images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Майже два мільйони гривень на підручники виділили в обласній раді

П'ятниця, 11 березня 2016, 12:48

З початку навчального року частина учнів навчалась без підручників. У школах сподіваються, що навчальні підручники зявляться наприкінці року. На разі учням доводиться освоювати матеріал з електронних книг або ж купувати друковані за власні кошти.

Майже два мільйони гривень на підручники виділили в обласній раді

У обласній раді повідомляють, що на останньому засіданні депутати виділили чимало коштів на вирішення проблем освіти. Зокрема на сайті Обласної ради йдеться про закупівлю навчальних книг.

"На вирішення освітянських проблем виділено майже сорок мільйонів гривень, з них майже два мільйони виділять на придбання підручників. Звичайні ці кошти всі проблеми не вирішать, але крок за кроком ми наближаємось до цього. І обласна рада докладає усіх зусиль, щоб сприяти розвитку нашого краю".

 

Як змінювалась податкова система від Київської Русі до сьогодення дізнавались семикласники

П'ятниця, 11 березня 2016, 08:40

Головне управління ДФС у Тернопільській області з метою виховання податкової культури у підростаючого покоління – майбутніх платників податків, ознайомлення їх із професією фахівця податкової та митної справи, проводить екскурсії для учнів та студентів навчальних закладів краю.

Нещодавно своєрідний екскурс у минуле фахівці відомства влаштували для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 24.

DSC_0089 - Копія

Семикласникам розповіли про досягнення, успіхи, традиції, новації в системі оподаткування, а також про основні аспекти роботи у податковій сфері.

Першочергово школярі оглянули Музей податкової служби, де їх ознайомили із становленням та розвитком податкової системи від часів Київської Русі до сучасної незалежної України.

DSC_0070

Після ознайомчої екскурсії музеєм гостям показали Центр обслуговування платників, Галерею робіт учасників Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості, що проводиться за ініціативи служби, а також розповіли про роботу Головного управління ДФС в області, його структуру та функції.

Школярів неймовірно зацікавила екскурсія, адже вони відвідували установу вперше, тож усе було новим і захопливим. Свої враження від побаченого семикласники залишили у «Книзі відгуків музею».DSC_0087 - Копія

Подібні заходи у Головному управлінні ДФС Тернопільщини відбуваються постійно та уже тривалий час.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Тернополяни матимуть доступ до інформації про фінансові витрати школи

П'ятниця, 11 березня 2016, 06:57

Тепер кожен тернополянин матиме доступ до інформації про фінансові витрати школи. Зініціювали таку ухвалу скарги батьків.

Тернополяни матимуть доступ до інформації про фінансові витрати школиНа сайті міськради тернополяни обговорюють проблему збору коштів освітніх закладах. Скаржаться на те, що педагоги щомісячно збирають певну суму на потреби школи або дитсадка, а результати, кажуть, є непомітними. Батьки запевняють, що педагоги вказують дуже великі суми і збирають гроші доволі часто. Так, окрім щомісячних внесків вимагають доплачувати кругленькі суми на різноманітні акції або програми.

Місцева влада запевняє, що фінансування освіти у місті задовільне. За словами Сергія Надала, на потреби освіти міста виділено понад 17 мільйонів гривень. За ці кошти будуть проводити ремонтні роботи, оплачуватимуть харчування тощо.

Нагадаємо, нещодавно міський голова ухвалив рішення про заборону збору коштів потреби шкіл та дитсадків. Розпорядження «Про впорядкування окремих питань фінансово-господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста» буде функціонувати цьогоріч у всіх освітніх закладах. Адміністрація цих установ звітуватиме про фінансовий стан та витрати мінімум 2 рази на рік.

 

Олена Сабатюк

 

Викрили групу осіб, які виготовляли і збували сурогатний алкоголь

Четвер, 10 березня 2016, 12:12

На Тернопільщині податкові міліціонери викрили групу осіб, які виготовляли і збували сурогатний алкоголь

Із 1 березня 2016 року збільшено розміри ставок акцизного податку, зокрема на спирт для виготовлення алкогольних напоїв – у півтора рази із 70 грн. 53 коп. до 105 грн. 80 коп. Відповідно зросла вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів, у зв’язку з чим правоохоронці фіксують активізацію тіньового ринку підакцизних товарів.

В рамках проведення операції «Акциз» впродовж останнього тижня співробітники оперативного управління Головного управління ДФС в області припинили незаконну діяльність чотирьох осіб, які займались виготовленням та розповсюдженням фальсифікованих алкогольних напоїв.

В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено 1025 літрів спирту, 215 літрів фальсифікованої горілки та коньяку, порожню тару, корки, лійки, шланги, обладнання, яке використовувалось для виготовлення фальсифікату.

Фальсифікат розливався у тару під марками як вітчизняних виробників (GREENDAY, «Станіславська»), так і закордонних. Зокрема, горілка розливалась у бег-ін-бокси торгової марки «VODKA GORBATSCHOW» місткістю 3 літри (Німеччина), а коньяк – у дволітрові бег-ін-бокси під торговою маркою «ДИВИН» (Молдова).

Слід зазначити, що використання бег-ін-боксів для алкогольних напоїв заборонено законом.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 170 тис. гривень.

При цьому кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення партії фальсифікованої горілки у кількості 5 тис. пляшок, реалізація якої завдала б бюджету збитків від ненадходження акцизного податку в сумі понад 100 тис. гривень.

Триває досудове розслідування.

Кримінальним кодексом України за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв, передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Всього ж з початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили підакцизної продукції на суму 347,4 тис. гривень.

До суду направлено 3 кримінальні провадження стосовно осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Податкова знову доступна в online-режимі

Четвер, 10 березня 2016, 12:10

Тернопільська ОДПІ у п’ятницю, 11 березня, з 15 до 16 години, буде проводити інтернет-конференцію на тему: «Декларування іноземних доходів, спадщини та подарунків». Усі найактуальніші питання та відповіді на них будуть доступні у текстовому, візуальному та аудіо форматах.

Спілкуватись із платниками податків буде головний державний інспектор відділу організації роботи Тернопільської об’єднаної ДПІ Копча Павло Петрович.

Аби запитати й отримати відповідь, Вам потрібно зареєструватись чи зайти на свій обліковий запис у програмному забезпечені – Skype, у вікні «Пошук» ввести ім’я «todpi_online» (Тернопільська ОДПІ) та додати до свого списку контактів.

За інформацією щодо проведення тематичних інтернет-конференцій слідкуйте на суб-сайті ГУ ДФС у Тернопільській області, у ЗМІ та соціальній мережі – Facebook (Тернопільська ОДПІ – https://www.facebook.com/Тернопільська-ОДПІ-437913149745577/).

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1173 з 1423

«ПочатокПопередня1171117211731174117511761177117811791180НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер