images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на вулиці Замонастирській завершують асфальтування дорожнього покриття

Вівторок, 14 червня 2022, 12:34

У Тернополі на вул. Замонастирській цими днями завершується ремонт дорожнього покриття. На ділянці проведення робіт працівники КП «Тернопільводоканал» провели заміну водопроводу та наразі влаштовують новий верхній шар асфальтобетону.

«В межах ремонту на вул. Замонастирській замінено 400 метрів водопроводу, зроблено водовідведення та облаштовано 17 нових колодязів для водовідведення, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні працівники підрядної організації вкладають на проїжджій частині вулиці нове асфальтобетонне покриття. Завершити роботи заплановано до кінця дня. Відремонтовану вулицю Замонастирську відкриють для проїзду транспорту уже 15 червня».

Звертаємо увагу, що відповідно до Державних будівельних норм, постійна розмітка на нове покриття буде нанесена не раніше, ніж через 10 діб після завершення ущільнення верхнього шару асфальтобетонного покриття.

 

"Постарішали" на 10-15 років: Ляшко розповів, як війна впливає на здоров’я українців

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

Люди, які зараз в Україні переживають наслідки війни, "постарішали" на 10-15 років.

Недуги, якими люди хворіли, наприклад, у 60 років, тепер будуть наздоганяти їх в 45-50-річному віці, зокрема через психологічні зміни в нашому організмі, розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Українській правді. Життя".

За його словами, сьогодні найбільше летальних випадків в Україні стаються через серцево-судинні хвороби.

На другому місці – онкологічні захворювання, оскільки у людей немає можливості пройти ранній скринінг.

Фото: everythingposs/Depositphotos

"Люди під час війни не звертаються для профілактичного огляду, а терплять до останнього, бояться навантажити систему, та й система орієнтована на інші пріоритети.

Це призведе до того, що хвороби виявлятимуть на більш пізніх стадіях. А це означає довготриваліше та дороговартісніше лікування, і не завжди ефективне", – каже міністр.

Віктор Ляшко закликав тих українців, які перебувають у безпечних регіонах і мають проблеми зі здоров’ям, або давно не були у сімейного лікаря спробувати записатися до нього і проконсультуватися.

Яна Осадчажурналіст

Для тих, хто не встиг: в Україні розпочалася додаткова реєстрація на спрощене ЗНО

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

10 червня 2022 року розпочався додатковий період реєстрації випускників українських шкіл для участі у Національному мультипредметному тесті.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Додаткова реєстрація буде тривати 10 днів та буде доступною до 20 червня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"Вступники, які не встигли заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, проте мають бажання проходити тестування, можуть зареєструватися і взяти участь у додатковій сесії НМТ" говорить Шкарлет.

Дані для входу у спеціальний сервіс будуть доступні з 25 червня. Підтвердити участь у додатковій сесії тестування можна буде з 8 до 18 липня на інформаційній сторінці.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Остаточну інформацію про бажання пройти тест потрібно надати з 1 по 10 серпня 2022 року.

"До 12 серпня – отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для проходження НМТ, датою та часом початку тестування" каже міністр.

Тестування у додатковій сесії НМТ відбудеться з 16 до 20 серпня.

 

Українцям безкоштовно робитимуть корекцію шрамів, отриманих під час війни

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:20

Українці, які отримали поранення та шрами під час війни, зможуть отримати безкоштовну естетичну корекцію в рамках ініціативи NoScar.

Медики проводитимуть корекції шрамів і рубців обличчя та тіла, а також реконструктивні операції з естетичних корекцій.

NoScar – це безстрокова ініціатива, тобто хірурги надаватимуть допомогу, поки до них будуть звертатися постраждалі пацієнти.

Корекцію шрамів можуть отримати всі охочі: чоловіки та жінки, військові та цивільні, діти та дорослі, повідомляє платформа Helsi.

Наразі до NoScar долучилися понад 40 пластичних хірургів, які проводитимуть естетичні та реконструктивні операції безкоштовно або з оплатою лише витратних матеріалів.

 

Фото: alinatroeva/Depositphotos

Як отримати допомогу?

Заповніть форму на сайті no-scar.helsi.me.

Після цього Helsi координує заявки пацієнтів з компанією Polytech Україна та підбирає лікаря з необхідними компетенціями.

Після узгодження деталей щодо корекції, пацієнти самостійно координують час та місце проведення корекції з лікарем.

Дізнатися, які хірурги беруть участь у програмі #NoScar, також можна на сайті.

"Якщо ви чи ваші знайомі отримали травми, які передбачають естетичну корекцію, ми докладемо усіх зусиль, аби допомогти вам виправити це", – кажуть у Helsi.

Ініціативу розробила компанія Polytech Implants UA спільно з Helsi і технічним партнером Weblium.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

Окупанти почали роздавати пенсії в Маріуполі – радник мера

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:21

ЗРУЙНОВАНІ БУДІВЛІ МАРІУПОЛЯ 2 ЧЕРВНЯ. ФОТО: GETTY IMAGES

Російські окупанти почали роздачу пенсій рублями в захопленому Маріуполі.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Пряма мова Андрющенка: "Окупанти почали видавати пенсії від Росії в Маріуполі. За їх даними зареєстровано близько 47 тис. пенсіонерів, однак наші джерела повідомляють, що близько ще 10 тисяч маріупольців принципово не подали документи на подачки окупантів.

Видача пенсій очікувано перетворилась на чергове пекло і знущання. Черга розписана до кінця місяця, але знов - це не рятує від хамства та битви за виживання".

Деталі: У перерахунку з рублів на гривні розмір пенсії становить 2 600 гривень.

Пенсію видають "на руки" готівкою, яку окупанти завезли напередодні в броньованих автомобілях.

Андрющенко переконаний, що російська влада вимушена друкувати гроші для того, щоби виплачувати її мешканцям захоплених територій України.

  • Андрющенко розповів 9 червня, що російські загарбники ховають тіла загиблих маріупольців під будівельним сміттям, не розбираючи завали будинків.
  • Крім того, колаборанти примушують вчителів у місті записувати відео за участі дітей про підтримку окупації до так званого свята "дня Росії" 12 червня.
 

Сторінка 669 з 1439

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер