images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають: аферисти масово розсилають фейкові оголошення від імені відомого супермаркету

Середа, 13 березня 2024, 13:03


Шахраї й надалі створюють нові схеми, аби виманити кошти у громадян. Під приводом фейкового сайту, використовуючи назву «АТБ-маркет», зловмисники обманюють довірливих людей. Суть афери – розсилка користувачам соціальних мереж оголошень щодо зменшення ціни при купівлі товарів у торговій мережі. У таку пастку потрапив житель обласного центру.

Як з’ясували працівники поліції, потерпілому в месенджері надійшло повідомлення начебто від магазину про можливість отримання знижки під час покупок. Чоловіка зацікавила така пропозиція. Тернополянин перейшов за посиланням, вказаним в оголошенні, і зазначив особисті дані. Ще одною умовою під час заповнення анкети були реквізити банківської картки, заявник надав і їх. Після цього, ввів коди, які надійшли, щоб підтвердити операцію. Як результат – з електронного гаманця потерпілого аферисти зняли 13 000 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження згідно з статтею 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують жителям області, що вся інформація щодо акційних пропозицій та знижок, які проходять у супермаркеті, розміщується лише на офіційному сайті й на справжніх сторінках соціальних мереж. У жодному разі не переходьте за сумнівними посиланнями. Не розголошуйте особисті дані та дані банківських рахунків, адже цього достатньо шахраям, аби отримати доступ до вашого електронного гаманця.

Будьте обачні та обережні! Не дайте аферистам себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернопільські громадські об’єднання отримають фінансову підтримку

Середа, 13 березня 2024, 12:57

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про надання фінансової підтримки двом громадським об’єднанням у Тернополі на загальну суму 20 000 гривень.

Відповідно до рішення грошову допомогу виділено:

  • громадській організації «Тернопільська міська громадська організація інвалідів «Опора» – 10 000 гривень;
  • громадській організації «Тернопільська обласна організація Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса» – 10 000 гривень.

У Львові медики здійснили мрію пораненого захисника: він знову може бігати. ФОТО

Вівторок, 12 березня 2024, 13:24

ФОТО: НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР "НЕЗЛАМНІ"
2413

Військовий Геннадій Тамулевич, який після втрати кінцівки мріяв знову могти бігати, отримав спортивний протез і вже пробіг свої перші три сотні метрів.

25-річний боєць родом із Луганщини. Стати професійним військовим він вирішив ще у підлітковому віці: після початку війни на сході України російські війська окупували і його рідний Первомайськ. Тож після школи юнак вступив до військової академії в Одесі, повідомляє Національний реабілітаційний центр “Незламні”.

Повномасштабна війна застала Геннадія під Києвом. У боях за столицю він був командиром групи, яку з міркувань безпеки не можна називати. Коли ворог відступив від столиці, підрозділ офіцера перемістили на харківський напрямок. Потому – на запорізький, де воїн отримав поранення у квітні 2022 року.

“Того дня група наших бійців зайшла в один з населених пунктів, щоб пересвідчитись: окупантів там – немає. Та коли вони ближче підійшли до будинків, зрозуміли – на них уже чекали. Почалася перестрілка. Бій практично упритул.

На відстані десяти метрів Геннадій побачив і свого противника. Той цілився у нього з автомата. Лише мить – і захисник відчув, як струм вдаряє йому в ногу. Але перед тим, як зомліти, зібрався з рештками сил, вистрілив у ворога та знешкодив його”, – зазначають у реабілітаційному центрі.

Отямився боєць у запорізькій лікарні. Медики боролися за його ногу, але зрештою кінцівку довелося ампутувати: дві ворожі кулі попросту розтрощили йому колінний суглоб і стегно.

Згодом Геннадій Тамулевич лікувався у Дніпрі, Вінниці, Львові та в Німеччині, де йому встановили перший протез.

“З ним він повернувся до України, бо вирішив: боротись із ворогом він буде до кінця, хай і не на передовій. Не відмовився захисник і від свого своєї мрії – знову бігати, нехай і на штучній кінцівці. Адже до поранення він бігав часто та багато”, – розповідають медики.

У Львові протезисти виготовили для нього ще один індивідуальний куксоприймач, до якого прилаштували спеціальне активне коліно та бігову стопу. Завдяки цьому офіцер уперше за півтора року зміг пробігти три сотні метрів.

“Було непросто. До цього треба звикнути. Але початок – покладено. Мрії здійснюються”, – каже військовий.

Нагадаємо, у Вінниці провели унікальне для України протезування: пацієнт зможе ходити вже за шість тижнів.

ІРИНА БАТЮК

 

Тернопільська міська рада передала для захисників на передову ще три квадрокоптери DJI Mavic 3T

Вівторок, 12 березня 2024, 13:14

12 березня Тернопільська міська рада для захисників військової частини Тернополя вчергове передала додаткове розвідувальне обладнання.

На звернення військових, міський голова Сергій Надал в рамках програми «Обороноздатність» передав три квадрокоптери DJI Mavic 3T загальною вартістю понад 585 001, 26 грн.

До слова, сьогодні, 12 березня, для виконання бойових завдань на фронті передали захисникам ще 30 квадрокоптерів FPV.

Додамо, переглянути усю допомогу, яку Тернопільська міська рада надає Збройним силам України, можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

Ще 30 квадрокоптерів FPV спрямував Тернопіль для виконання бойових завдань на фронті

Вівторок, 12 березня 2024, 13:13

12 березня Тернопільська міська рада передала ще одну партію квадрокоптерів FPV для військовослужбовців Збройних сил України.

На звернення військових, міська рада в рамках програми «Обороноздатність» передала на баланс однієї із військових частин 30 квадрокоптерів FPV SAG 7/IX загальною вартістю 400 500 грн.

До слова, минулого тижня Тернопіль передав для захисників відстежувальний комплекс для виявлення та знешкодження повітряних цілей, квадрокоптери Mavic 3T та дрони FPV.

Також тривають закупівлі для придбання квадрокоптерів DJI Mavic 3Т,  DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Pro загальною вартістю на понад 3,8 млн грн.

Ознайомитись з інформацією, як місто допомагає ЗСУ можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

 

Сторінка 10 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер