images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) - 2024

Понеділок, 18 березня 2024, 13:51

З 14 березня триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 11 квітня включно. Цьогоріч український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі, роблячи процес максимально зручним та доступним.

Для реєстрації вступникам потрібно:       

- самостійно створити персональний кабінет на сайті    УЦОЯО: https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt
- зазначити реєстраційні дані;       
- завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
- надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти;
- чекати повідомлення про успішну реєстрацію.

Детальніше про процедуру реєстрації за посиланням.

 

По Одесі 15 березня Росія вдарила балістичним "Іскандером" – Сили оборони півдня

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:25

Вдень 15 березня російсько-окупаційні війська вдарили по Одесі з оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер М".

Джерело: Сили оборони півдня у Telegram

Дослівно: "Ворог підступно вдарив балістикою по Одесі, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети Іскандер-М".

Деталі: Внаслідок нинішньої ракетної атаки агресора по об’єктах цивільної інфраструктури міста зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкту, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, автівки швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Рятувальники ліквідували пожежу. Триває розбір завалів.

За наявними даними, загинуло 14 людей, серед яких мешканці району, медик і рятувальник. 46 людей отримали поранення, серед них 8 рятувальників.

На місці працюють відповідні екстрені служби.

Решта інформації уточнюється, зазначають Сили оборони півдня.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

Підволочиські поліцейські викрили жителя Рівненщини у незаконному збуті вогнепальної зброї

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:24


Чоловік переробляв пістолети під вогнепальну зброю та продавав. Також під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили підакцизну продукцію.

Під час заходів з припинення незаконного обігу зброї співробітники відділення поліції №5 м.Підволочиськ виявили факт збуту переробленого пістолета. Було встановлено, що до злочину причетний житель Рівненської області. Вилучений речовий доказ було направлено на експертизу. Відповідно до її висновків, це гладкоствольна вогнепальна зброя виготовлена шляхом переробки із стартового пістолета.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили ще 2 пістолета з ознаками переробки, майже 50 саморобних набоїв, дві банки пороху по 200 грамів та знаряддя для виготовлення вогнепальної зброї.

Окрім цього, у помешканні чоловіка знайшли майже 420 літрів спирту та 1900 пачок сигарет без марок акцизного податку. Усі речові докази вилучено та направлено на експертизу.

Поліцейські встановлюють походження підакцизної продукції та зброї.

Слідчі оголосили підозру жителю Рівненщини за частиною 1 статті 263 ( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Теребовлянська місцева прокуратура.

 

На Тернопільщині поліцейські викрили гастролера з Київщини, котрий видурив у потерпілих майже два мільйони гривень

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:22


Зловмисник, тимчасово мешкаючи в Бучачі як внутрішньо переміщена особа, зумів налагодити довірливі стосунки з місцевими жителями, а згодом, користаючись цим, обдурював людей. У ході досудового розслідування слідчі відділення поліції №2 міста Бучача задокументували сім епізодів шахрайської діяльності 30-річного киянина.

У тенета пройдисвіта потрапив бучаччанин, котрий, будучи переконаним у порядності молодого чоловіка, позичив йому понад шість тисяч американських доларів на авто. Гарантією повернення позики мав стати сам автомобіль, який зловмисник у сервісному центрі зареєстрував на позичальника. Однак це не завадило киянину згодом перепродати транспортний засіб та лише частково повернути потерпілому борг. Довірливий бучаччанин дозволив втягнув себе у нову аферу, віддавши лиходієві майже 7 500 американських доларів на придбання пального за дешевими цінами. Всієї суми й цієї позики він так і не отримав, заявивши згодом про збитки на понад пів мільйона гривень.

Серед потерпілих – бучацький волонтер, котрому киянин пообіцяв пригнати з-за кордону автомобілі для ЗСУ. Взявши у потерпілого 12 000 доларів та 2 500 євро - домовленостей не виконав.

Ще п’ятеро жителів Бучача повірили пройдисвіту, віддавши свої кревні хто за можливість перетнути кордон, хто за дешеве пальне, хто просто позичивши. Загальна сума заявлених потерпілими збитків склала майже два мільйони гривень.

30-річному киянину оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу - заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене повторно та що завдало значної шкоди потерпілим. Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернопільські оперативники викрили зловмисника, який скористався чужою банківською карткою

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:20

Із заявою про крадіжку до співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 54-річна місцева жителька. Як розповіла потерпіла, під час проїзду у громадському транспорті вона втратила банківську картку. Невдовзі жінка отримала сповіщення на мобільний телефон про списання грошей з банківського рахунку.

Працівники кримінальної поліції встановили особу, причетну до злочину. Це - мешканець обласного центру 1980 року народження. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

Слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За вчинене тернополянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 7 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер