images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Заробітна платня поліцейських перевершила оплату праці очільника області

Середа, 07 вересня 2016, 06:37

Більше року тому офіційно в Україні почала працювати Національна поліція. Однією із головних особливостей стала заробітна плата полісменів, яка сягала значно вище, ніж була у міліції.

Нещодавно підполковник та очільник Національної поліції Хатія Деканоідзе повідомила, що оплату поліцейським буде збільшено ще у кілька разів. Тому нова заробітна плата становитиме 10 тисяч гривень.

Цей факт обурив багатьох українців, оскільки про такі зарплати можна лише мріяти. Зокрема, очільники областей, які відповідають за розвиток цієї місцевості перед Президентом, отримуватимуть значно менше. Так, голова Тернопільщини згідно офіційних документів, які були оприлюдненні на сайті обласної державної адміністрації, у 2015 році отримав 106 тисяч 983 гривні. Це означає, що заробітна платня становить близько 9 тисяч гривень за місяць роботи.

Хатія Деканоідзе впевнена, що це ще недостатня оплата праці поліцейським. Відтепер починає діяти навчальна програма, яка дає змогу вивчити нові підходи до виконання роботи такого типу. Знижувати заробітну платню неможливо - її потрібно лише збільшувати. Оскільки тоді у поліцейських не буде потреби брати хабарі і тим самим, розвивати в країні корупцію. Саме тому відтепер з 4 тисяч гривень зарплата збільшиться до 10 тисяч гривень у поліцейських, які оберігають наш спокій.

Також, очільник Національної поліції додала, що для стабільного розвитку та ефективної праці правоохоронців з державного бюджету необхідно виділити 27 мільярдів гривень на 2017 рік.

 

Про реальне трудове життя розповіли старшокласникам Тернополя

Вівторок, 06 вересня 2016, 09:08

Із початком навчального року продовжилась співпраця між Тернопільським міськрайонним центром зайнятості та загальноосвітніми навчальними закладами м.Тернополя та Тернопільського району.

Так, у ЗОШ № 18 м. Тернополя заступник директора МРЦЗ Ігор Кондира та провідний фахівець з профорієнтації МРЦЗ Оксана Гороховська провели для 11-класників урок реального трудового життя.

профорієнтац урок

Працівники центру зайнятості розповіли старшокласникам про ринок праці, попит та пропозицію професій, основні вимоги сучасних роботодавців до працівників, детально зупинились на тому, як обрати фах за оптимальною формулою «хочу-можу-треба», наголосили на помилках, які часто допускають випускники під час професійного визначення.

«Кожного дня з'являється безліч нових професій, які вимагають знань суміжних наук, а саме: біоінженер, молекулярний дієтолог, сіті-фермер, будівельник «розумних доріг» та багато інших, - зазначила Оксана Гороховська. - Тому потрібно завжди цікавитись розвитком різних технологій, пізнавати світ, розвиватись, займатись самоосвітою, адже саме висококваліфіковані спеціалісти завжди будуть цінуватися роботодавцями».

Цікавою для старшокласників була дискусія про те, як досягти професійного успіху, про різні фактори впливу на вибір фаху, як знайти роботу молодій людині, де здобути професію тощо.

На завершення уроку працівники МРЦЗ запросили учнів у консультаційний центрі для школярів, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості за адресою: м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1-б, пройти поглиблене психодіагностичне тестування на визначення професійних нахилів.

За новою формою звітують платники ПДВ

Вівторок, 06 вересня 2016, 07:15

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що платники податку на додану вартість цього місяця вперше подають оновлену форму декларації з податку на додану вартість. Звітувати необхідно за звітний період серпень 2016 року (граничний термін подання 20.09.2016 р.), а платники, які звітують поквартально, оновлену декларацію подадуть за IV квартал 2016 року (граничний термін подання 10.02.2017 р.).

Нагадаємо, що форму декларації з податку на додану вартість змінено відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 25.05.2016 р. №503

Детальніше про ці та інші зміни йдеться у листі ДФС України від 22.07.2016 №24830/7/99-99-15-03-02-17.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Майже півмільярдні гривневі надходження у місцеву казну

Вівторок, 06 вересня 2016, 06:52

Більш як 471,4 млн грн податкових надходжень отримав бюджет міста впродовж восьми місяців поточного року. Про це інформувала заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк.

Вона зазначила, що це на 97,8 млн грн більше, як передбачалось Розписом доходів. Перевершило на 51,6 млн грн від очікуваних поступлення податку на доходи фізичних осіб, загальна сума якого склала 267,3 млн грн, а акцизний податок, який «прямою гривнею» надходить до бюджету міста, збагатив місцеву казну на 66,4 млн грн.

Надходження податку на нерухоме майно з фізичних осіб склало 3,2 млн грн, а от юридичні особи–власники нерухомості, уже сплатили з початку року 8,6 млн грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Гроші на військо – уже надійшли

Вівторок, 06 вересня 2016, 06:51

Платники обласного центру й Тернопільського району, віддаючи півтори відсотка із сум своїх доходів в казну держави у вигляді військового збору, роблять гідний внесок у підвищення обороноздатності нашої армії.

Адже, впродовж січня–серпня цього року сума сплати збору склала – 47,3 млн грн. Про це інформувала заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1087 з 1411

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер