images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Спортсмени з Кременця вдало виступили на змаганнях з лижного двоборства та стрибків нх з трампліна у Польщі

Четвер, 02 вересня 2021, 08:25

Спортсмени з Кременця вдало виступили на змаганнях з лижного двоборства та стрибків нх з трампліна у Польщі

Високі результати показали учні Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту на змаганнях з лижного двоборства та стриа лижабків на лижах з трампліна, що 28 серпня відбулись у місті Загуж (Польща). Учасниками турніру стали 124 спортсмени, які представляли Україну, Білорусь та Польщу. Щодо виступів учасників української команди з Кременця, то, як ідеться на сторінці школи у соцмережах, Каріна Козлова зайняла перше місце зі стрибків на лижах з трампліна та друге - у двоборстві, а Дарина Ільчук була другою в стрибках, а в двоборстві - четвертою.

 

Серед юнаків Максим Прокопюк став переможцем в стрибках та третє місце зайняв у двоборстві; Ілля Чеболда в стрибках виборов срібну нагороду, а у двоборстві був четвертим; у Руслана Шуманського «золото» у двоборстві та «бронза» у стрибках; Шовкопляс Олександр зайняв друге місце у двоборстві, а у стрибках був четвертим.

Юні спортсмени готувались до змагань під керівництвом тренерів школи Карпця Ярослава Тимофійовича, Точинського Олександра Васильовича, Нікіфорука Василя Івановича, Стрільчука Василя Володимировича та Скиби Владислава Михайловича.

«Вітаємо наших чемпіонів та призерів змагань та їх тренерів і бажаємо успіхів на наступних стартах», - підсумовується у повідомленні на сторінці школи.

 

У МОН розповіли, про що буде перший урок у новому навчальному році

Середа, 01 вересня 2021, 10:44

Цьогоріч навчання в українських школах розпочнеться у День знань – 1 вересня.

Міністерство освіти та науки визначило тему першого уроку у новому навчальному році.

У відомстві рекомендують його присвятити відзначенню 30-ї річниці незалежності України.

Вчителі під час підготовки уроку можуть скористатись матеріалами від Українського інституту національної пам’яті, які містять, зокрема, інформацію про етапи українського державотворення, відновлення незалежності, Конституцію Пилипа Орлика.

А також ресурсами від ГС "Освіторія" для тематичного уроку до Дня Незалежності у 1-11 класах.

Фото oksun70/Depositphotos

1 вересня  заклади також можуть долучитися до інтерактивного уроку для учнів 1-6 класів, трансляція якого розпочнеться 1 вересня о 9:30 на YouTube-каналі "Освіторії".

Загалом навчальний рік 2021-2022 року триватиме не менше 175 навчальних днів і повинен закінчитись не пізніше 1 липня наступного року.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що новий навчальний рік проходитиме у звичному режимі, але з дотриманням простих протиепідемічних правил.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує відвідати цікаву виставку

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:59

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує відвідати цікаву виставку

Цьогоріч виповнюється 100 років з дня народження Костянтина Адріановича Татаринова — видатного вченого, зоолога, палеонтолога, спелеолога, мисливствознавця, мандрівника, натураліста, палкого захисника природи, професора, доктора біологічних наук. З цієї нагоди у музеї відкрилася виставка «Видатний природодослідник фауни Поділля К.А. Татаринов».
0У фондах музею зберігається надзвичайна палеозоологічна колекція, яку віднайшов Костянтин Татаринов. Вона нараховує більше 2-ох тисяч решток давніх тварин і була відібрана з основних місцезнаходжень викопної фауни на території Тернопільської області.
За півстоліття творчої праці Костянтин Адріанович видав понад 800 науково-популярних статей, у тому числі посібники, довідники, підручники, путівники, енциклопедичні та суто наукові статті, які прочитали та на яких вчилися десятки тисяч майбутніх лікарів, викладачів і науковців України. Визначне місце у творчому спадку професора посідають праці спелеологічного спрямування, насамперед про печери Поділля, їх викопну й сучасну фауну.
У фондах музею збереглася надзвичайно цікава, інколи непроста, переписка між завідувачкою відділу природи Сидонією Зелінською та видатним вченим, яка висвітлює плідну й самовіддану співпрацю науковців заради розвитку 1музейної справи. Саме внаслідок співробітництва Сидонії Степанівни і Костянтина Адріановича, палеонтологічна збірка музею поповнилися більше, ніж на 2 тисячі рідкісних експонатів. В результаті, на початку 1982 року музей отримав надзвичайну палеозоологічну колекцію, що була відібрана з основних місцезнаходжень викопної фауни на території Тернопільської області. До колекції ввійшли залишки більше видів тварин: ведмідь пліоценовий, носоріг Мерка, зубр первісний, північний олень, печерний лев, бізон первісний, печерна гієна, олень велетенський та ін. Цей різновіковий матеріал був використаний для висвітлення в експозиції відділу природи історії розвитку органічного світу в неогеновому і антропогеновому періоді.
Окрім цього, Татаринов неодноразово надавав консультації при створенні експозиції відділу природи музею та щодо видової приналежності скам’янілостей. Безцінними можна назвати його поради, що базуються на великому життєвому досвіді та любові до своєї професії.
У фондах музею зберігається велика кількість матеріалів, які висвітлюють життя і діяльність відомого дослідника природи. Серед них: фотографії, негативи, книги з дарчими написами палеонтолога, відбитки статей, фото, які зробив К. Татаринов.
На жаль, у 2002 році Костянтина Адріановича не стало та його вклад у розвиток природничої науки неможливо переоцінити. Він є одним із найвідоміших природознавців України.
 

Учні Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту показали високі результати на міжнародних змаганнях

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:57

Учні Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту показали високі результати на міжнародних змаганнях

Змагання з лижного двоборства та стрибків на лижах з трампліна відбулися в місті Загуж у Польщі.
0Козлова Каріна зайняла І місце у стрибках на лижах з трампліна та ІІ місце в двоборстві. Ільчук Дарина стала ІІ у стрибках та IV в двоборстві.
Прокопюк Максим виборов перкмогу в стрибках та зайняв ІІІ місце в двоборстві. Чеболда Ілля — ІІІ місце в стрибках і ІV — у двоборстві.
У Шуманського Руслана — перемога в двоборстві та ІІІ місце — у стрибках. Шовкопляс Олександр зайняв ІІ місце у двоборстві та ІV — у стрибках.
Всього в змаганнях взяли участь 124 спортсмени, які представляли Україну, Білорусію та Польщу, — розповідають у ДЮСШ.
12

Легкоатлетка Наталя Стребкова – срібна призерка престижних міжнародних змагань у Будапешті

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:56

Легкоатлетка Наталя Стребкова – срібна призерка престижних міжнародних змагань у Будапешті

На міжнародних змаганнях у Будапешті, які входять до серії World Athletics Continental Tour, відома тернопільська легкоатлетка Наталія Стребкова, виступаючи у бігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами, фінішувала другою з результатом - 9:32.05, що є її особистим рекордом. П’ять секунд не вистачило атлетці, щоб оновити національний рекорд України, який тримається за Валентиною Горпинич - 9:27.26 (2007 рік), - повідомляє портал «Жорстка атлетика».

 

«Важкий сезон тренувань і змагань. Відчувала, що цього року в найкращій своїй фізичній формі в житті. І нарешті 3000 м з перешкодами особистий рекорд - 9.32,05! Дякую Будапешт та World Athletics Continental Tour Bronze meeting за цей шанс, який вдалось втілити на 90%. Бо зажди хочеться краще», - написала Наталя Стребкова на своїй сторінці у соцмережах. ⠀

До речі, за словами спортсменки, наступні її змагання відбудуться 31.08 в Роверето в Італії, де вона виступить у бігу на 3000 м.

Наталя Стребкова – майстер спорту України міжнародного класу, представляє ФСТ «Динамо» та обласну школу вищої спортивної майстерності (тренери Олександр Степанюк та Михайло Борейко), була учасницею Олімпійських Ігор-2020 у Токіо, де єдиною від української збірної виступала у бігу на 3000 метрів з перешкодами.

 

Сторінка 803 з 1426

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер