images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські студенти за сесію без хабарів

Середа, 22 червня 2016, 07:42

Кожен знає про те, скільки вартують бали в різних викладачів та в різних університетах. У звʼязку із літньою сесією, яку зараз здають всі студенти в Україні, у Тернополі відбулася акція #сесія_без_хабарів. Таку цікаву ідею провели випускники проекту «Механізм ефективного розвитку» разом з Тернопільським відділенням студентського антикорупційного агентства. Також участь у реалізацію проекту взяла організація «Файне місто», яка з натхненням підтримала ідею проекту.f98ec99c-a0e5-4ac3-b01b-48d162db2380

Втілювати у життя свій задум організатори почали приблизно місяць тому. Протягом трьох тижнів студенти Тернопільських університетів робили фото, де було вказано, що хабарів вони не платять. Головним атрибутом фотосесії був чемодан з грошима на якому був надпис «Я здаю сесію без хабарів» або «Ці гроші я можу витратити на самоосвіту, а не на сесію». Світлину потрібно було зробити на фоні свого вищого навчального закладу та за бажанням виставити у соціальні мережі з вказівкою на акцію.

eb77eb7c-a98c-4491-bca3-3b569f6dbc54

Ініціатори раді тому, що до проекту долучилося чимало студентів. Це свідчить про якість освітніх послуг та справедливість отриманих знань. Так молодь висловлює та відстоює свою думку.

611c9e68-2a0e-4cc4-b890-1c94e47bdbb1

Після того, як акція стартувала в Тернополі до неї долучилося чимало студентів з інших міст України. Зокрема, у Чернівцях, Житомирі, Одесі, Харкові тощо.

Олена Сабатюк

 

Серед білого дня «домушники» намагалися обікрасти одну з тернопільських квартир

Середа, 22 червня 2016, 07:31

Тернопільські грабіжники проникли в одну з квартир масиву «Дружба» та на заваді стала тривожна сигналізація поліції охорони.

Скориставшись святковими днями і відсутністю господарів, зловмисники проникли до оселі шляхом пошкодження двох врізних замків, але виконати задумане не змогли. Квартира, на яку спокусилися «домушники», перебувала під цілодобовою технічною охороною Управління поліції охорони.

Переступивши поріг квартири, злодії одразу ж зрозуміли, що квартира перебуває під охороною. Ризикувати вони не стали, адже розуміли, що на втечу в них є максимум 3 хвилини, саме тому покинули оселю з пустими руками.

Тож, як показує практика, дієвий та надійний спосіб захисту домівки – засоби охоронної сигналізації.

Від несанкціонованого доступу захистить технічна охорона Управління поліції охорони, за допомогою якої власники помешкань можуть спокійно йти на роботу, їхати в подорожі й не хвилюватись про своє житло, адже якісне обслуговування замовника досягається за рахунок сучасної апаратури охоронної сигналізації.

 

Всі сигнали з охоронних об’єктів надходять на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області, який розташований в обласному центрі. Більш того, щодоби за спрацюваннями слідкують оператори, які фіксують й передають інформацію групам затримання.

 

Групи затримання розташовані так, аби в найкоротші терміни прибути на місце спрацювання, зазвичай, необхідно 3-4 хвилини. По прибуттю група реагування поліції охорони здійснює оперативно-пошукові заходи з метою з’ясування причин надходження тривожного повідомлення, виявлення, переслідування та затримання злочинців.

 

До слова, власники помешкань повинні розуміти, що крадіжки майна скоюються не лише за тривалої відпустки мешканців будинків, а й тоді, коли господарі вийшли до магазину чи у своїх справах. Професійні «домушники» випадково до осель не заходять, а свій візит завчасно готують. Чи заощаджувати на безпеці житла – особиста справа кожного, та варто пам’ятати, що візит непроханих гостей обходиться набагато дорожче, аніж щомісячна плата за охоронні послуги!

Скоро у Тернополі прийматиме пацієнтів сучасний лабораторно-діагностичний центр

Вівторок, 21 червня 2016, 13:32

Чимало оновлень цього року було і буде втілено у медичній галузі. На сьогодні відбуваються ремонтні роботи у радіологічному корпусі університетської лікарні. Після завершення реалізації плану на цьому місці буде працювати сучасний лабораторно-діагностичний центр.

Начальник управління охорони здоровʼя Тернопільської обласної адміністрації Володимир Богайчук повідомив, що у цьому корпусі здійснюватимуть чимало значних медичних обстежень. Всі обладнання для необхідних процедур будуть находитися в одному центрі, тому діагностика відбуватиметься якісно і швидко.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна розповів, що заклад працюватиме і випливатиме позитивно і на гаманці пацієнтів. Оскільки тепер діагностику проводитимуть за кошти держави. Це сприятиме кількості пацієнтів та незалежності діагнозу. Для проведення цього проекту було виділено 19, 5 мільйонів гривень. Більшу частину, а саме 10 мільйонів виділено з Фонду регіонального розвитку, решта - з місцевого бюджету. 3 мільйони призначені для покупки нового та сучасного обладнання, яке дасть змогу діагностувати важкі захворювання, які складно визначити за допомогою застарілих обладнань.

Щодо завершення проекту точної дати немає. Оскільки результат залежатиме від спільних зусиль та складності роботи, проте мають надію, що роботи будуть закінчені до кінця цього року.

Олена Сабатюк

 

Додаткові потяги через станцію «Тернопіль» обіцяє «Укрзалізниця»

Вівторок, 21 червня 2016, 07:39

ПАТ «Укрзалізниця» потішило збільшенням кількості пасажирських потягів, які влітку будуть курсувати через станцію «Тернопіль». Зрештою, минулих років зростання чисельності потягів також мало місце.

Зі слів заступника начальника залізничного вокзалу станції «Тернопіль» Михайла Жукова, станом на зараз виділили 4 потяга, які курсуватимуть «Львівською залізницею» через Тернопіль. Такими є два потяги з кінцевою станцією «Херсон» та два сполученням на Одесу.

Як повідомляє пан Михайло, маршрут потяга 256/255 «Львів-Херсон» «ходитиме» з 04.06., а № 264/264 «Луцьк-Херсон» буде пролягати з 13.06. Натомість, з 06.06. вирушатиме потяг під № 228/227 «Львів-Одеса». З 18.06. у цьому ж напрямку курсуватиме і № 258/237.

Відбудуться зміни щодо графіка потяга № 109/110 сполученням «Львів-Херсон». Відтепер він «ходитиме» кожного дня. Потяг № 95/96 «Львів-Черкаси» очікуватимемо по непарних числах.

Тільки два цілорічні пасажирські потяги змінять періодичність свого курсування, щодо всіх інших – змінам вони не підлягатимуть. Під нововведення також не підпадає і графік проїзду приміських потягів.

Стосовно замовлення квитків за 45 діб до відправлення потяга, то отримати такі можна у залізничних касах, зателефонувавши за номером телефону: 47-24-24, або ж замовивши через мережу Інтернет.


Софія Пасічник

Де можна купатися у Тернополі?

Понеділок, 20 червня 2016, 11:47

Згідно даних санепідеміологів, які досліджували всі водні місцини міста на безпечність плавання, єдиним паспортизованим, де можна проводити час на воді, є «Дальній пляж».  

Працівники державної санітарно-епідеміологічної служби провели заміри води акваторії Тернопільського ставу і дійшли висновку, що на "Дальньому пляжі" немає нічого загрозливого для життя та здоров’я, адже всім нормативним значенням вода відповідає: мікробіологічні та санітарно-гігієнічні показники – достатні. Також зазначимо, що на території діє рятувально-водолазна служба.

Що не скажеш про інші місцини, де люблять відпочивати тернополяни. Як показали результати мoнiтoрингoвиx дocлiджeнь зразків вoди, у всіх інших місцях Тернополя ситуація прикра. Спеціалісти  Тернопільського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби застерігають: в межах Тернопільського ставу в районах «Ближнього пляжу», набережної «Циганки» та готелю «Галичина», де мікробіологічні та санітарно-хімічні показники не в нормі, проводити відпочинок на воді не можна! Низькі показники підтвердили і заміри води на території парку «Топільче» в районі так званого «Моржатника».

Нагадуємо, купання у невідведених для цього несанкціонованих місцях забороняється, оскільки є нeбeзпeчним для життя!

Софія Пасічник



 

Сторінка 1127 з 1423

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер