images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині очікується погіршення погодних умов

Понеділок, 30 жовтня 2017, 07:07

За інформацією Гідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону 30 жовтня в Україні очікуються складні погодні умови. Вночі 30 жовтня погіршаться погодні умови й у Житомирській, Вінницькій, Київській та Черкаській областях. Там пориви вітру сягатимуть до 25-30 м/с. Пройдуть дощі. У більшості західних областей – сильні дощі.

30 жовтня, починаючи з західних областей, сильний дощ перейде у мокрий сніг, місцями хуртовини. У західній частині можливе утворення снігового покриву, зниження температури вночі та вдень до 1-6° тепла.

У Карпатах мокрий сніг, хуртовини, посилення вітру 19-24 м/с, пориви 40 м/с, температура вночі та вдень 0-5° морозу. У зв'язку з очiкуваними сильними опадами в горах існує загроза утворення селей.

По м. Київ та Київській області вранці та вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. 30-31 жовтня по м. Київ – складні погодні умови (дощ з переходом у мокрий сніг, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця, посилення західного вітру до 17-22 м/с, вночі пориви – 25 м/с, температура вночі та вдень – 4-6 градусів тепла.

Таким чином, аби забезпечити оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації, на Тернопільщині у постійній готовності перебуватимуть служби цивільного захисту. І, власне, щоб уникнути небезпечних ситуацій, гідрометцентр попереджає усіх водіїв бути обережними на дорозі та без потреби не вирушати в дорогу.

 

Уряд схвалив законопроект, який вдосконалює захист прав дітей

Понеділок, 30 жовтня 2017, 07:06

18 жовтня Уряд схвалив проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення соціального захисту дітей”.

Зазначений законопроект удосконалює нормативно-правове забезпечення соціального захисту дітей, підвищує ефективність реалізації державної політики щодо охорони дитинства, поліпшує діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціальної роботи з дітьми, які потребують особливої уваги з боку держави.
Серед іншого, проектом акта передбачено виключне право суду:
- розв’язувати спори між батьками щодо участі у вихованні дитини.
- усиновлення дитини без згоди опікуна/піклувальника (крім родичів), якщо суд установить, що усиновлення дитини відповідає її інтересам;
-призначення опікуном/піклувальником особи, яка не пов’язана сімейними/родинними відносинами з дитиною.
Таким чином, проект дозволяє влаштовувати дітей під опіку, піклування тільки родичам. А якщо дитина не перебуває в родинних стосунках з особою, то таке влаштування відбувається за рішенням суду.
- встановлення опіки/піклування у разі наявності спору між кандидатами в опікуни/піклувальники.
З метою забезпечення найкращих інтересів дитини при усиновленні проектом акта передбачено:
- упровадження найбільшої різниці у віці між усиновлювачем і дитиною (45 років);
- обов’язкове навчання для громадян, які виявили бажання усиновити дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування;
- позбавлення права батьків, які усиновили дитину, відмовлятися від неї. У таких випадкахусиновлювачів будуть позбавляти батьківських прав.
Прийняття законопроекту сприятиме посиленню соціального захисту дітей вразливих категорій, підвищенню ефективності реалізації державної політики щодо охорони дитинства, удосконалення діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціальної роботи з дітьми, які потребують особливої уваги з боку держави.

До міського кладовища з 24 до 31 жовтня курсуватимуть додаткові автобуси

Неділя, 29 жовтня 2017, 09:19

З метою створення сприятливих умов для мешканців міста щодо відвідання та впорядкування могил рідних та близьких з 24 жовтня до 31 жовтня призначені додаткові рейси до міського кладовища в с. Підгороднє.

Рейси здійснюватиме кожен другий автобус №№ 11, 27, 30 Також буде здійснений посилений контроль за дотриманням водіями затверджених розкладів руху на автобусних маршрутах №№ 5, 5а, 8, 18, 31, 32 та тролейбусному маршруті №8.

 

Цього року у Тернополі капітально відремонтували шість вулиць

Субота, 28 жовтня 2017, 08:12

У Тернополі цього року капітально відремонтовано шість вулиць: Клінічну, Січових Стрільців, Глиняну, Білецьку, Шашкевича та частину проїжджої ділянки на дамбі Тернопільського ставу.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, наразі ведуться активні ремонтні роботи з оновлення шляхопроводу на вул. Бродівській та на перехресті вулиць Дружби – Миру. Також триває ремонт дощових колекторів на вул. Бережанській та 15 квітня.

До слова, вул. Глиняна, де нещодавно завершився капітальний ремонт, уже відкрита для проїзду автотранспорту. Там триває ремонт пішохідних ділянок.

У 70-ти будинках Тернополя запрацювали індивідуально-теплові пункти

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 08:00

У Тернополі поетапно розпочався опалювальний сезон. Відповідно до технологією запуску, не усі будинки могли одночасно отримати теплоносій: подекуди тепло було подано вже 23 жовтня, у домівках інших тернополян запустилося опалення наступного дня.

Враховуючи деякі недоопрацювання зі сторони ЖЕКів, працівників підрядних організацій та зношеність тепломереж, виникли певні затримки у подачі тепла в окремі будинки Тернополя. Також причиною цьому є заповітрення батарей та відсутність мешканців у таких квартирах. Працівники обслуговуючих підприємств щодня здійснюють усі технічні роботи з усунення недоліків.

«Також цього року у Тернополі запрацювали 70 індивідуально-теплових пунктів (ІТП) у будинках, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Оскільки такий досвід роботи з ІТП для нашого міста новий, на місцях працюють інженери італійської компанії, яка постачає ІТП у Тернопіль, та допомагають працівникам ЖЕКів запустити теплопостачання в усі будинки міста».

 

Сторінка 976 з 1426

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер