images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі скоро розпочнеться реконструкція пляжу «Циганка» (ескізні фото)

Четвер, 12 травня 2016, 07:03

Прогулянкова алея з пристанню, зона тихого відпочинку та скейтпарк, площа з пірсом і пішохідним фонтаном, «Зелений пляж» з рестораном, спортивна зона з дитячим майданчиком та велодоріжка з’являться цього року біля Набережної ставу після проведення реконструкції пляжу «Циганка». Як розповідає міський голова Сергій Надал, усе це буле реалізовано завдяки ініціативі молодих архітекторів із громадської організації «URBAN.te».

«Реконструкція Набережної розпочнеться найближчим часом. Ми плануємо до Дня міста, 28 серпня, перетворити занедбану територію на сучасну відпочинку зону європейського типу», - зазначає очільник Тернополя.

Представники громадської організації «URBAN.te» пояснюють, що вузька частина Набережної буде на трьох рівнях: від дороги запланована велосипедна доріжка, що буде відмежована від проїжджої частини металевими стовпчиками, та тротуар; головна пішохідна алея; на рівень нижче відпочинкова зона із дерев’яним покриттям, звідки ноги можна буде занурити у воду. А також передбачений амфітеатр, який буде влаштований біля вже існуючої підпірної стінки за рахунок перепаду рельєфу.

 

Підприємцям дорахували майже мільйон податків та штрафів

Четвер, 12 травня 2016, 06:57

Ревізори відділу контрольно-перевірочної роботи Тернопільської ОДПІ впродовж січня-квітня цього року провели 19 планових документальних перевірок підприємців, за результатами яких встановлено порушення чинного податкового та іншого законодавства та донараховано 908,9 тис грн податків та штрафних санкцій.

Також, перевірці з питань правильності нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску підлягали й 26 юридичних осіб, в яких було встановлено порушень на 859,2 тис грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У Тернополі дали старому тролейбусу нове життя

Четвер, 12 травня 2016, 06:05

Нещодавно у Тернополі почали ремонтувати старий транспорт, який на вигляд годиться лише на металолом. КП «Тернопільелектротранс» повідомляє, що цього року планують відремонтувати 5 тролейбусів, які будуть обслуговувати тернополян та гостів міста. Чим більше транспорту відремонтують, тим швидше пасажири зможуть користуватися цією «новинкою».

У попередні роки транспорт на ремонт відправляли в Дніпропетровськ, але це потребувало значних витрат коштів та часу, тому було прийняте рішення реставровувати на місці. На початку весни була завершена робота над 101 тролейбусом, який зазнав капітального ремонту.

IMG_7985s

Андрій Мастюх директор КП «Тернопільелетротранс» повідомив, що на сьогодні почали ремонт 138 транспорту, роботу над яким повинні завершити за два місяці. Відновлення має пройти всі стадії ремонту, оскільки від тролейбуса залишилась лише рама.

Реставрація одного тролейбуса вартує 180-200 тисяч гривень. До цієї ідеї долучилася і міська рада, яка виділила 900 тисяч гривень на ремонт транспорту. Тому до кінця року в місті буде збільшено кількість громадського транспорту.

Також 2016 році планують відкрити нову тролейбусну лінію з Аляски на Дружбу. Підприємство повинне закупити 10 великогабаритних тролейбусів, які курсуватимуть вулицями Тернополя.

Олена Сабатюк

 

Шахрай виманив у пенсіонера 6216 гривень

Середа, 11 травня 2016, 08:14

6216 гривень виманив шахрайським методом чортківчанин у свого земляка. Чоловік пообіцяв продати жителю села Яблунів трактор. Проте шістдесятичотирьохлітній пенсіонер не мав одразу всієї суми і чортківчани домовилися між собою, що дідусь сплачуватиме щомісяця близько п’ятиста гривень.

Коли вся сума буде виплачена – отримає трактор. Більше року пенсіонер приносив і віддавав “продавцеві” з пенсії необхідну суму і отримував за це розписку.

За словами начальника Чортківського відділу поліції Валентина Юрчака, так-званий власник транспорту потрапив у поле зору правоохоронців уже давно. Наразі сім кримінальних проваджень, порушених щодо нього за фактами шахрайств перебуває у суді, триває розслідування і по розбою та замаху на вбивство.

У ході слідчо-оперативних дій правоохоронці і дізналися про чергове шахрайство з трактором та попередили пенсіонера не носити більше зловмиснику грошей. Тридцятилітній шахрай зізнався, що віддавати чортківчанину сільськогосподарську техніку не збирався.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею 190 частина 1 – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство). Триває слідство.

Є більш як пів-мільярда бюджетних надходжень

Середа, 11 травня 2016, 08:09

Заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк інформувала про суми надходжень до бюджетів усіх рівнів протягом січня-квітня поточного року. Вона зазначила, що платники податків Тернополя та району за цей період внесли до державного та місцевих бюджетів 558,5 млн грн, а це на 18,4% більше від очікуваних.

Так, Державний бюджет отримав 251,1 млн грн надходжень Найбільше, а це 95,4 млн грн, внесено до бюджету податку на додану вартість та 51,5 млн грн – податку на прибуток. Внесок наших земляків в обороноздатність країни склав за ці місяці 21,9 млн грн військового збору.

На рахунки місцевих бюджетів поступило 307,3 млн грн платежів. Левову частку складає податок на доходи фізичних осіб – 182,8 млн грн, єдиного податку надійшло 38,5 млн грн, акцизного податку – 38,1 млн грн, плати за землю – 28,5 млн грн.

Заступник начальника зазначила також, що юридичними та фізичними особами обласного центру та Тернопільського району сплачено і 272,5 млн грн єдиного внеску.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1149 з 1426

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер