images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Складання податкової накладної: нюанси

Четвер, 05 травня 2016, 07:15

Починаючи з 1 квітня 2016 року, податкова накладна складається за формою та в порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 (далі - Порядок № 1307).

Начальник відділу адміністрування ПДВ та контролю за відшкодуванням ПДВ Тернопільської ОДПІ Лариса Овсійчук зазначила, що вказаним Порядком передбачено складання податкової накладної та додатків до неї в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи.

Відповідно до п. 16 Порядку № 1307 до граф 4 та 5 вносяться дані щодо одиниці виміру товарів/послуг.

Графи 4 та 5 податкової накладної заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної.

У графі 4 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО.

У разі складання зведених податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у п. 11 Порядку № 1307, у графі 4 вказується «грн».

У разі якщо товар/послуга, що постачається, має одиницю обліку, яка відсутня у КСПОВО, у графі 4 зазначається умовне позначення одиниці вимірювання таких товару/послуги, яке використовується для обліку та відображається у первинних документах;

у графі 5 - код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО.

У разі якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСПОВО, графа 5 не заповнюється.

До графи 6 вносяться дані щодо кількості (об’єму, обсягу) постачання товарів/послуг.

У разі складання податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається «1».

Якщо податкова накладна складається на часткове постачання послуги, або на суму попередньої оплати частини вартості послуги, то у графі 6 зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості послуги у графі 6 вказується число «0,5».

У графі 7 податкової накладної зазначається ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ у гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

Начальник відділу також проінформувала, що консультації з даного та інших питань податкового законодавства, платники можуть отримати у Центрі обслуговування Тернопільської ОДПІ, тел. 43 46 10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Завершився процес передачі повноважень у сфері державної реєстрації на місця

Четвер, 05 травня 2016, 06:16

Це черговий крок на шляху до створення прозорої та максимально спрощеної процедури надання адміністративних послуг громадянам.

Разом із повноваженнями на місця передано і кошти, які українці сплачуватимуть за отримані послуги.

Головним завданням «децентралізації реєстраційних функцій» було забезпечити громадян правом вільного вибору того, хто буде проводити реєстраційну дію.

Таким чином, для збільшення конкуренції передано реєстраційні функції не лише місцевій владі, а й приватним нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

А також було прийнято стратегічне рішення дозволити нашим громадянам проводити реєстрацію бізнесу в будь-якому куточку України, а нерухомості – в межах області.

Розширення кола суб’єктів реєстрації безперечно сприятиме й якості надання цих послуг, адже фактично створюється конкурентне середовище в цій сфері.

Акредитовані суб’єкти, що можуть здійснювати реєстрацію - це юридичні особи публічного права, що розпочинають свою роботу після проведення їх акредитації Міністерством юстиції України в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Останні можуть здійснювати усі повноваження суб’єкта державної реєстрації або здійснювати прийняття та видачу документів у сфері державної реєстрації на підставі договору з іншим суб’єктом державної реєстрації та/або нотаріусом.

На території Тернопільської області діє один акредитований суб’єкт - Тернопільське районне госпрозрахункове бюро технічної інвентаризації, що знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Полковника Данила Нечая, 27.

Сільські, селищні та міські ради (крім рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення) можуть здійснювати функції державної реєстрації після прийняття на своїх пленарних засіданнях рішень про здійснення повноважень суб’єктів державної реєстрації виконавчими органами таких рад, за умови інституційної готовності до реалізації зазначених повноважень.

Вже зараз на території області прийняли рішення про здійснення повноважень з питань реєстрації і організовують роботу по наданню таких послуг Заліщицька, Лановецька, Монастириська міські ради, Велигаївська та Байковецька сільські ради Тернопільського району, Васильковецька сільська рада Гусятинського району, Вишнівецька селищна рада Збаразького району.

Таким чином, передача повноважень це черговий крок на шляху до створення прозорої та максимально спрощеної процедури надання адміністративних послуг громадянам.

За Міністерством юстиції України та його територіальними органами залишаються лише повноваження з нормативно-методичного забезпечення державної реєстрації прав та бізнесу, контролю за проведенням такої реєстрації,

розгляду скарг на рішення дії чи бездіяльність державних реєстраторів та забезпечення підвищення кваліфікації держреєстраторів.

Довідково: Адреси суб’єктів державної реєстрації можна знайти на сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області (http://terjust.gov.ua/?page=consult&consultid=7924&sub=) або на сайтах відповідних районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
 

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області
– начальник Управління державної реєстрації Ольга Чепурна

Водії громадського транспорту Тернополя пройшли навчання

Середа, 04 травня 2016, 07:16

Керівник управління патрульної поліції Володимир Струк, начальник управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області Ігор Табака та керівник управління транспорту міської ради Ігор Мединський провели навчання водіям громадського транспорту Тернополя.

Водіям наголошено на необхідності дотримання розкладів руху, належного обслуговування міських кладовищ у Великодні свята, попереджено про недопущення порушення Правил дорожнього руху та роз’яснено систему роботи патрульної поліції міста.

 

Цього року тернопільський пляж «Циганка» перетвориться на сучасну відпочинку зону

Середа, 04 травня 2016, 06:35

Бульвари, сквери, пішохідні ділянки та територію пляжу «Циганка» біля Набережної ставу цього року реконструюють у Тернополі. Міський голова Сергій Надал розповідає, що деякі об’єкти уже почали ремонтувати, а до роботи над іншими приступлять згодом, після підготовки проектно-кошторисної документації. Наприклад, таким об’єктом є територія біля Набережної ставу - пляж «Циганка».

«Завдяки громадській ініціативі молодих тернопільських архітекторів цього року занедбана територія пляжу біля ставу перетвориться на повноцінну туристично-відпочинкову зону. Набережна ставу буде умовно поділена на шість зон: прогулянкову алею з пристанню, зону тихого відпочинку та скейтпарк, головну площу з пірсом і пішохідним фонтаном, «Зелений пляж» з рестораном та спортивну зону з дитячим майданчиком, - зазначає очільник Тернополя. - Також буде велодоріжка, яка з’єднуватиметься з парком ім. Т.Шевченка».

До слова, також капітально буде відремонтована проїжджа частина на вул. Білецькій.

Тернополянин у салоні авто перевозив наркотики

Вівторок, 03 травня 2016, 12:11

amfetaminУ незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні наркотичних засобів тернопільські працівники Департаменту протидії наркозлочинності підозрюють 34-річного мешканця обласного центру. Молодик у власному авто перевозив наркотики та обладнання для їх продажу.

Як повідомив начальник відділу другого управління Департаменту протидії наркозлочинності в Тернопільській області Володимир Строїч, поліцейські в ході оперативно-профілактичного відпрацювання отримали інформацію про те, що мешканець Тернополя може зберігати наркотичні засоби.

28 квітня під час проведення оперативних заходів поліцейські спільно з працівниками обласного відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та патрульними поліцейськими Тернополя зупинили на одній з вулиць міста авто підозрюваного. Під час огляду правоохоронці виявили в салоні іномарки полотняну сумку з 10-ма грамами марихуани, електронні ваги з залишками наркотичної речовини, схожої на амфетамін, чотири навігатори з кабелями та два предмети схожі на пістолети.

Чоловіка доправили у відділення поліції для документування. Вилучене направлено на експертизу.

Як зясувалося, тернополянин в минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння наркотичних злочинів, однак продовжив займатися протиправним.

По даному факту розпочато досудове розслідування за ч.1 статті 309 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних речовин до підозрюваного. Тривають слідчі дії.

 

Сторінка 1150 з 1423

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер