images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Турнір з вільної боротьби серед дітей та юнаків зібрав у Борщові двісті юних спортсменів

Понеділок, 06 грудня 2021, 12:44

Турнір з вільної боротьби серед дітей та юнаків зібрав у Борщові двісті юних спортсменів

У місті Борщів відбувся турнір з вільної боротьби на призи колишніх вихованців Борщівської ДЮСШ серед юнаків та дітей віком від 2006 до 2014 років народження. У змаганнях взяли участь понад двісті спортсменів з різних міст України - Львова, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Коломиї, Рокитного, Джурова, Кельменців, Рівного, Тернополя, Борщова, Збаража, Вишнівця, а також команда з Молдови.

Щодо результатів представників Тернопілля, то, зокрема, вихованці ТОДЮСШ з літніх видів спорту у своїх вагових категоріях посіли такі місця:

1 місце у в/к до 35 кг - Смакула Олександр (Збараж, тренер Шафранський О.Г.), 2 місце у в/к до 50 кг - Комаровський Назар (Тернопіль, тренер Лозинський І.А.); 2 місце у в/к до 23 кг - Кондратенко Анна (Тернопіль, тренер Кондратенко С.В.).

Борці Вишнівецької ОТГ показали на турнірі такі результати: 2 місце - Луцик Антон (в/к 34 кг), 3 місце - Федюк Ангеліна (в/к 30 кг), Байда Тетяна (в/к 34 кг), Бовтун Назар (в/к 52 кг), 5 місце - Бак Станіслав (в/к 35 кг). Тренер Олег Борисевич.

Серед спортсменів Борщівської ДЮСШ відзначились такі юні борці: 1 місця - Бородін Мирослава (в/к 23 кг), Човник Олександр (в/к 34 кг), Маринюк Андрій (в/к 42 кг); 2 місця - Антощук Владислав (в/к 52 кг), Коритко Богдан (в/к 57 кг), Люкманов Олександр (в/к 80 кг); 3 місця - Тюгаєв Тимофій (в/к 23 кг), Скорохід Олександр (в/к 50 кг), 4 місця - Малиняк Артем і Ковдриш Тимофій. Тренер Руслан Антонюк.

Інформація підготовлена за матеріалами з відкритих джерел, фото з мережі Інтернет.

 

У Тернополі відбувся особистий чемпіонат України з шахів серед осіб з вадами слуху

Понеділок, 06 грудня 2021, 12:43

У Тернополі відбувся особистий чемпіонат України з шахів серед осіб з вадами слуху

Наприкінці листопада у Тернополі проходив Особистий чемпіонат України з шахів класичних (чоловіки та жінки) серед осіб з вадами слуху. Участь у змаганнях взяли спортсмени з дванадцяти областей та міста Києва - 29 чоловіків та 8 жінок. На відкритті турніру з вітальними побажаннями перед присутніми виступили начальник управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА Андрій Човган, голова Тернопільської організації товариства глухих Надія Коцовська, президент Тернопільського обласного осередку спортивної федерації глухих Володимир Михальчук, начальник центру «Інваспорт» Віктор Федорчак, технічний делегат (м. Київ) Володимир Коваленко.

Змагання проходили за швейцарською системою у 9 турів серед чоловіків та окремо серед жінок за коловою системою. Контроль часу - 90 хвилин до закінчення партії кожному учаснику та 30 секунд за кожен зроблений хід, починаючи з першого. Визначення пар учасників наступного туру здійснювалося після завершення усіх партій попереднього туру за програмою ФІДЕ «/swiss manager» за національним рейтингом.

У запеклій боротьбі серед чоловіків:

1 місце - Заболотний Володимир (Рівне),

2 місце - Бабій Петро (Київ),

3 місце - Опенишев Володимир (Львів)

Серед жінок:

1 місце - Гончар Світлана (Одеса),

2 місце - Осипова Альона (Харків),

3 місце - Аблогіна Інга (Київ).

Судив змагання суддя національної категорії Трембач Валерій.

Після завершення змагань переможці були нагороджені медалями та грамотами від Українського центру «Інваспорт» та сувенірами від ГО Тернопільської обласної шахової федерації, - інформує регіональний Центр «Інваспорт».

Карантин став жорсткішим для невакцинованих людей

Понеділок, 06 грудня 2021, 10:34

ФОТО МІНФИЦИФРИ – THEDIGITAL.GOV.UA

Із 6 грудня карантинні правила стали жорсткішими в Україні: відвідувати концерти, кінопокази, спортзали, торгові центри, готелі, кав’ярні й ресторани можна лише з сертифікатом про вакцинацію проти Covid-19, довідкою про одужання або негативним тестом.

Джерелорішення Кабінету міністрів від 24 листопада, МОЗ

Деталі: Ці правила діють і в жовтих, і в червоних зонах епідемічної небезпеки.

У червоній зоні діє лише "зелений" сертифікат про повну вакцинацію терміном дії в рік, у жовтій зоні можна користуватися і "жовтим" сертифікатом про перше щеплення, який тепер діє 30 днів.

Довідка про одужання дійсна 105 днів. ПЛР-тест чи експрес-тест діють 72 години (три доби).

Люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти Covid-19, не мають негативного тесту чи довідки про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не можуть:

  • брати участь у проведенні будь-яких масових заходів: культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших;
  • відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
  • користуватись послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо.

Робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковими залишаються носіння маски і дотримання дистанції 1.5 метра.

 

Бізнес має перевіряти у відвідувачів Covid-сертифікати, зчитуючи QR-код мобільним додатком "Дія". Після зчитування QR-коду на смартфоні відображається статус Covid-сертифіката про вакцинацію: чинний /нечинний.

Без перевірки та зчитування Covid-сертифікат не вважається наданим та перевіреним.

 

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення і отримати штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Вакциновані громадяни можуть згенерувати сертифікат про щеплення у мобільному застосунку "Дія" чи на однойменному порталі, а також отримати його у сімйеного лікаря.

 

Зеленський привітав військових і вирушив на Схід України

Понеділок, 06 грудня 2021, 10:33

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ НА ПЕРЕДОВІЙ. ФОТО ОП

Президент Володимир Зеленський привітав Збройні сили України з 30-літтям і вирушив із робочою поїздкою до Харківської та Донецької областей.

Джерело: Офіс президента, Зеленський в соцмережах

Деталі: Зазначається, що глава держави візьме участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України та вручить державні нагороди військовослужбовцям.

Глава держави також візьме участь у церемонії присвоєння почесних найменувань і вручення бойових прапорів військовим частинам ЗСУ.

Дослівно привітання Зеленського: "Збройним Силам України виповнюється 30 років. Увесь цей час наші військові залишаються на варті свободи, незалежності й суверенітету України! Українці пишаються своєю армією! Від імені українського народу дякую воїнам і ветеранам ЗСУ за самовіддану службу й героїзм! Слава Україні!".

У МОЗ попередили про шахрайську схему щодо тисячі за вакцинацію проти COVID-19

Понеділок, 06 грудня 2021, 10:30

Повідомлення про виплату тисячі гривень за повний курс щеплення проти COVID-19, які надсилають українцям від імені Міністерства охорони здоров’я, є фейковими.

Про шахрайську схему розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 6 грудня.

"Від імені МОЗ надсилають інформацію з проханням надіслати номер карти та інші персональні дані для отримання 1000 гривень за повний курс щеплення.

Насправді від імені міністерства жодних повідомлень не формувалось та не надсилалось громадянам", – сказав він.

За його словами, виплати розпочнуться з 19 грудня.

"Механізм отримання – онлайн через мобільний додаток "Дія".

Користуйтеся тільки офіційною та перевіреною інформацією", – закликав Ляшко.

Більш детально про схему, яку застосовують шахраї розповіла користувачка Ольга Гуртовенко в Instagram.

Спершу на її номер телефону прийшло повідомлення з текстом з українськими словами, але написаними латиницею та з помилками:

"Вам доступна виплата за вакцинацію COVID-19 1000 UAN. Підтвердити зарахування…" Далі пропонують перейти за посиланням, яке веде на фейковий сайт "Дії".

Якщо людина натискає на кнопку "отримати виплату", її направляють на фальшивий сайт "Приватбанку", де просять ввести особисті дані.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожному, хто отримає два щеплення  проти COVID-19, після 19 грудня держава виплатить тисячу гривень через додаток "Дія"

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Як заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, тисячу українцям будуть нараховувати на віртуальні платіжні картки через застосунок "Дія" наприкінці цього та впродовж наступного року.

Податки з цих грошей платити не доведеться.

 

Сторінка 761 з 1430

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер