images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Працівників поліції охорони вчили по-європейськи спілкуватися з журналістами

П'ятниця, 25 березня 2016, 07:53

Особовий склад поліції охорони опановував мистецтво розмови з четвертою владою - журналістами. Лекцію для правоохоронців читала директор місцевої телекомпанії "TV-4" Юлія Винокур.

Поліцейські охорони отримали можливість удосконалити практичні навички спілкування з журналістами, краще зрозуміти специфіку їх роботи, розширити знання у сфері законодавства, що регламентує відносини правоохоронців з журналістами.

MVS_9156

«Ми розуміємо, що завдяки роботі журналістів мешканці нашої області отримують об’єктивну інформацію про роботу правоохоронних органів. Тому ми намагаємося співпрацювати зі ЗМІ надаючи необхідну інформацію, беремо участь у прямих ефірах, круглих столах, прес-конференціях. Ми відкриті до спілкування, прагнемо удосконалювати наші знання та охоче навчаємося новому», - у вступному слові зазначив начальник Управління поліції охорони Олег Іващенко.

Корисною та цікавою інформацією поділилася з поліцейськими охорони людина з довголітнім та багатим досвідом роботи, директор телеканалу ТВ-4, ведуча Юлія Винокур. Саме завдяки її візиту працівники Управління поліції охорони навчилися як налагоджувати прозорі та ефективні відносини з журналістами, як уникати конфліктів та правильно надавати інформацію.

MVS_9144

Учасники заходу отримали ексклюзивні рекомендації зі змісту мови, зовнішнього вигляду, специфіки спілкування та поведінки перед камерою. На завершення Юлія Миколаївна провела короткий майстер-клас ефективного спілкування із журналістами.

«Дуже приємно, що керівництво Управління поліції охорони в Тернопільській області проводить такі заняття з працівниками, адже співпраця з засобами масової інформації надзвичайно актуальне питання сьогодення, що безпосередньо впливає на рівень довіри населення до правоохоронних органів», - зазначила Юлія Винокур.

Телекомпанія "TV-4" уже багато років співпрацює з правоохоронцями краю. Тому саме взаємодопомога та хороші стосунки, переконана Юлія Винокур, один з елементів подачі достовірної та оперативної інформації мешканцям Тернопільщини.

 

Жінку вдало обдурили на 1000 гривень

П'ятниця, 25 березня 2016, 06:02

Нещодавно у місті Чорткові стався неприємний інцидент. Жінку похилого віку вдало обдурили на 1000 гривень.

shaxrayi22 березня до бабусі завітала жінка, яка відрекомендувала себе представником пенсійного фонду. Після цього зловмисниця розповіла, що відтепер в обіг вводять нову валюту і потрібно поміняти гроші на оновлені. Пенсіонерка послухавши цю переконливу історію, без жодної підозри витягла з шафи пенсію, яку тільки отримала. Сума обміну була значна - 1000 гривень. Псевдо працівник пенсійного фонду в обмін віддала конверт в якому повинні були бути нові купюри.

Коли жінка пішла, пенсіонерка вирішила відкрити конверт і помітила, що замість грошей - газетні вирізки. Вона звернулась до правоохоронних органів, але на разі шахрайку не знайшли. Тому працівники застерігають людей пильно слідкувати за своїми коштами і у разі небезпеки зразу звертатись за допомогою. Щоб такого не трапилось, потрібно запитувати службове посвідчення, а краще - дзвонити в установу для підтвердження інформації.

У місті планують облаштувати тенісні корти

Четвер, 24 березня 2016, 14:16

На прийом до міського голови тернополяни звертаються з різними питаннями. Зазвичай, містян турбують питання лікування, приватизації житла, земельних ділянок та спірних ситуацій щодо будівельних робіт. Також приходять з ініціативою облаштування об'єктів благоустрою.

Нещодавно на одній із зустрічей жителі міста звернулись з пропозицією облаштування тенісних кортів. На разі триває розробка проекту та складається кошторис.

IMG_9508 (41)_0316

Самі ж ініціатори зайнялись питанням створення громадської організації. Наступна зустріч планується через місяць, на якій обговорять наступні кроки.

 

На сесію ММР завітала делегація з Донецької області

Четвер, 24 березня 2016, 08:30

23 березня в сесійній залі міськради відбулося третє засідання  Молодіжної міської ради. Сесія відбулася за участі міського голови Сергія Надала, народного депутата України Дмитра Лубінця, голови Першотравневої районної ради Володимира Топузова та заступника голови Першотравневої районної ради Ганни Цибалової. Делегація з Донецької області перебувала у нашому місті з офіційним візитом.

У рамках візиту представники делегації підписали Меморандум про співпрацю, а також ознайомилися із роботою Тернополя у cферах освіти, медицини, культури та житлово-комунального господарства.

2016-03-23 (1)

Депутатам Молодіжної міської ради вдалося домовитися про співпрацю з представниками делегації та започаткувати цікаві спільні проекти.

Очільник міста привітав усіх з вдалим початком та побажав успіхів в подальшій співпраці.

Продовжили засідання голосуванням за кращий логотип для ММР, представлений тернопільськими дизайнерами в рамках нещодавнього конкурсу. Депутати обрали один з кращих варіантів з умовою його доопрацювання.

DSC00777

Цікавими освітніми, культурними та соціальними заходами поділились представники комісій. Депутати розповіли про найближчі заходи та обговорили деталі їх проведення. Зокрема, депутат Іван Янюк озвучив ідею щодо показу фільму "Добровольці Божої чоти", присвяченому Дню Героїв (23 травня), який буде показуватися учням шкіл представниками комісії національно-патріотичного виховання ММР, також підняв питання стосовно функціонування нового стадіону, що буде розташований за торговим центром "Орнава".

DSC00784

Відомий в місті хореограф Ніно, голова комісії з питань культури та мистецтв, розповіла про проведення тематичного квесту, приуроченого першій згадці про Тернопіль та про організацію танцювального флешмобу, в якому приймуть участь учні ЗОШ міста Тернополя. Ольга Шимків, представник комісії неформальної освіти анонсувала дводенний курс Школи Свідомого Громадянина, впродовж якого кращі викладачі Відкритого Університету Майдану поділяться з усіма охочими ідеями, що можуть змінити життя міст, регіонів і навіть цілих країн.

DSC00779

DSC00781

Традиційно на засіданні відбулася благодійна акція для дитячих будинків. Цього разу депутати зібрали канцелярські приладдя, які передадуть у Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт».

DSC00775

Ви запитували у податковій

Четвер, 24 березня 2016, 07:08

Жінка отримала у спадщину майно від чоловіка, з яким проживала без реєстрації шлюбу. За якою ставкою оподатковуватиметься таке майно?

Порядок оподаткування спадщини регулюється ст. 174 Податкового кодексу. Відповідно до вимог цієї статті, вартість будь якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення, оподатковується за ставкою 5%, а дохід, який отриманий від членів сім’ї першого ступеня споріднення оподатковується за нульовою ставкою. Членами сім’ї першого ступеня споріднення вважаються батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи є такими, що мають другий ступінь споріднення.

При цьому, слід зазначити, що відповідно до Сімейного кодексу, сім’я створюється на підставі шлюбу. Шлюб є союзом жінки та чоловіка, зареєстрований в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Проживання однією сім’єю жінки та чоловіка без шлюбу не є підставою для виникнення у них прав та обов’язків подружжя.

Враховуючи зазначене, дохід отриманий у результаті прийняття спадщини від чоловіка, з яким дружина проживала без реєстрації шлюбу, оподатковується за ставкою 5%. Жінка-спадкоємець зобов’язана до 1 травня подати річну декларацію про майновий стан і доходи за місцем проживання та до 31 липня сплатити 5% податку на доходи, а також 1,5 % військового збору.

Які пільги з податку на нерухоме майно за 2015 рік передбачено для жителів міста Тернополя?

Податковим кодексом передбачено, що пільги для нарахування податку на нерухоме майно на 2015 рік встановлювались органами місцевого самоврядування. Так, Тернопільською міською радою на 2015 рік було передбачено, що база оподаткування об’єкта (об'єктів) житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

– для квартир незалежно від їх кількості – на 70 м кв;

– для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 м кв;

– для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири та житлового будинку), – на 180 м кв.

Таке зменшення надається один раз за календарний рік.

Звертаємо вашу увагу, що зменшення не стосується об'єктів нежитлової нерухомості. Сільські, селищні, міські ради можуть збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування. Окрім цього, відповідно до наведеної вище норми, не можна застосовувати пільги щодо житлової нерухомості, яка перебуває у власності юридичної особи.

Слід також зазначити, що якщо фізична особа є засновником юридичної особи то вона не може застосувати пільгу зі сплати податку на нерухоме майно, до об'єкта житлової нерухомості, за адресою якого зареєстрована ця юридична особа. Не можна застосувати пільгу й до житла, яке здається в оренду. Якщо фізична особа протягом кількох місяців звітного року здавала об'єкт житлової нерухомості в оренду, пільга зі сплати податку на такий об'єкт не застосовується починаючи з того місяця, в якому фактично об'єкт було здано в оренду, та до кінця місяця, в якому його оренду припинено.

Детальніші консультації стосовно даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників (ЦОП) за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10. Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги у ЦОПі, телефони для довідок: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Сторінка 1151 з 1408

«ПочатокПопередня1151115211531154115511561157115811591160НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер