images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Павербанк з ліхтариком та рушники: у місті на Тернопільщині породіллі будуть отримувати додатковий пакунок малюка

Четвер, 29 серпня 2024, 13:23

Павербанк з ліхтариком та рушники: у місті на Тернопільщині породіллі будуть отримувати додатковий пакунок малюка
В одному із пологових будинків Тернопільщини вирішили запровадити свій власний, окремий від державного - пакунок малюка.

"Так, породіллі пологового відділення Чортківської лікарні отримуватимуть, окрім державних пакунків малюка, ще один пакунок від лікарні безкоштовно, до якого входить: мило, шампуні, порошок, вологі серветки, рушники, гумові шльопанці, павербанк з ліхтариком, екосумка, гребінець, вушні палички, засоби для гоління, пеленки, креми, маски і т.д. Вартість одного такого пакунка – 1940 гривень. 160 таких комплектів лікарня отримала завдяки співпраці із БФ «Інститут розвитку сім’ї та дитини",повідомили у лікарні.

 

 

 

Смертельна аварія у Чорткові: у ДТП загинув мотоцикліст

Четвер, 29 серпня 2024, 13:15

Смертельна аварія у Чорткові: у ДТП загинув мотоцикліст
Летальна ДТП сталася 28 серпня у Чорткові.

Як повідомили у поліції, близько 11:30 на вулиці Володимира Великого водій автомобіля ВАЗ 2106 зіткнувся з мотоциклістом. Внаслідок отриманих травм 68-річний кермувальник двоколісника помер у лікарні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини автопригоди.

Тернопіль отримав чергову гуманітарну допомогу від партнерського міста Роннебю (Швеція)

Середа, 28 серпня 2024, 13:05

27 серпня, до Тернополя завітала делегація зі шведського міста Ронеббю, яке є нашим містом-партнером з 2023 року, та привезла гуманітарну допомогу.

«Сьогодні ми отримали нову партію допомоги від наших партнерів, представників муіципалітету міста Ронеббю з Швеції, з яким активно співпрацюємо останні роки. Це місто, незважаючи на велику відстань, стало нам дуже близьким. Чимало допомоги отримали наші медичні установи, об’єкти критичної інфраструктури та наші військові, - зазначає міський голова Сергій Надал. – Цього разу нам передали генератори,  автомобіль, та інші потрібні речі. Це вже не перший автомобіль, який привозять до Тернополя, ці автомобілі направляються для потреб наших військових. Наразі ми отримали звернення від командира однієї з військових частин, для якої цей транспортний засіб є вкрай необхідним. Після проведення технічного огляду автомобіль відправиться на передову, а генератори будуть використані для забезпечення об’єктів критичної інфраструктури у Тернополі».

Як розповідає заступник голови муніципалітету Роннебю Рогер Фредріксон, цього разу привезли не так багато генераторів, але вони є дуже потужними, для забезпечення важливих об’єктів у місті.

Нагадаємо, на початку серпня 40 дітей захисників та Героїв Тернопільської громади вирушили на відпочинок у Роннебю (Королівство Швеція).

 

Тернопільська міська рада передала чотири генератори для підтримки медичних закладів та міської інфраструктури

Середа, 28 серпня 2024, 13:02

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про безоплатну передачу чотирьох генераторів з балансу Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення.

Зокрема, один генератор Detroit Diеsel Engine, ABB з допоміжним обладнанням передано на баланс КП «Тернопільводоканал».  Також три генератори Duab MDG 12S-3 буде передано КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Загальна вартість переданих матеріальних цінностей – 1 085 541 грн.

Це рішення спрямоване на покращення роботи міської інфраструктури та медичних закладів у разі перебоїв з електропостачанням

На Тернопіллі у 79 школах працюватимуть інспектори служби освітньої безпеки

Вівторок, 27 серпня 2024, 10:17

На Тернопіллі у 79 школах працюватимуть інспектори служби освітньої безпеки
В рамках запровадження СОБ на території Тернопільської області інспектори служби освітньої безпеки працюватимуть у 79 закладах загальної середньої освіти.

З них: 25 шкіл розташовані на території Тернополя, а інші 54 - в межах області.

Інспектори, яких обрали з-поміж чинних поліцейських, вже пройшли ретельну перевірку, завершили успішно навчання та здобули необхідні навички для виконання своїх службових обов’язків у школах.

Варто зазначити, що 75% інспекторів СОБ - це жінки, а інші 25% - чоловіки віком до 23 років.

"Поліцейські служби освітньої безпеки працюватимуть у школах повний робочий день та виконуватимуть три основні функції - правоохоронну - вони слідкуватимуть за безпекою всіх учасників освітнього процесу, контролюватимуть пропускний режим, здійснюватимуть комунікацію з екстреними службами, особисто реагуватимуть на правопорушення, припинятимуть їх та затримуватимуть порушників. Просвітницьку - інспектори проводитимуть інтерактивні заняття, уроки, бесіди, тренінги на різну тематику, в тому числі щодо запобігання вживання алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків, попередження булінгу, кібергігієни тощо. Наставницьку - поліцейські СОБ мотивуватимуть до активної життєвої позиції, залучатимуть до активних видів діяльності, сприятимуть національно-патріотичному вихованню", - йдеться у повідомленні Тернопільської ОВА.

 

 

 

 

 

Сторінка 1 з 1473

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер