images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Київ отримав три нові низькопідлогові трамваї

Вівторок, 24 травня 2022, 10:19

Київ цього тижня отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України", що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляють в КМДА.

"Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів", - розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 
ФОТО: КМДА

За його словами, 95% деталей - українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. Трамвай сертифікований за міжнародними стандартами ISO.

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. Ті, що отримали зараз - розширять мережу, додають в КМДА.

"Загалом до кінця 2023 року, згідно умов контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ "Татра-Юг", - зазначив Поворозник.

Економічна правда

 

У Тернополі провели пам’ятні заходи з нагоди Дня Героїв України

Вівторок, 24 травня 2022, 10:14

23 лютого у День Героїв України в Тернополі вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за свободу та незалежність України та провели поминальну молитву біля меморіалу «На пошану захисників України, полеглих в українсько-російській війні».

Спільно з родинами Героїв Небесної Сотні, сім'ями та побратимами військовослужбовців-учасників російсько-української війни, представниками духовенства і громадськості участь в пам’ятному молебні, у покладанні квітів до могил захисників на Микулинецькому кладовищі, меморіальної стели «Воїнам, загиблим за волю України» і пам’ятника Степанові Бандері взяв участь й міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні вся Україна віддає шану Героям України всіх часів. Героям, які поклали життя за незалежність та свободу України. Героям, які захищали святу українську землю від ворогів. Українські герої – це прості українці, які у складі Збройних сил України, територіальної оборони, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ та добробатів знищують московську нечисть. Це Герої Азовсталі, Рубіжного, Попасної, Ізюму. Це Герої Сєвєродонецька та Лиману, - наголосив Сергій Надал. - Українські герої – прості українці, які стали волонтерами і цілодобово працюють задля допомоги українській армії та жертвам московської орди.Українські герої – це прості українці, які продовжують працювати в українських містах та селах, щоб працювала економіка, щоб наповнювалися бюджети, щоб Україна мала за що фінансувати армію. Я з упевненістю можу сказати, що Українці – це нація Героїв. Це довели Герої минулого, це зараз доводять Герої сучасності».

У День Героїв в Тернополі відбулося спецпогашення марки «Русскій воєнний корабль, Всьо…»

Вівторок, 24 травня 2022, 10:13

23 травня з нагоди свята Дня Героїв та Дня морської піхоти України у Тернополі відбулося спецпогашення поштових марок «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…». Це другий випуск серії марок та конвертів війського часу. Від сьогодні марку введено в обіг.

Врахувавши побажання філателістів, АТ «Укрпошта» випускає другу марку поряд з купоном, що відтворює зображення першої марки «Русскій воєнний корабль іді…», автором якої є Борис Грох.

«Дуже символічно,  що погашення цієї марки відбувається у День Героїв. Знищення цього корабля стало символом героїзму українських воїнів. Ще одним символізмом є те, що цей корабель в свій час був вироблений в Миколаєві. Ми його виготовили - ми його ж і знищили, адже корабель насмілився йти проти України, - пояснює міський голова Сергій Надал. –Переповнює гордість у тому, що ця марка скоро розійдеться усім світом. Кожну хвилину, хто буде відправляти її, одночасно буде відправляти й російську федерацію, її кораблі і їхню армію у відповідному напрямку. Бажаю всім нам якомога швидкої перемоги і миру».

До слова, 23 травня таке спецпогашення марки і конверта проводиться у всіх міста України, окрім тимчасового окупованих територій. Наклад марок складає 5 млн примірників, їх погашено спеціальним поштовим штемпелем «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…», Тернопіль 46008»».

Наступна марка, яка буде випущена АТ «Укрпошта», матиме назву «Доброго вечора, ми з України».

 

У Києві створюють мурал "Свята Джавеліна". ФОТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:57

У Солом’янському районі Києва створюють мурал "Свята Джавеліна" з відомої ілюстрації художника Кріса Шоу.

На ньому Богородиця тримає в руках переносний протитанковий ракетний комплекс FGM-148 "Джавелін", яким українці знищують окупантів.

Мурал буде розміщений на вулиці Авіаконструктора Антонова 13, повідомляє ексдепутат Київради Андрій Андрєєв.

"Незважаючи на війну, продовжуємо серію муралів на нашій вулиці. Тепер тема – філософія війни…

Ми з великою радістю запропонували розмістити цей малюнок саме тут, адже вже давно була ідея зробити "алею муралів" на вулиці Антонова", – написав він у Facebook.

 

Фото: Верховна Рада/Telegram

Зображення "Святої Джавеліни" почав активно використовувати на мерчі (на футболках, прапорах, стікерах тощо) канадський маркетолог Крістіан Борис.

Однак це не оригінальне зображення: Борис взяв за основу картину американського художника Кріса Шоу "Мадонна Калашникова".

Після того, як нове зображення почали активно використовувати, зокрема у комерційних цілях, Кріс Шоу створив ілюстрацію Saint Javelin уже своєю рукою.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

Знову черга: понад 500 киян "полюють" на нову марку з російським кораблем. ФОТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:52

Біля головного офісу Укрпошти в Києві зранку 23 травня знову утворилась черга. Містяни чекають на старт продажу нової марки з російським воєнним кораблем, повідомляє Суспільне.

Черга станом на 10 ранку вже налічує понад 500 людей. Їхня кількість продовжує збільшуватися.

Придбати марку можна з 14 години у відділеннях "Укрпошти".

Дату старту продажу обрали не випадково — на 40 день з моменту потоплення легендарного крейсера "Москва". У черзі за новою маркою "Російський воєнний корабель... Все!" стоять містяни й колекціонери.

Черга до відділення Укрпошти. Фото: Суспільне

Наприклад, колекціонер Ігор прийшов о 8 ранку. Він купував першу марку з кораблем, а чекає на цю, щоб поповнити колекцію.

"Сьогодні 40 днів, як затопили це судно, і сьогодні День морської піхоти України, день героїв", — зазначив він.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Сторінка 657 з 1408

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер