images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Пpи cпpиятливих пoгoдних yмoвaх peмoнт дaмби зaвepшaть нacтyпнoгo тижня

Субота, 15 жовтня 2016, 18:33

Пpи cпpиятливих пoгoдних yмoвaх peмoнт дaмби зaвepшaть нacтyпнoгo тижня. Пoпepeдньo плaнyвaлocя, щo вci poбoти бyдyть зaвepшeнi впpoдoвж цьoгo тижня, втiм, acфaльтyвaнню зaвaдилa пoгoдa, зaзнaчив Андpiй Дpoздoвcький, зacтyпник нaчaльникa yпpaвлiння житлoвo-кoмyнaльнoгo гocпoдapcтвa, блaгoycтpoю тa eкoлoгiї ТМР.
– Нa дaмбi ми зaвepшyємo poбoти пo кaпiтaльнoмy peмoнтy гiдpoтeхнiчних cпopyд.  Тaкoж нa зaвepшaльнiй cтaдiї peмoнт тpoтyapy i пiдгoтoвлeнe дopoжнє пoкpиття дo yклaдки нижньoгo шapy acфaльтy. Пicля здiйcнeння цих poбiт бyдe вiднoвлeнo pyх пo вciй шиpинi мocтy, – -зaзнaчив Андpiй Дpoздoвcький.


Дo cлoвa, пpи видiлeння кoштiв з бюджeтy плaнyєтьcя пpoдoвжити poбoти з peкoнcтpyкцiї мocтa y 2017 poцi.


Упpaвлiння житлoвo-кoмyнaльнoгo гocпoдapcтвa, блaгoycтpoю тa eкoлoгiї ТМР

 

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 11:40

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”. Це любительський пробіг п’ятикілометрової дистанції з фіксацією часу. Головна ідея проекту – залучати людей бігати щотижня для підтримання здорового способу життя та поряд цим спілкуватись, знайомитись та гарно проводити час. Учасників не обмежують щодо віку або спортивної форми.

Участь у забігах безкоштовна, але спочатку просять пройти реєстрацію на сайті runday.org. для отримання QR-коду по якому буде визначатись час кожного учасника.

Розпочнеться забіг о дев’ятій годині ранку на набережній Тернопільського ставу біля пристані.

Місце зустрічі учасників – площа між центральним причалом на набережній та фонтаном "Каскад" на сходах.

Збірна 08.30 год. знайомство, спілкування, розминка і старт забігу о 09.00 год.

На створення runday в Україні надихнула британська ініціатива parkrun. Для них все почалося іще восени 2004 року, коли 13 бігунів зібрались разом в Буші парку, Теддінгтон, Великобританія. З того часу purkpun переріс у міжнародну родину близько двох мільйонів зареєстрованих учасників і волонтерів. Суть проекту у проведенні щотижневих 5-кілометрових забігів із фіксацією часу та публікацією на сайті. На сьогодні регулярні пробіги відбуваються у 897 парках по всьому світу.

Перший забіг проекту Runday відбувся в Києві 30.07.2016 року. 20.08.2016 року такі забіги почали організовувати у Львові. І Тернопіль буде третім містом, де проект стартує 15.10.2016 року.

Організовують забіги волонтери, тобто безкоштовно для власного задоволення. Учасники чергуються хто допомагає організовувати, а хто біжить.

Чи оформляють тернополяни субсидії?

Четвер, 13 жовтня 2016, 08:10

Сьогодні понад 5 мільйонів сімей отримали субсидії. Підтримка надається громадянам, які не взмозі оплачувати високу вартість житлово-комунальних послуг. Разом із запровадженням змін виникають також чутки та міфи. Субсидія — це адресна безготівкова допомога сім’ї, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. Нагадаємо, що в 2016 році намічено підвищення тарифів на електроенергію двічі - з 1 березня і з 1 вересня, а також ймовірне подорожчання газу, теплопостачання, вивезення відходів.

У Міністерстві соціальної політики очікують, що в результаті намічених на 2016 рік підвищень тарифів кількість потребують субсидії домогосподарств може досягти 6,5 мільйона, причому цю чисельність в міністерстві вважають максимально можливої.  Ще до 1 млн сімей отримуватимуть з травня по вересень, тобто не в опалювальний сезон, так звані нульові субсидії: у списку одержувачів субсидій вони будуть числитися, але реально влітку отримають 0 гривень, відновиться ж нарахування тільки з початком опалювального сезону.

СмолкаВолодимир Смолка ─ тренер з флорболу.

Це знущання над людьми.глобального масштабу! Продумане і цілеспрямоване. Якщо б людям дати достойну зарплату, то не потрібно було би тих субсидій, все би оплачувалося, а так - люди стоять в чергах за купою папірців. Це ганебно!




Галина НесмашнаГалина Несмашна ─ психолог

─ Ну по-перше, кожен для себе сам вирішує - варто йому оформляти, чи ні. У тому є внутрішній локус контролю - я сам приймаю рішення про своє життя і все, що в ньому відбувається.

По-друге, в надії на те, що держава має мені допомогти є певною мірою так звана "рентна психологія". Я замість того, щоб шукати як заробити більше, навпаки починаю приховувати доходи, щоб "вижебрати" субсидію.

Тоді це схоже на цитату з вірша Степана Руданського  «Переслів'я» - "що вгорі собі урву- то внизу доточу».


кручоваСоломія Кручова- журналіст

Правильно було б, якби українці насолоджувалися життям, а не думали як прожити на свою мізерну пенсію або зарплату, чи нарахують їм субсидію, щоб оплатити рахунки. Зараз складний час, у країні триває війна.






чеховськаЛілія Чеховська вчителька

Власного досвіду з оформлення державної допомоги на комунальні послуги не маю. Але можу навести приклад, коли сім'ї не вдалося отримати субсидії, а вона, як ніхто, на це заслуговувала. Про цю історію почула в одній із популярних телепередач. Мати-одиначка, котра виховує двох дітей, одна з яких непрацездатна дівчинка-інвалід, продала однокімнатну квартиру, щоб купити стару хату в селі, аби хлопчик, котрий пішов до школи, мав окрему кімнату. Згідно закону, якщо ти отримуєш прибуток у 50 тисяч гривень і більше, право на отримання субсидій в тебе немає. І от, мати, котра не працює, бо доглядає хвору дитину, залишилися без допомоги. Звідси висновок: закони, на жаль, не досконалі.





Юлія ХімякЮлія Хім'як ─ журналіст

Процедура заповнювання документів на отримання допомоги від держави не складна, тому з цим не виникло ніяких проблем. З нововведенням, а саме – електронним калькулятором для обчислення розміру субсидій, здійснювати розрахунки теж доволі просто. Хоча труднощів при оформленні допомоги не виникає, а от запитання – так. З травня місяця 2016 року працездатним особам, котрі не працюють і не навчаються, а також не перебувають на обліку в Центрах зайнятості і не є призвані на строкову службу, у довідці про доходи вказуватимуть місячний прибуток у розмірі двох мінімальних заробітних платней згідно до українського законодавства. Чому? А якщо людина отримує мінімалку і офіційно влаштуватися на роботу не може через незгоду роботодавця? Як на мене, такі правила є несправедливими.




богушевськаТетяна Богушевська ─ приватний підприємець

─ Ні, не маємо субсидій, оформляти поки не плануємо. Влітку справлялися без субсидій, а взимку ще не знаю, якщо буде надто відчутно для сімейного бюджету, то оформимо.









Сергій ГоловайчукСергій Головайчук ─ шеф-кухар

─ Субсидії є в мами, бо без них вона б пішла з торбою по світі, з цінами на теперішні комунальні послуги, я вважаю, що субсидії роздавати людям, то дуже правильний хід від влади, який дозволяє підтримувати громадян. Але я думаю, що якби тарифи не піднімали до таких висот, то велика кількість людей не сильно би переживала чи вони в них є. Мені то нагадує акцію в магазинах знишка на весь товар 50%, але перед тим як зробити акцію, то підняли ціни на 100%.









Ірина СкоробогатаІрина Скоробогата ─ кореспондент прес-служби Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату

─ Якщо є можливість і потреба, громадянам варто використовувати своє право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг, звертаючись до управління соціального захисту населення. А для цього потрібно проводити роз'яснювальну роботу з відповідними соціальними групами, щоб розвінчати міфи у питаннях надання субсидій, таким чином допомогти оформити документи на субсидію тим, хто її потребує. Але, насправді, сумно, коли люди, працюючи повний робочий день, не мають оплати праці, яка дозволила б їм утримувати себе та дітей. Або ж не можуть знайти роботу за фахом, який здобували кілька років. Або не мають роботи через передпенсійний вік, хоча володіють певною кваліфікацією.


Лілія ПроцьЛілія Проць ─ чемпіонка світу з пауерліфтингу

─ Субсидії не маю, адже достатньо заробляємо, тому й не бачу потреби оформляти.







Щирба МиколаЩирба Микола бухгалтер ВАТ "Тернопільгаз", аспірант ТНЕУ

─ Та це залежить від доходу сімї та витрат на «комуналку», якщо економія згідно розрахунків сім'ї буде суттєва, то звичайно, що варто витрачати час на її оформлення, а якщо це мінімальна економія, то питання чи варто затрачати свій час на її оформлення?













карчевськаНаталя Карчевська ─ приватний підприємець

─ Як на мене, то субсидії просто необхідні, адже завдяки таким програмам від держави населення може зекономити чималі кошти! Я думаю, що оформляти однозначно варто, бо в іншому випадку нашим бабусям прийдеться всю пенсію витрачати на комунальні послуги. Головне, щоб цими пільгами могли користуватися саме ці верстви населення для яких вони і призначені.







Тарас СавчукТарас Савчук – журналіст

─ Я не оформляв субсидії. Вважаю, що є ті, кому більше потрібно. А загалом,то не потрібна річ. Мені здається, що держава більше втрачає, ніж з того користі, а люди виходить, що стають залежними.




гевкоОлег Гевко – фотограф

─ Минулого року не оформляв субсидії, цього року думаємо! Поки що спроможний оплачувати комунальні послуги без субсидій.









нюняТетяна Нюня ─ методист Тернопільського центру інновацій та моніторингу

─  Моя сім'я не отримує субсидій. Думаю, що краще б чиновники подбали про підвищення зарплат, зростання рівня економіки, а так говорять про "чергові схеми"!









АВТОР: ШИЛО ТЕТЯНА

 

Військова зарплата без військового збору

Середа, 12 жовтня 2016, 12:15

Податковий кодекс визначає, що об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються доходи у вигляді грошового забезпечення, отримані військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби (крім військовослужбовців строкової служби, у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу у вигляді грошового забезпечення).

Тобто, такі доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Водночас, тимчасово, на період проведення антитерористичної операції, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором визначається Кабінетом Міністрів України.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У клубі бізнес-подій

Середа, 12 жовтня 2016, 11:02

Чергове засідання Клубу Бізнес-Подій, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, на тему: «Сприяння розвитку малого підприємництва» відбулося у рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Учасниками засідання були безробітні, які цікавляться започаткуванням власної справи, відтак на захід було запрошено керівника IT-компанії Володимира Бурого.

«Підприємництво – самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку. Але в першу чергу - це самовдосконалення. Помилки допускають усі, але не всі роблять висновки та опускають руки. Головні помилки - страх, сумніви, зверхність та марнославство», - зазначив Володимир Бурий.

Присутні обговорили міфи щодо започаткування власної справи, поспілкувалися з питань ведення бізнесу.

 

Сторінка 1087 з 1423

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер