images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чи залишиться «сонячне дерево» у Тернополі завтра?

П'ятниця, 13 травня 2016, 05:45

Чималі дискусії розгорнуся у місті щодо «сонячного дерева», яке було встановлене 15 квітня біля Театрального майдану до Днів сталої енергії. Така новинка досі є лише у Тернополі. Відомо, що до правління житлово-комунального господарства дзвонили з інших міст України, щоб довідатись як можна встановити solar tree у себе в місті, що свідчить про унікальність приладу.

Мешканці міста схвильовані ставленням людей до цього винаходу. Оскільки він дає змогу безкоштовно заряджати свої мобільні телефони просто на вулиці. Організатори цього проекту під час установки покладали великі надії на розуміння тернополян та бережне ставлення до нього. На сьогодні у соціальних мережах розгорілись палкі суперечки щодо того, як люди користаються цією послугою. Нещодавно всі почали обговорювати проблему вандалізму використання пристрою. Оскільки більшість шнурів менше ніж за місяць встановлення були вирвані і це «дерево» почало втрачати свою особливість.

13226839_10204843739213128_2362901647246286489_n

Катерина Калуш керівник прес-служби міської ради повідомила, що пошкодження вже виправлені і встановлено нові шнури. Мешканці міста дізнавшись про це висловили свої думки у соцмережах: Наталія Червак: « Ще від першої новини про відірваний дріт стало цікаво, кому воно треба? Хіба його можна потім використовувати? Може, я не розуміюся, але добре, що відновили. Тепер якось спокійніше. А то уявіть - екскурсія: ось у нас тут «сонячне дерево», але там тільки обгризки, бо тернополяни повідрізали собі дроти....». Денисюк Олександр: «чомусь є кому пошкодити, є кому рeмонтувати, алe нeма кому зробити раз так щоб нe шкодили. вот так і живeмо. одні шкодять - маєм рeзонанс, другі швидко рeмонтують - знову рeзонанс, алe ніхто толком нe вирішує проблeму і нe шукає винуватця. і цe на цeнтральному майдані міста».

Були і ті, хто дивиться на цю ситуацію позитивно, і ті, хто давав певні рекомендації щодо покращення: Бурбеза Григорій: «Обірвані дроти для заряджання мобільників антинародна влада вже полагодила!», « … Зламають - відремонтують. Ми ж не вважаємо всесвітньою подією якщо десь зламають (і відремонують у визначеному порядку) банкомат?». Святослав Журовський: « Дивився сьогодні відео з камери на цьому дереві. Дуже багато людей роздивляються штекера. Не завадили б підписи-стандарти-бренди». Лілія Валігура: «Там треба на перших порах поставити поліцейського».

Після ремонту та поновлення шнурів організатори мають надію, що це був останній випадок, коли «дерево» лишилось у такому стані. В свою чергу, тернополяни просять прислухатися до порад та встановити нагляд за обʼєктом, принаймні, на перший час. Тому залишається вірити у порядність та відповідальне ставлення людей до «сонячного дерева», яке є особливістю міста. Адже, воно може стати у нагоді й тим, хто гулятиме містом після Вас.

Олена Сабатюк

 

У Тернополі продовжують ремонт моста на вулиці Бродівській

Четвер, 12 травня 2016, 07:58

Продовжився  ремонт мосту на вулиці Бродівській. Роботи на мості розпочалися минулого року. Тоді було влаштовано новий деформаційний шов із заміною колесовідбивачів. Також було оновлено пішохідні доріжки.

Цьогоріч з настанням сприятливих погодних умов роботи тут продовжилися. Нагадаємо, що  міст звели на початку вісімдесятих років минулого століття, і з того часу він практично не ремонтувався

Також минулого року здійснили ремонт шляхопроводу на вулиці Промисловій. Тут деформаційний шов між плитами шляхопроводу також не ремонтували вже понад сорок років.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

У Тернополі скоро розпочнеться реконструкція пляжу «Циганка» (ескізні фото)

Четвер, 12 травня 2016, 07:03

Прогулянкова алея з пристанню, зона тихого відпочинку та скейтпарк, площа з пірсом і пішохідним фонтаном, «Зелений пляж» з рестораном, спортивна зона з дитячим майданчиком та велодоріжка з’являться цього року біля Набережної ставу після проведення реконструкції пляжу «Циганка». Як розповідає міський голова Сергій Надал, усе це буле реалізовано завдяки ініціативі молодих архітекторів із громадської організації «URBAN.te».

«Реконструкція Набережної розпочнеться найближчим часом. Ми плануємо до Дня міста, 28 серпня, перетворити занедбану територію на сучасну відпочинку зону європейського типу», - зазначає очільник Тернополя.

Представники громадської організації «URBAN.te» пояснюють, що вузька частина Набережної буде на трьох рівнях: від дороги запланована велосипедна доріжка, що буде відмежована від проїжджої частини металевими стовпчиками, та тротуар; головна пішохідна алея; на рівень нижче відпочинкова зона із дерев’яним покриттям, звідки ноги можна буде занурити у воду. А також передбачений амфітеатр, який буде влаштований біля вже існуючої підпірної стінки за рахунок перепаду рельєфу.

 

Підприємцям дорахували майже мільйон податків та штрафів

Четвер, 12 травня 2016, 06:57

Ревізори відділу контрольно-перевірочної роботи Тернопільської ОДПІ впродовж січня-квітня цього року провели 19 планових документальних перевірок підприємців, за результатами яких встановлено порушення чинного податкового та іншого законодавства та донараховано 908,9 тис грн податків та штрафних санкцій.

Також, перевірці з питань правильності нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску підлягали й 26 юридичних осіб, в яких було встановлено порушень на 859,2 тис грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У Тернополі дали старому тролейбусу нове життя

Четвер, 12 травня 2016, 06:05

Нещодавно у Тернополі почали ремонтувати старий транспорт, який на вигляд годиться лише на металолом. КП «Тернопільелектротранс» повідомляє, що цього року планують відремонтувати 5 тролейбусів, які будуть обслуговувати тернополян та гостів міста. Чим більше транспорту відремонтують, тим швидше пасажири зможуть користуватися цією «новинкою».

У попередні роки транспорт на ремонт відправляли в Дніпропетровськ, але це потребувало значних витрат коштів та часу, тому було прийняте рішення реставровувати на місці. На початку весни була завершена робота над 101 тролейбусом, який зазнав капітального ремонту.

IMG_7985s

Андрій Мастюх директор КП «Тернопільелетротранс» повідомив, що на сьогодні почали ремонт 138 транспорту, роботу над яким повинні завершити за два місяці. Відновлення має пройти всі стадії ремонту, оскільки від тролейбуса залишилась лише рама.

Реставрація одного тролейбуса вартує 180-200 тисяч гривень. До цієї ідеї долучилася і міська рада, яка виділила 900 тисяч гривень на ремонт транспорту. Тому до кінця року в місті буде збільшено кількість громадського транспорту.

Також 2016 році планують відкрити нову тролейбусну лінію з Аляски на Дружбу. Підприємство повинне закупити 10 великогабаритних тролейбусів, які курсуватимуть вулицями Тернополя.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1146 з 1423

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер