстві соціальної політики очікують, що в результаті намічених на 2016 рік підвищень тарифів кількість потребують субсидії домогосподарств може досягти 6,5 мільйона, причому цю чисельність в міністерстві вважають максимально можливої.  Ще до 1 млн сімей отримуватимуть з травня по вересень, тобто не в опалювальний сезон, так звані нульові субсидії: у списку одержувачів субсидій вони будуть числитися, але реально влітку отримають 0 гривень, відновиться ж нарахування тільки з початком опалювального сезону.

СмолкаВолодимир Смолка ─ тренер з флорболу.

Це знущання над людьми.глобального масштабу! Продумане і цілеспрямоване. Якщо б людям дати достойну зарплату, то не потрібно було би тих субсидій, все би оплачувалося, а так - люди стоять в чергах за купою папірців. Це ганебно!




Галина НесмашнаГалина Несмашна ─ психолог

─ Ну по-перше, кожен для себе сам вирішує - варто йому оформляти, чи ні. У тому є внутрішній локус контролю - я сам приймаю рішення про своє життя і все, що в ньому відбувається.

По-друге, в надії на те, що держава має мені допомогти є певною мірою так звана "рентна психологія". Я замість того, щоб шукати як заробити більше, навпаки починаю приховувати доходи, щоб "вижебрати" субсидію.

Тоді це схоже на цитату з вірша Степана Руданського  «Переслів'я» - "що вгорі собі урву- то внизу доточу».


кручоваСоломія Кручова- журналіст

Правильно було б, якби українці насолоджувалися життям, а не думали як прожити на свою мізерну пенсію або зарплату, чи нарахують їм субсидію, щоб оплатити рахунки. Зараз складний час, у країні триває війна.






чеховськаЛілія Чеховська вчителька

Власного досвіду з оформлення державної допомоги на комунальні послуги не маю. Але можу навести приклад, коли сім'ї не вдалося отримати субсидії, а вона, як ніхто, на це заслуговувала. Про цю історію почула в одній із популярних телепередач. Мати-одиначка, котра виховує двох дітей, одна з яких непрацездатна дівчинка-інвалід, продала однокімнатну квартиру, щоб купити стару хату в селі, аби хлопчик, котрий пішов до школи, мав окрему кімнату. Згідно закону, якщо ти отримуєш прибуток у 50 тисяч гривень і більше, право на отримання субсидій в тебе немає. І от, мати, котра не працює, бо доглядає хвору дитину, залишилися без допомоги. Звідси висновок: закони, на жаль, не досконалі.





Юлія ХімякЮлія Хім'як ─ журналіст

Процедура заповнювання документів на отримання допомоги від держави не складна, тому з цим не виникло ніяких проблем. З нововведенням, а саме – електронним калькулятором для обчислення розміру субсидій, здійснювати розрахунки теж доволі просто. Хоча труднощів при оформленні допомоги не виникає, а от запитання – так. З травня місяця 2016 року працездатним особам, котрі не працюють і не навчаються, а також не перебувають на обліку в Центрах зайнятості і не є призвані на строкову службу, у довідці про доходи вказуватимуть місячний прибуток у розмірі двох мінімальних заробітних платней згідно до українського законодавства. Чому? А якщо людина отримує мінімалку і офіційно влаштуватися на роботу не може через незгоду роботодавця? Як на мене, такі правила є несправедливими.




богушевськаТетяна Богушевська ─ приватний підприємець

─ Ні, не маємо субсидій, оформляти поки не плануємо. Влітку справлялися без субсидій, а взимку ще не знаю, якщо буде надто відчутно для сімейного бюджету, то оформимо.









Сергій ГоловайчукСергій Головайчук ─ шеф-кухар

─ Субсидії є в мами, бо без них вона б пішла з торбою по світі, з цінами на теперішні комунальні послуги, я вважаю, що субсидії роздавати людям, то дуже правильний хід від влади, який дозволяє підтримувати громадян. Але я думаю, що якби тарифи не піднімали до таких висот, то велика кількість людей не сильно би переживала чи вони в них є. Мені то нагадує акцію в магазинах знишка на весь товар 50%, але перед тим як зробити акцію, то підняли ціни на 100%.









Ірина СкоробогатаІрина Скоробогата ─ кореспондент прес-служби Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату

─ Якщо є можливість і потреба, громадянам варто використовувати своє право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг, звертаючись до управління соціального захисту населення. А для цього потрібно проводити роз'яснювальну роботу з відповідними соціальними групами, щоб розвінчати міфи у питаннях надання субсидій, таким чином допомогти оформити документи на субсидію тим, хто її потребує. Але, насправді, сумно, коли люди, працюючи повний робочий день, не мають оплати праці, яка дозволила б їм утримувати себе та дітей. Або ж не можуть знайти роботу за фахом, який здобували кілька років. Або не мають роботи через передпенсійний вік, хоча володіють певною кваліфікацією.


Лілія ПроцьЛілія Проць ─ чемпіонка світу з пауерліфтингу

─ Субсидії не маю, адже достатньо заробляємо, тому й не бачу потреби оформляти.







Щирба МиколаЩирба Микола бухгалтер ВАТ "Тернопільгаз", аспірант ТНЕУ

─ Та це залежить від доходу сімї та витрат на «комуналку», якщо економія згідно розрахунків сім'ї буде суттєва, то звичайно, що варто витрачати час на її оформлення, а якщо це мінімальна економія, то питання чи варто затрачати свій час на її оформлення?













карчевськаНаталя Карчевська ─ приватний підприємець

─ Як на мене, то субсидії просто необхідні, адже завдяки таким програмам від держави населення може зекономити чималі кошти! Я думаю, що оформляти однозначно варто, бо в іншому випадку нашим бабусям прийдеться всю пенсію витрачати на комунальні послуги. Головне, щоб цими пільгами могли користуватися саме ці верстви населення для яких вони і призначені.







Тарас СавчукТарас Савчук – журналіст

─ Я не оформляв субсидії. Вважаю, що є ті, кому більше потрібно. А загалом,то не потрібна річ. Мені здається, що держава більше втрачає, ніж з того користі, а люди виходить, що стають залежними.




гевкоОлег Гевко – фотограф

─ Минулого року не оформляв субсидії, цього року думаємо! Поки що спроможний оплачувати комунальні послуги без субсидій.









нюняТетяна Нюня ─ методист Тернопільського центру інновацій та моніторингу

─  Моя сім'я не отримує субсидій. Думаю, що краще б чиновники подбали про підвищення зарплат, зростання рівня економіки, а так говорять про "чергові схеми"!









АВТОР: ШИЛО ТЕТЯНА

 

Сторінка 1088 з 1425

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер