images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ще можна відмовитися від єдиного податку

Середа, 16 вересня 2015, 10:13

Фахівці Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції нагадують платникам податків, що 18 вересня 2015 року є останнім днем подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з IV кварталу 2015 року та останнім днем сплати авансового внеску з єдиного податку за вересень 2015 року платниками, віднесеними до 1 та 2 груп.

Для отримання детальніших консультацій щодо податкового законодавства можна звернутися у Центр обслуговування платників Тернопільської об’єднаної ДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-10 та 43-46-46.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Перелік причин для арешту майна

Середа, 16 вересня 2015, 08:02

Відповідно до п. 94.1 ст. 94 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) адміністративний арешт майна платника податків (далі – арешт майна) є винятковим способом забезпечення виконання платником податків його обов’язків, визначених законом.

 

Згідно з п. 94.2 ст. 94 ПКУ арешт майна може бути застосовано, якщо з’ясовується одна з таких обставин:

- платник податків порушує правила відчуження майна, що перебуває у податковій заставі;

- фізична особа, яка має податковий борг, виїжджає за кордон;

- платник податків відмовляється від проведення документальної або фактичної перевірки за наявності законних підстав для її проведення або від допуску посадових осіб контролюючого органу;

- відсутні дозволи (ліцензії) на здійснення господарської діяльності, торгові патенти, а також у разі відсутності реєстраторів розрахункових операцій, зареєстрованих у встановленому законодавством порядку, крім випадків, визначених законодавством;

- відсутня реєстрація особи як платника податків у контролюючому органі, якщо така реєстрація є обов’язковою відповідно до ПКУ, або коли платник податків, що отримав податкове повідомлення або має податковий борг, вчиняє дії з переведення майна за межі України, його приховування або передачі іншим особам;

- платник податків відмовляється від проведення перевірки стану збереження майна, яке перебуває у податковій заставі;

- платник податків не допускає податкового керуючого до складення акта опису майна, яке передається в податкову заставу.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Навчитися гасити пожежу можна буде на Театральному майдані

Середа, 16 вересня 2015, 06:52

Навчитися гасити пожежу найпростішими засобами чи допомогти постраждалим від пожежі поки не приїхала швидка, побачити справжнє спорядження рятувальників можна буде на Театральному майдані вранці у четвер, 17 вересня.

Тернопільські рятувальники з н
Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» відбудеться 17 вересня на Театральному майдані міста, повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Тернопільській області. В урочистих заходах з нагоди відзначення професійного свята - Дня рятівника тернопільські рятувальники запрошують взяти участь жителів міста та гостей Тернополя.

Програма проведення заходів:

10:00 - 11:00 – Фахівці Управління ДСНС України спільно з представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Тернопільській області розгорнуть тематичні майданчики.

Кожен зможе дізнатись багато цікавого:

- оволодіти навичками користування первинними засобами пожежогасіння;

- ознайомитись з спорядженням, яке використовують в своїй роботі рятувальники;

- навчитись правилам надання домедичної допомоги;

- отримати консультації з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту;

- діти зможуть стати учасниками у тематичних тренінгах, які проведуть психологи Управління;

- внутрішньо переміщені особи отримають потрібні консультації.

11:00 - 12:00 –Урочисте шикування з нагоди відзначення професійного свята – Дня Рятівника.

Запрошуються усі бажаючі.

Джерело: 20 хвилин

 

У школах Тернополя встановили “тривожні кнопки”

Середа, 16 вересня 2015, 05:44

Питання безпечного перебування дітей у навчальних закладах є важливим та актуальним сьогодні. Вже майже рік безпеку у 35-ти школах Тернополя забезпечує Управління Державної служби охорони. Батьки кожної дитини хочуть, аби їх малеча, знаходячись у навчальному закладі, отримувала не лише знання та вміння, а й була захищена від будь-яких злочинних проявів.

- Сьогодні важка ситуація в країні і політична, і економічна. Практично йде відкрита війна, – розповідає директор ТНВК ЗОШ – економічний ліцей №9 ім. І. Блажкевич Григорій Рибак. – Ми повинні бути готові до будь-яких дій, до будь-яких людей чи це сепаратисти, чи інші сторонні люди. У випадку надзвичайної ситуації ми можемо передати цю інформацію через тривожну кнопку в органи внутрішніх справ і вони за лічені хвилини приїжджають і проводиться робота.

Випадків, коли необхідна швидка та якісна допомога правоохоронців, стає дедалі більше. У школах частіше за все причиною для виклику групи затримання ДСО стають не самі школярі, а сторонні особи, які опинилися на території навчального закладу.

Тетяна Мазур – технічний працівник школи. Жінка розповідає, що встановлення таких кнопок полегшує швидко піймати правопорушників чи припинити будь-який конфлікт.

Сьогодні «тривожна кнопка» – один із найефективніших засобів захисту та максимально швидкого реагування правоохоронців. Встановлення даної системи дає змогу не лише забезпечити безпеку вихованців та педагогічного колективу навчального закладу, а й вберегти їх від таких хуліганських дій та уникнути кримінальних правопорушень.

- Державна служба охорони за сприяння Тернопільської міськради провела монтаж сигналізації та встановила тривожні кнопки у всіх 35 школах Тернополя. Цей захід був спрямований для того, аби захистити здоров’я і життя наших дітей, забезпечити безпеку як педагогічного складу, так і відвідувачів, які знаходяться під час навчального процесу в школах. Також цей захід спрямований на збереження майна дітей та викладацького складу. Тривожна кнопка необхідна, щоб діти почували себе спокійно, щоб батьки, віддаючи дітей до школи знали, що вони знаходяться в цілковитій безпеці, – розповів Олексій Дзюра, начальник центру технічної охорони УДСО при УМВС в Тернопільській області.

Після спрацювання “тривожної кнопки” за кілька хвилин на місце виклику приїжджає озброєний та фізично підготовлений наряд групи затримання Державної служби охорони та відновлює правопорядок у даному навчальному закладі.

Запрошують на фестиваль дитячої легкої атлетики

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:03

Все більшої популярності у світі набуває програма «Дитяча легка атлетика IAAФ». Ця програма була започаткована у 2005 році. За цей час вона охопила півтора мільйони дітей майже зі ста країн світу, а з 2012-го успішно функціонує у Києві і тепер є в Тернополі.

Так минулого тижня з нагоди Дня фізичної культури і спорту у Тернопільській ЗОШ №3 відбулись змагання за цією програмою серед учнів 5-х класів.

А вже 17 вересня на універсальному спортивному майданчику на бульварі Д.Галицького, 28 відбудеться фестиваль за програмою «Дитяча легка атлетика IAAФ». До програми включені спортивні командні конкурси-вправи з елементами легкої атлетики. Діти матимуть змогу випробувати свої сили у стрибках, метанні спису, різноманітних естафетах, демонструвати дива координованості у «класиках» чи захмарні швидкості у бігу з бар’єрами. Запрошуються команди загальноосвітніх шкіл та мешканців мікрорайону «Східний». Склад команди: 3 хлопчика і 3 дівчинки (2005 р.н.).

До суддівства змагань будуть залучені студенти факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, члени збірних команд України з легкої атлетики, учасники чемпіонатів Світу та Європи у різних вікових категоріях: Карюк Іван, Крук Сергій, Ралько Оксана, Наталія Олійник.

 

Сторінка 1288 з 1432

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер