images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чого чекати при неподанні звітності про контрольовані операції

Понеділок, 18 липня 2016, 07:54

Відповідно до п. 120.3 ст. 120 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неподання платником податків звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення або не включення до такого звіту інформації про всі здійснені протягом звітного періоду контрольовані операції відповідно до вимог п. 39.4 ст. 39 ПКУ тягне за собою накладення штрафу у розмірі:

- 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, - у разі неподання (несвоєчасного подання) звіту про контрольовані операції;

- 1 відсоток суми контрольованих операцій, незадекларованих у поданому звіті про контрольовані операції, але не більше 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі незадекларовані контрольовані операції;

- 3 відсотки суми контрольованих операцій, щодо яких не була подана документація, визначена п.п. 39.4.6 п. 39.4 ст. 39 ПКУ, але не більше 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі контрольовані операції, здійснені у відповідному звітному році.

Сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє платника податку від обов’язку подання звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Оновлено довідники податкових пільг

Субота, 16 липня 2016, 15:27

Державною фіскальною службою України затверджено нові довідники пільг станом на 29.06.2016 року:

- Довідник №79/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

- Довідник №79/2 інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, ПДВ, плати на землю, акцизного податку, місцевих податків та зборів, оподаткування неприбуткових установ і організацій, а також початок та кінець дії пільг.

Нагадаємо, що зазначений документ застосовується при заповненні Звіту про суми податкових пільг (додаток до Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1233).

Детальніше про коди пільг можна дізнатися на веб-порталі Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Для «ПДВ-вешників» зменшено пакет документів

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:34

З 1 липня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 503, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Нововведеннями встановлено, що Додаток до реєстраційної заяви платника ПДВ, в якому зазначаються причини реєстрації або критерії, за якими платник відповідає вимогам розділу V Податкового кодексу, до податкової інспекції не подається. Також, скасовано обов’язок платника щодо подання до заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ Додатка, в якому платник вказує причину анулювання реєстрації платника ПДВ.

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що законодавчі підстави як для реєстрації платника ПДВ, так для її анулювання, як і раніше, зазначаються безпосередньо у самій заяві у відповідних розділах.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Припинено діяльність незаконної автозаправної станції

Четвер, 14 липня 2016, 08:08

У ході проведення операції «Акциз-2016» працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області припинили діяльність АЗС, яка здійснювала реалізацію скрапленого газу пропан-бутан без наявності необхідних дозвільних документів на здійснення вказаної діяльності.

14

В результаті проведених заходів вилучено 8,8 тис. літрів зрідженого газу, а також обладнання автомобільного газозаправного комплексу загальною вартістю 332,5 тис. гривень.

Вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності згідно з вимогами діючого законодавства.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

За нерухомість уже сплатили мільйони гривень

Четвер, 14 липня 2016, 08:01

Більш як 7,8 млн грн податку на нерухоме майно уже сплатили до місцевих бюджетів платники обласного центру і Тернопільського району. З них, від юридичних осіб надійшло – 7,7 млн грн, а від фізичних – 142 тис грн даного податку. Про це повідомили у відділі адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ.

Нагадуємо, що громадяни сплачують податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, а юридичні особи – сплачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються ними в річній Податковій декларації з податку на нерухоме майно.

Детальніше можна проконсультуватись у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька,1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1122 з 1425

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер